Braniteljsko "pravo" - mrtvo slovo na papiru

ljubuski.info

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) traži od izaslanika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju u tekstu koji je usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH 27. srpnja 2021. godine.

Analizom tog Prijedloga zakona, a koji je utvrdila Vlada FBiH, ne daje se mogućnost smanjenja starosne granice za odlazak u mirovinu, tako da se ratni staž u dvostrukom trajanju oduzima od 65 godina života, a najviše do 58 godina mirovinu po osnovu mirovinskog staža, odnosno s ratnim stažom u dvostrukom trajanju, naglašavaju iz SSSBiH.

Time bi, dodaje se, to "pravo" za većinu branitelja ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Uzimajući u obzir navedeno, pozivamo vas da na sjednici, zakazanoj za 30. rujan 2021. godine, usvojite Prijedlog zakona o izmjenama i Zastupnički dom Parlamenta FBiH 27. srpnja 2021. godine i tako na djelu pokažete da ste istinski opredijeljeni za rješavanje ovog problema, ističe se u priopćenju predsjednika SSSBiH Selvedina Šatorovića.

Dodaje da to posebno očekuju radnici iz realnog sektora, naročito oni koji rade u teškim uvjetima i koji ovaj zakon vide kao jedinstvenu priliku da u mirovinu odu koju godinu ranije, s koliko-toliko sačuvanim zdravljem.

Glas naroda

stace borcima bosna i hercegovina kad su se borili protiv bosne a bore se i sada a traze penzije i boracke dodatke od bosne svasta

Ti mora da si bosanac

I ti si bosanac cim pređeš c.grm.

nu pa dašta gluho bilo u njoj otutnjalo.
nego odakle bošnjaka u 'rvackoj...

Treba dati svima neku vojnu mirivinu tko je god sudjelovao ili osjetio rat i sve ratne strahote. Ukrali su nam 5 g.života, rada, veselja i da ne nabrajam i ostavilo posljedice na psihu. Trebalo bi sve to preživljeno( bez obzira je li netko držao oruzje u ruci ili ne) nekako nadoknaditi.

Ljudi moji drzava koja je pravljena na laznim branitelhima nemoze imat buducnist.Smatram da vecina branitelja koji nisu bili branitelji imaju sva prava a oni koji su bili nemaju nikakvi prava. Nemoze to nikako naprijed.Zivimo u lluziji
ZABORAVLJENI BRANITELJ.

Dobro si rekao samo si triba u prvom licu jednine pričat.

U pravu ste da smo se borili protiv Bosne i RBiH ali niste u pravu da od njih nešto tražimo jer oni i ne postoje.

Šta ste vi to branili i od koga? Koliki ste licemjeri to nije viđeno. Branili vi BiH a ni danas je ne priznate osim kad nešto tražite od Sarajeva. Sva vam djeca nastupaju u sportu za Hrvatsku svi otvoreno radite protiv BiH a htjeli bi bit na državnoj sisi kao njeni branitelji.

koja država i šurac prije će biti da je ovo tromafij-aški teritorij.

Branili je od četnika dok su vaše hanume, nene i jarani se plahali po Makarskoj rivijeri. Branili je od Muđahedina bradonja sa bliskog istoka i njihovih domaćih [ * neprimjereno * ]ka, koji su preko noći napustili položaje i zabili suborcima ‘ nož u leđa’.

Pajdo ima presuda o UZP a ja sam bio u ratu od početka loša politika nas uništi

Eto si bio od početka pa bili nam moga navest jedan primjer tog UZP koji si ti doživio?I možeš li ikako sad sa odmakom vrimena reć kako je tribalo radit?Vodit dobru politiku.

To i mala djeca znaju u zadnjoj Bujici Stanko Primorac Čane je rekao sve a bio je u HOS-u HV-u i HVO-u rat s Bošnjacima nije smio biti organiziran a čarki ni bilo Kotor Varoš Sanski Most Bosanska Gradiška Prijedor Derventa Modrića Bosanski Brod nikad nisu bili većinski srpskim življem ali KOS i Grude

Najbolji Hrvatski predsjednik do sada je bio Stipe Mesić

Tako je.Pamtit će mo ga da je bio komunista pa zatvorenik,pa ustaša,pa rušioc Yugoslavije ,pabuntovnik protiv vlasti,pa zagovornik jugoslavenstva,pa branioca Gadafija,pa drukera,pa svašta i svašta divani što sarajevska čaršija želi čut.Aj navedi samo jednu stvar da je nešto konkretno uradio?

Ćane je inače kopetentan o politici iz tog vrimena pričat to je čudo jedno.Em školovan em načitan.Svaka mu čast za to što je da u ratu,moga je i kroz redovne snage,ali se u politiku i strategiju razumi ko Marica u onu krivu stvar.Ali što ti navodiš tuđe dojmove ,što ne navedeš vlastite ?Ako ih imaš?

Eto ja se slažem s njim da je Herceg Bosna velikosrpski projekt

Čane je teški pozitivac u ratu u miru je malo precijenjen ali nije kupovao diplome za razliku od mnogih adzovaca

Aj nam onda obrazloži tu tvoju tvrdnju?Evo non stop pitam da neko objasni kako je to tribalo radit u ono vrime i kako triba radit danas?Ali uvik samo uopćene fraze kao odgovor.Razgovor sadržajan i temeljit ko između Ćane i Bujanca.Pitaj ćanu ko ga je naoruža,hranio,ličio i organizova mu svaku akciju.Još ga pitaj što nije posle Osa otiša u Armiju što se ustoličio u HVOu?

Posebno se dokazao prodajući falsificirana postavljenja i potvrde o ratnim dužnostima izmišljenim hosovcima.

U pravu si da su im nene , žene i djeca bili po moru zašticeni ko kunice. A danas pljuju po hrvatima. Da im nije bilo nas bilo bi Srebrenica diljem BiH.

Ako Hrvati nisu branili BiH tko je onda . ?
Hrvati su prvi branili BiH I najviše dali za BiH , Bošnjaci tad Muslimani su rekli tj njihov alija da to nije njihov rat dok su Hr ali već bili u borbi protiv agresora Srba I jna . Gdje i šta je obranila tkz ABiH ? Koliko znam izgubila je cjeli teritor gdje je ona komandosa u većini, gdje je bio HVO u Bosni pod kontrolom sav je teritorij sačuvan i obranjen osim Posavine koja je politikom prodana a Jajce ,Kuores , cila Lasvanska dolina ,Lepenica,Žepački kraj,Usora itd su očuvani od snaga HVO , Mostar je HVO oslobodio,Capljinu itd itd a šta ste vi mogli obranit tad je još bio TO niste imali za riže a kamoli da s nekim vodite rat? , znamo poslje šta je bilo u ratu Hratsko Bošnjačkom koje je zločine činila ABiH i strani vjerski fanatici po Srednjoj Bosni a ni tamo niste uspjeli uzeti teritorij 6,7 općina iako ste imali u + 50.000 snaga u tom okruženju zar ne ? .
Šta to Hrvati traže od Sarajeva ? Pa Hrvati kao najmalobrojniji narod u BiH ima više 3 puta kapitala , firmi i svega od Bošnjaka u BiH šta mi imamo od vas da tražimo 96% firmi u Srednjoj Bosni je u vlasništvu Hrvata , 100% u Hercegovini , vi ste na Hrvatskoj sisi i naši novci od poreza idu u Sarajevo zar ne? . Sve u svemu što se tiče BiH Hrvati spavaju , mudriju i glasaju ovi foteljaši za hdz,narod ide vanka i to je sve banana i jad i tuga a Hrvatima u BiH nisu problem muslimani ni srbi nego politika Dragana Covica i HDZ a koji je nepotizmom, kriminalom i uhljebništvom ubio u pojam Hrvate i to malo što nas ima u BiH.

Dragi moj prijatelju vjerovatno si ti bio tada beba ti nemas veze sta pricas a mislim da imas vec 30 godina malo se propitaj zivotna skola je pametnija nego tvoj fakultet ako ga imas.

Najmanje branitelja ima u Ljubuskom , da su silno tako ratovali koliko pricaju imali bi poginule kao neke druge općine, ne može se imat 7 pukovnika, 20 generala, i 400 mirovina općina gdje nije bio rat i ratna desavanja i kakvi su to zaboravljeni branitelji i njihove bune i lažne priče po kavama da su bili i ratovali kad nisu velika većina nije ako i jest 1 ili max2 terena po 7 dana to nije uvjet za mirovinu a ima ih 70% zaboravljeni branitelja koji 2 metka nisu ispalili za cili rat , nema logike da u Tihaljini ima 127 mirovina kad nije toliko ranjenih a pogotovo poginulih , ljubuski ima 4 puta više mirovina a znamo iskreno da nije broj realan ni u ludilu .

Zašto ba, pa ako Kina može imat šest generala na samo dva ipo mlijona aktivnog pješačkog sastava (ostalo da ne spominjemo), zašto Ljubuški nebi imao pedesetak generala kao takov...

Gospon Ilić ,u čem je vaš problem?

Svi oni koji usred velikosrpske agresije na BiH sudjelovali u stvaranju sukoba Hrvata i Bošnjaka zaslužuju doživotnu robiju

To su bili KOS-ovci s jedne i druge strane

KOS pobijedio HOS

Tebi za napomenu,velikosrpska agresija je počela u Hrvackoj a Tunjko,kog je Alija posla,je iša Miloševiću na noge da se dogovore.Sićaš se da je Alija tad govorio da to nije njihov rat a Muslimani po Bosni da će oni igrat u drugom poluvremenu?

Braniteljsko "pravo" - mrtvo slovo na papiru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari