Ili povećanje mirovina ili prosvjedi!

ljubuski.info

Upravni odbor Saveza udruga umirovljenika Federacije BiH održao je sastanak s predsjednicima svih općinskih/gradskih udruga umirovljenika i predsjednicima županijskih saveza udruga umirovljenika, te zaključio kako je materijalni i socijalni položaj umirovljenika ispod granice socijalnog minimuma.

To je, kako su priopćili, prouzročeno neusklađivanjem mirovina u 2021.godini i enormnim i svakodnevnim poskupljenjima osnovnih životnih namirnica.

Pandemija koronavirusa je razotkrila slabu organizaciju i neučinkovitost zdravstvene zaštite umirovljenika, što je uzrok velikog postotka umrlih u proteklom razdoblju. Predsjednici općinskih/gradskih udruga umirovljenika su izrazili ogromno nezadovoljstvo s odnosom zakonodavne i izvršne vlasti Federacije prema umirovljenicima i zahtijevaju od Upravnog odbor Saveza poduzimanje energičnijih mjera na rješavanju navedenih problema - priopćeno je iz Upravnog odbora Saveza.

Na sastanku su usvojeni konkretni zaključci među kojima se zadužuje Upravni odbor Saveza da, putem Federalnog zavoda PIO/MIO, federalnih ministarstava rada i socijalne politike, te financija, a u koordinaciji s premijerom Federacije BiH, iznađe rješenje za izvanredno povećanje svih mirovina u Federaciji, osim najviših, najkasnije do 25. listopada.

U slučaju da Upravni odbor Saveza ne naiđe na razumijevanje u zahtjevu za povećanje mirovina, obvezan je organizirati mirne prosvjede i odrediti vrijeme održavanja.

Također, obvezuje se Upravni odbor Saveza pokrenuti inicijativu putem Federalnog ministarstva zdravlja kojom će se, u cilju učinkovitije i racionalnije zdravstvene zaštite, u ravnopravan položaj staviti državne i privatne zdravstvene ustanove, kako bi se smanjili redovi za čekanje na zdravstvene usluge i umirovljenici bili pošteđeni plaćanja privatnih zdravstvenih usluga.

Osim navedenog, zahtjeva se žuran sastanak s premijerom i resornim ministrima radi što kvalitetnijeg i zajedničkog rješenja prisutnih problema i traženih zahtjeva, naveli su u priopćenju Upravnog odbora Saveza.

Glas naroda

Rađe povećanje mirovina

Naprijed drugovi penzići svaka vam čast kada rasporedite 380maraka ovim na funkcijama trebalo bi to davati mjesec dva da vide kako je

...dignut za 3,80 km

Ali odva puta udvi god

Mladi šute djuturumi se bune i dižu zemljo otvori se.

mladih nema u njemačkoj su ,sad se bude a autobusim su glasali za nacionalne stranke,propasti,smanjit im penziju a corona radi svoj posao

Ili povećanje mirovina ili prosvjedi!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari