Dvostruko više zahtjeva u SC Mostar od mogućnosti

ljubuski.info

U Studentskom centru Mostar u tijeku je useljavanje studenata, a u Upravi tog centra ističu kako imaju dva puta više zahtjeva za smještaj nego mogućnosti za njihov prijem.

Studenti su se za smještaj u Centar mogli prijaviti već u srpnju, prijave su završene, te se studenti uveliko useljavaju.
Studenti starijih studentskih godina, za koje je natječaj bio u srpnju, a putem kojeg je primljeno 260 najbolje rangiranih, već su u velikom broju u svojim smještajnim jedinicama. Krajem prošloga tjedna objavljena je i rang lista brucoša koji će, nakon žalbenoga roka koji je do petka, već 28. rujna imati mogućnost ući u svoje sobe - izjavila je glasnogovornica mostarskog Studentskog centra Anita Glibić.

U Upravi ovog vodećeg centra u regiji su vrlo zadovoljni zbog velikog zanimanja studenata za smještajem u tom centru.

Prošla akademska godina je, kaže Glibić, zbog covida-19 bila jako izazovna ali su, dodaje, doskočili tim izazovima izdvajanjem dodatnih financijskih sredstava za pojačanje internetske mreže i svih epidemioloških mjera koji su morali zadovoljiti u tom trenutku.
Zbog epidemije koronavirusa i obustave nastave na mostarskom sveučilištu, Studentski centar je u mjesecu ožujku prošle godine bio prisiljen zatvoriti svoje smještajne jedinice. Međutim, već u svibnju svi su studenti tražili povrat u centar i praćenje online nastave iz svojih soba. Stoga smo odlučili financije izdvojiti u pojačanje internetske mreže, ali i svih epidemioloških mjera koje smo morali zadovoljiti - objašnjava glasnogovornica Studentskoga centra.

Napominje kako je kvaliteta smještaja dobra te da se svake godine sobe liče, pripremaju i adaptiraju, kao i da su u realizaciji projekta klimatizacije soba.
Trebali smo prošle akademske godine završiti taj projekt klimatizacije ali zbog covida -19, sada u rujnu, završena je treća faza te će od 1. lipnja sve sobe biti u potpunosti klimatizirane, a svaka soba imat će i svoj i hladnjak - navodi Glibić.

Po njezinim riječima, u Centru se provode sve epidemiološke mjere, kao što su mjerenje temperature na ulazu, postavljena su dezinfekcijska sredstva na svim površinama, sobama, kuhinji, a poštuju se i propisani razmaci za sjedećim stolovima u menzi.

Inače, osnovni uvjeti za apliciranje na natječaj, kad su starije studijske godine u pitanju, su prosjek ocjena iz prethodne akademske godine, zatim mjesto prebivališta, broj braće i sestara koji se školuju itd.

Kada su pak brucoši u pitanju gleda se prosjek ocjena iz njihovih srednjih škola, kao i gore spomenuti uvjeti.

Cijena za smještaj po studentu je 159 maraka u koju su uključena sva tri obroka, za sve dane u mjesecu, a uključene su i sve režije, internet, topla voda i slično.

Također, treba napomenuti da je Centar ove godine sklopio sporazum s NLB bankom Sarajevo koja je stipendirala prvih 20 najboljih rangiranih starijih studenata i 20 rangirani s brucoške liste u visini od po 19 maraka za prvih šest mjeseci, što znači da će ti studenti prvih šest mjeseci plaćati samo 140 maraka svoj smještaj.

FENA

Glas naroda

Stranački dom nažalost ako nemaš veze nemore fuj

Ako nemaš nikog pri partiji i pratrim zaboravi dom rođo.

Adzeovski dom, prestrašno samo se popet gore a kamoli živit u istom, tuga i čemer.....

Ili ako nemaš dobre ocjene...

Daj o ćem prićate .Veliki pozdrav direktoru Mikcu...

Naslov senzacionalistički kao i uvijek!
Nek napišu koliko se studenata više prijavljivalo prije 5-10 godina! Opada broj studenata kao i broj školske djece i nek se zapitaju kome će izdavat sobe za 10 godina

Nemojte se radovati, sobe sa frziderima, klimama i ostalim pogodnostima idu "sportasima" koji su tzv. elita, isto tako ide i sa obrocima, prvo se nahrane oni, a ostalima sta ostane...tko je bio zna o cemu pricam, za te novce je vise nego dobro, ali da ima pogodovanja pojedincima ima...

Dašta pajdo, jeli smo nešto zeleno preko čega je pičilo nešto žuto, tako se jelo zvalo i lipo ti budi...

Pa eto, za te novce je više nego dobro, za te pare ne bi u stanu svaki dan ima ni za riže, a pogotovo ne za mesa i deserta,.al kako kod nas ide sve preko "legalne" štele, to što govoriš nije ništa čudno!

Općepoznato je da su ostavljana mjesta za one preko veze, poznanstva i ostalo i to je svima "normalno", nemoral je postao normalan! A bolju hranu si mogao dobit i ako si se ulizivao kuharicama i bio s njima dobar, pogotovo muški

Ovo je ruzno sto pisete moje dvoje djece su bili u domu prve godine zbog odlicnog uspjrha u srednjoj jer veze nahalost nisam imala ali mislim beh obzira na ocjene trebalo bi se primat ona djrcs kojs su slsbijeg imovinskog stanja a nigdje se ne pita kucna listasto nije u redu,,,,ima djece gdje majka i otac rade u drzavnim firmama i po vise djece je u domu primljrno a primjer gdje samo otac radi u privatnoj fitmi i ima troje djece,,,,ta djeca nisu dobila....valjda njims ne treba,,,,a o vrzama ds i nr govorimo to se zna

Slabo voli Rvacku, kako će dobit kad nevoli Rvacku....

Ne gleda se imovinsko stanje, a to bi trebao biti glavni faktor...
Pitanje za upravu doma, jel jos uvijek uzimate 10KM za prijavu i 20KM kad ides iz doma? Koliko tu naberete

Dvostruko više zahtjeva u SC Mostar od mogućnosti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari