Vlada FBiH usvojila nove prioritetne skupine za cijepljenje

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH je usvojila informaciju o sastanku Odbora za koordinaciju Plana cijepljenja protiv COVID-19 u FBiH proširenog sa županijskim ministrima zdravstva, u uvjetima pojave četiri varijante virusa koje izazivaju zabrinutost i u Federaciji BiH, te prihvatila preporuke s ovog sastanka.

U preporukama za prioritetne skupine je navedeno da se, pored postojećih prioritetnih skupina, započne cijepljenje uposlenih u obrazovnom sektoru, policiji, vatrogasnim službama, socijalnoj zaštiti i medijima, te studenata fakulteta zdravstvenih usmjerenja. Također, preporučuje se osiguranje pomoći za komunikaciju s osobama koje imaju poteškoće sa sluhom i vidom najmanje jedan dan u tjednu na mjestu provedbe cijepljenja.

Nakon cijepljenja postojećih prioritetnih skupina, županijski zavodi za javno zdravstvo počet će pozivanje i ostalog stanovništva na cijepljenje, a prema raspoloživim količinama cjepiva. Zavod za javno zdravstvo FBiH će organizirati cijepljenje skupina od posebnog značaja za Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu.

U preporukama za organizaciju cijepljenja je navedeno organizirati imunizacija po načelu "dan otvorenih vrata" prema raspoloživim količinama cjepiva, te da se otvore punktovi za masovnu imunizaciju na razini općina s ciljem veće dostupnosti stanovništvu. Također, potrebno je formirati mobilne timove za imunizaciju posebno ugroženih skupina stanovništva i stanovništva koje je udaljeno od sjedišta centra za imunizaciju. Preporuka je i da se cijepljenje obavlja svim danima u tjednu u periodu od 08 do 20 sati, a po potrebi i duže, u skladu s raspoloživim ljudskim i materijalno-tehničkim resursima.

Usvojene su i preporuke radi smanjenja rizika, te u slučaju porasta broja zaraženih, kao i način njihovog provođenja.

Glas naroda

Samo se vi cijepite i okanite se naroda neka svatko odluči šta će

Prebolila sam COVID 19 i ne namjeravam se cijepiti..
Cemu?Ako se moj organizam jednom izborio s virusom,garant ce drugi put jos lakse...
Tko ste vi da mene prisiljavate,samo zato sto radim u jednome od sektora koje ste naveli za cijepljenje!!!

Gospodjice,garant vam ni u cemu ne postoji.Kad ste tako sigurni potpisite da se necete vakcinisat i da sami snosite sve moguce posljedice.Dje je problem.Inace mi nije jasno zasto se ustrucavate vakcine a vec ste vakcinisani protiv drugi bolesti?

Vrlo rado dragi gospodine, ću potpisati da se neću cijepiti i da snosim odgovornost za svoje zdravlje( jer druge ne ugrožavam s obzirom da poštujem sve mjere stožera kad su na snazi)...
Nadalje znam ja vrlo dobro da ne postoji sigurna garancija ni za što u životu, pa tako ni za vaše cijepivo, jer ni Vi ne možete garantirati nikome tko se cijepi da se neće zaraziti, pa čak i da neće umrijeti...
Stoga dragi gospodine, sva ostala cijepiva sam primila kao maloljetna osoba i nisam sama donosila odluku, tako da Vam to i nije neki argument..
Poštujmo pravo da svatko odlučuje o svom životu, a poštujmo i mjere da zaštitimo druge oko nas...

Slazem se gospodjice,samo ritki postuju mjere.Zar niste primjetili?Nadam se da ce te dicu vakcinisati,ko sto su i vas vasi roditelji i opet vam nije nista bilo.Ili mozda je?

U pravu si prije 30 ili 40 godina vakcine su istrazivane 5 i vise godina i onda su se upotrebljavale a sad za 6 mj.i onda ih testiraju na nama.Ima i ženevska konvencija o ljudskim pravima na koju se može pozvati da svatko odluči šta ce i kako ce brinuti o sebi.

Da gospodjice ,tako je ali danas postoje protivnici i tih vakcina isto kao sto ste vi ove.I te vakcine isto tako,kao i svi medikamenti koje uzimamo,osim mozda od ovih travara,nisu 100% sigurni i ucinkoviti.Sto se vrimena tice to vam je kao da za covika koji obilno krvari sacekate da se zavoj sterilizira.

Ovo sa travarim bi triba sarkazam biti.

Dragi gospodine,prema zadnjim informacijama cijepljeni ljudi cak brze sire delta soj ovog virusa,znaci ne stite ni sebe niti bilo koga...
Ja koja sam prebolila prije 4mj.,zasticena sam,a i nikoga oko sebe ne ugrozavam...
U reinfekciju ne vjerujem,a ako i dodje do nje moj organizam je spreman..
Ako nije idem Gospodinu ,ta ionako nitko od sudbine pobjeci ne moze...
Kazem postivam sve mjere i cuvam ljude oko sebe, a cijepivo smuckano na brzinu NE HVALA..

Tko si ti da nekome kažeš da se potpiše da se "neće cijepiti i da sami nosiite moguće posljedice "Tko si ti!
Zar mi ne snosimo sve svoje probleme i posljedice, i zar nemamo pravo da sami odlučimo? Sami bez tebe i takvih.!

Daj mi jedan argumenat zašto da se cjepim, a ja cu tebi 10 zašto da se ne cjepiš.

Ko oće impovat se more, ko neće ne treba ga silit. Koliko godina treba proć da se neki lik ispita? Ovi priko noći pronašli lik a npr od raka desetljećima nisu. Normalan razuman čovik nikad pristati neće na nešto što te gone da ti daju džabe a test na to ti naplate. Razjasnite ako je test vridan 30 km a vakcina kao valam lik džabe. Di je ta logika,? Zašto onda nisu svi likovi džabe a ne da i za infuziju moraš kupit vitamine da ti daju. U biti kupiš svu likariju osim vakcine. A znamo kako drže do naroda pa ga na svačem deru osim eto da ga spase sa vakcinom.I da nisam koronu pribolio opet se nikad pelcova nebi, moju dajte nekom.

Vakcine su kupljene novcem poreznih obveznika tj našim novcem, a ne novcem političara i stožeraša. Tako da nemaju uzeti sebi za pravo silom nama nametati vakcinaciju. Ti isti političari, stožeraši i medicinari žive preko grbače naroda. Ako im nešto nije jasno otvorene su im granice neka idu radit, a ne parazitirat cijeli život preko tuđih leđa.

Donacija prijatelju,donacija.Nista vasim novcem placeno nije a ako se vakcinisete stitite sebe i sustav.Nemojte lit kukavice koje se boje igle i par mililitara tecnosti.Cipa zasigurno nema.

Evo za primjer ja sad došao kod tebe u goste i ponio ti dar, taj isti dar sam morao kupiti. Tako ti je i s vakcinama dobili se ih od nekoga ali taj netko ih je trebao platiti. Čijim novcem ih je platio u milijunskim iznosima??? Od poreznih obveznika tj nas naroda nebitno o kojoj državi i naciji se radi. Vi političari, stožeraši i medicinari sja.šit.e već jednom s leđa naroda. Našim novcem da vi nas ucjenjujete? Pa radije bi svaku marku bacio u vatru nego vani dao kroz poreze.

Dok druge države troše pare naši zarađuju samo još zdrak ne naplaćuju ali će i to brzo

Nema od sile ništa. To su već opasne teritorije. Tu glava leti s glave.

Vlada FBiH usvojila nove prioritetne skupine za cijepljenje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari