Ljubuškom 760.000 kuna od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH

ljubuski.info

Na 70. sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu osigurana su na stavkama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 25 milijuna kuna. Točku na Vladi obrazložio je državni tajnik Zvonko Milas.

U skladu sa svojom ustavnom i zakonskom obvezom, Republika Hrvatska kontinuirano i sustavno pruža potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda, jačajući njihov položaj i stvarajući uvjete za održivi povratak i ostanak Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Potpora strateškim te za ostanak i prosperitet Hrvata u Bosni i Hercegovini dugoročno važnim projektima iz područja obrazovanja, znanosti, kulture, zdravstva te ostalih područja, ujedno potvrđuje odgovornu politiku Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi.

Donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske pruža bi i ovaj put važnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini te kroz njih osnažila i ohrabrila hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta - naglasio je Milas u obrazloženju.

Nakon provedenog Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2021., na koji je pristiglo ukupno 380 prijava, održane su dvije sjednice Povjerenstva. Po razmatranju svih zaprimljenih prijava i uvida u projektnu dokumentaciju, Povjerenstvo je donijelo Zaključak o raspodjeli sredstava za financiranje programa i projekata:

  • programima i projektima iz područja zdravstva 6.080.000 kn
  • programima i projektima iz područja znanosti i obrazovanja 6.270.000 kn
  • programima i projektima iz ostalih područja 6.795.000 kn
  • programima i projektima iz područja kulture 5.855.000 kn

Dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 25.000.000 kn, od čega za projekte na području Ljubuškog otpada 760.000 kn, kako slijedi:

  • Obnova i opremanje prostorija Kluba borilačkih vještina Ljubuški, Klub borilačkih vještina Ljubuški 80.000 kn
  • Uređenje infrastrukture u urbanom dijelu grada, Grad Ljubuški 680.000 kn

Glas naroda

Av av av

Uređenje infrastrukture u urbanom dijelu grada? Šta je to i našto se uzima taj novac,zna li iko? Da to nije šivanje veći đžepova kod pojedinaca?! Ima li kontrole nad ovim novcima ili se to baca u zrak tko jami?! Kad su i gdje pisani projekti za ovo? Može li kod nas nešto biti javno i da se vidi? Ovo su ipak nečiji novci i tko odgovara za ovo?

Znaci svaki Rvat iz Ljubuske Opstina dobice negdje ok 25 Kuna / ?

Ne, ovo je grad dobio za projekte koji su prijavljeni i neće se davati po na osob jel kontaš

pa grad i čine ljudi koji u njemu žive ta ne čine ga zidine niti partija

Oću da se prilože svi računi šta je bilo od ti 760.000 obavezno. Smrt fašizmu sloboda narodu.

I tebi sinko

Liječi se

Mora li i rikverc biti prikazan

za HDZ izvan HR

Zdravko Mamić vratio dug Hrvatskoj

Zdravko Mamić a ne Zdravko Boras

Šta ćeš postići komentarom

Ljubuškom 760.000 kuna od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari