Čović o slobodi koju umjetnost daje

ljubuski.info

Svaki umjetnik bira kako će realizirati svoju ideju. To je sloboda koju umjetnost daje, pa i gospodinu Stjepanu Skoki. Vezano za tu temu, moja jedina veza s navedenim projektom jest ta da ću posjetiti izložbu gospodina Skoke ukoliko ista bude organizirana, izjavio je predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović odgovarajući na upit o informaciji da je hercegovački umjetnik Stjepan Skoko izradio njegovu bistu.

Sam autor je kazao kako bista nije narudžba, nego njegov projekt deset hrvatskih velikana i tri prijatelja.

Čović se osvrnuo i na određene komentare o njemu koji su se pojavili u proteklom razdoblju u medijima.
Nemam naviku komentirati spekulacije niti neistinite naslove kojima javnost svjedoči u posljednje vrijeme. U trenucima ozbiljnih političkih kriza svoje napore trebamo usmjeriti na konačno rješavanje otvorenih pitanja. To je temelj moga djelovanja i tako će biti i u budućnosti, poručio je Čović.

Dvostruka mjerila urednika Večernjeg lista

Inače, sudeći po kolumni glavnog urednika Večernjeg lista, izdanja za BiH, Joze Pavkovića dade se prepoznati da su žestoke reakcije javnosti i brojni negativni komentari nakon informacije o njegovom obiteljskom grbu itekako uvrijedili i razočarali predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Pavković je inače vrlo blizak s Čovićem, a u svojoj kolumni obrađuje temu o senzacionalizmu i zanimanju javnosti za privatan život javnih osoba, prvenstveno političara. On se na to kritički osvrće i smatra, a to aludira i sam naslov kolumne, kako bi se mediji više trebali baviti onim što političari rade, a ne "mobitel snimkama", iako je taj fenomen razumljiv oduvijek, od postanka medija, a posebno u suvremenom svijetu koji je omogućio tehnološki napredak i na komunikacijskom polju u pogledu društvenih mreža.

Jasno je da javnost zanima i privatan život javnih osoba, posebice ako obnašaju tako visoke dušnosti isto kao što stoji tvrdnja da senazionalizam, površnost i pristranost medija uzimaju sve više maha pred ozbiljnim, profesionalnim, novinarskim temama.

Međutim, jesu li posrijedi "dvostruki aršini"? Je li se to odnosilo i na nedavni prilog Večernjaka o "slučajnom" susretu sa predsjednikom HDZ-a čak na Čabulji gdje je privatno planinario s prijateljima ili se kupao u rijeci Trebižat gdje je fotagrafiran čak u kupaćim gaćicama, što je bilo više nego degutantno, iako zamišljeno kao Čovićev pozitivni marketing u kojemu "Večernjak" igra nemalu ulogu?

Nisu ni drugi mediji bili bolje sreće s dvostrukim mjerilima. Tako je RTV Herceg-Bosne, koju Čović promovira, i očekuje dragovoljnu pretplatu svekolikog hrvatskog počanstva u BiH, prenijela samo gorenavedenu Čovićevu reakciju na vijest o izradi biste, bez prenošenja izvorne vijesti. Vijest o nezabilježenom poltronstvu za uredništvo RTV HB nije bila vijest, njima je poltronstvo svakodnevna pojava budući da ga i sami prakticiraju. Umjesto da se oslanja na financiranje narodnim sredstvima, uputnije bi bilo da se potreban novac pridoda iznosu kojim članovi HDZ BiH plaćaju članarinu. Njima i služe!

FENA

Glas naroda

Hvali te me usta moja kad neće niko drugi.
Najugroženiji lik na Balkanu, da nema medija nebi mu se za trag znalo. Aje nosi te lipi đava bu.da.le.ti.no stara.

Mojsije hrvatskog naroda.

Čoviću ti si za karikaturista a ne kipara

Svaka država ima svoju mafiju samo HDZ-e mafija ima svoju državu BiH i RH

Politicku krizu ti stvaras zadnjih 20 godina i pod tom krizom sebi punis dzepove. Ne se sekirat doce kraj i tebi,onda ces viditi sta je kriza

Kako to on stvara krizu i što ga ne prijavite za pljačku?Ja koliko znam on ni Bošnjacima ni Srbima ne bira predstavnike .

Ali neko neko fali, ali neko neko fali, Safet, Safet, Safet Sušić Pape...ko jaje jajetu liče na bisti kao takovoj...

On je kriminalac jugoslaven… ali meni su gori članovi adzeja a mladež najgora kada su u stranci kojima je on predsjednik ja sam bio dok je Tuđman bio živ

Lik koji je zadužen da raseli Hrvate,!!! Sve je mjerljivo akademiče, čovjek koji sluša sotone....

Mene samo interesuje jeli ovo oni što se je baca kamenjin u HDZov autobus.

Mene ne interesuje jeli se baca stinam na neki komu.istički bus i jeli ga pogodija, meni je samo bitno da je on najveći hrvatski sin nakon dragog Tita što dokazuje iz dana u dan.

Čović o slobodi koju umjetnost daje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari