U subotu otkrivanje spomenika pripadnicima skupine Fenix '72

ljubuski.info

Hrvatska uzdanica iz Zagreba i Grad Ljubuški pozivaju na obilježavanje tridesete obljetnice pogibije Ludviga Pavlovića te na otkrivanje i blagoslov spomenika pripadnicima skupine Fenix '72 u Ljubuškom.

U subotu, 18. rujna, u 7 sati služit će se sveta misa za Ludviga Pavlovića u crkvi sv. Paškala u Vitini, u 7.30 sati uslijedit će polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomenika Ludvigu Pavloviću u Vitini, u 8 sati polaganje cvijeća i paljenje svijeća na njegovu grobu, a u 9 sati polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomenika na mjestu pogibije Ludviga Pavlovića u Studenim Vrilima kod Posušja.

U 12 sati planirano je otkrivanje spomenika pripadnicima skupine Fenix '72 u Ljubuškom. Od devetnaest pripadnika skupine Feniks '72, dvojica su bila s područja Općine Ljubuški - Pavao Vegar iz Vašarovića i Ludvig Palović iz Vitine. Vegar je poginuo 21. srpnja 1972. u Trnbusima kod Blata na Cetini.

Pavlović je 24. srpnja 1972. zarobljen u Pribiću kod Livna te ga je Vojni sud u Sarajevu osudio na kaznu smrti strijeljanjem, koja mu je potom pretvorena u dvadesetogodišnju robiju. Nakon izdržane kazne odmah se priključio dragovoljačkim postrojbama u Hercegovini te je poginuo 18. rujna 1991. u Studenim Vrilima kod Posušja.

Treća žrtva bio je Ante Miličević iz Radišića koji je bio vanjski član skupine Feniks '72. Nakon što je otkriven, uhićen je u Dubrovniku i doveden u zatvor u Mostaru, gdje mu se izgubio svaki trag - likvidiran je bez suđenja na nepoznatom mjestu.

Glas naroda

Same laži i obmane u tekstu i tako svake godine Jovo nanovo....dobro vam se brte da.

Svaka čast organizatorima i neka smo dočekali da im se može negdje zapaliti svijeća. Mnogo je hrvatske krvi proliveno za slobodu i otužno je danas gledati da krvnici i progonitelji Hrvata i dan danas nisu sankcionirani . Kao što svi vidimo ogromna većina ih je i danas na vlasti i provode srpsku politiku . Nigdje na kugli zemaljskoj žrtva nije lakše zaboravila i oprostila svojim krvnicima kao na ovim prostorima. Zašto je to tako ne znam ali je tako.

Interesantno bi bilo da se zna ko ih je organizova,ko obucava,ko naoruza i ko i zasto posla?Zali Boze mladih zivota ali kod ovog nesto tesko smrdi.Kako to da danas nema nikakve politicke zaostavstvine iza ti politicki emigranata?

Na žalost pokojni Ludvig je žrtva domaći [ * neprimjereno * ]ka koji su sluge beograda! Ti i njihov okot se i danas pitaju. Na žalost.

Kad će spomenik žrtvama HDZa?

Onoliko koliko su ovi sada protjerali neistomišljenika.
Ali, nek nezaborave u dijaspori se je rodila nova Fenix skupina uspored s onom prije ovi su mudriji, brži, hrabriji, ratovorniji, osvetoljubiviji, i puni para. Neće još dugo potrajati komunističko-mafijaški cirkus.

Rodoljubi ne bize,zato pripilaj.

još je gore gledat kako ovi harače ratni profiteri

Ovim ljudima pokoj duši i čast i slava znali su da idu u smrt nisu bili toliko naivni svim ratnim profiterima devedesetih poruka dabogda vam se sjeme zatrlo

Oće li prisustovat mučenik Dragan?

Ludvig Pavlovic ubijen je u hotelu u Citluku.

Ko ga ubiti bola znaš li

Nazalost pade Lutko u otelskom kasinu u Citluku.

Daj ime ko ga ubi

Katic Imotski

Daj ime ko ga ubi

Pa daj jednom recite više ko ga ubi.
Znamo da su ga udbaši ubili, ali ako znadete detalje recite, ako se bojite recite tajno, napišite.
Di je bio taj dan, to predvečerje, ko je došao ponj, di su otišli, itd. itd..

Naručilji svih likvidacija političkih neistomišljenika su u Zagrebu na Mirogoju pa otiđi i pitaj njih tko su te m.u.d.o.nj.e što ih porokaše. Danas više nerokaju, nego ispregovaraju sa svojim političkim poznanicima iz EU da kako oni to kažu zaposle višak ljudi pa da za uzvrat ti isti pomažu svojoj zajednici. Ali nešto nisu baš u dobrim odnosima sa dijasporom.

Svaka sreća dolazi iz Zagreba...

Zadatak HDZa je da polaže vjence po porušenim tvornicam i praznim selima a z.branitelja je da polažu vjence onima koji padoše ,ko naime za slobodu,ili ti uhljebljenje drugih i oni koji su se borili za NAROD i bili su rešeni sačekušam,po raznim buDŽACIM i hotelima pod MRAČNIM okolnostima a ubojice i uhljebine glume demokraciju i pravdu,loša povjest se ponavlja
PRUGA BEOGRAD BAR ĆE LETIT U ZRAK KAD TAD,sila ima vjek trajanja
čvrst je ORAS voćka čudnovata ZUBE slomi ali ga ne polomi.sloboda za MONTE NEGRO
prvo idu popovi pa SRPSKI topovi

U subotu otkrivanje spomenika pripadnicima skupine Fenix '72
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari