Korisnicima proračuna u ZHŽ isplaćeno po 489,50 KM regresa

ljubuski.info

Odlukom Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), a na prijedlog Ministarstva financija, na račune 2.318 proračunskih korisnika danas je uplaćeno po 489,50 maraka naknade troškova za vrijeme korištenja godišnjeg odmora - regres.

Po riječima dopredsjednika Vlade ZHŽ-a i županijskog ministra financija Tonija Kraljevića, regres za ovu godinu je, kao i ranije, obračunat u iznosu od 50 posto prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji BiH u posljednja tri mjeseca prije isplate.

Odluku o utvrđivanju visine i načinu isplate naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2021. godinu donijela je Vlada ZHŽ-a na jednoj od svojih posljednjih sjednica, naveli su iz Ministarstva financija.

Kako stoji u obrazloženju te odluke, pravni temelj za njezino donošenje sadržan je u Zakonu o izvršenju proračuna, gdje je propisano da osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora utvrđuje Vlada ZHŽ-a na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. Odluke o naknadama iz osnove materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna u ZHŽ-u.

Zaposleniku pripada naknada na ime korištenja godišnjeg odmora - regres te da će Vlada, ovisno o priljevu sredstava u proračun, za svaku proračunsku godinu posebnim aktom utvrditi visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora.

Iz Ministarstva financija ZHŽ-a podsjećaju kako je prošle godine visina regresa iznosila 470 maraka.

Glas naroda

Luburić je bio pravi ministar, daj meni moj dio pa markicu markicu. Pa dug 60 miliona natrčao, nije mogao više, nije imao vremena.. . I opet hoda po ljubuskom..

Kad vidim Jelčića s Krdžom i Bucom zgadi mi se i on.

Pa Krđa ih savjetuje, upućuje na nešto, ipak je on provjereni ekonomista koji mlađim kolegama ukazuje na njihove greške, njihovo ponašanje, njihov govor, njihov stil odijevanja, imiđ, kako da ga popravke. Razumi, zato se oni s njim druže, njiha dvojica..

Kad je pozitvno (ili neke isplate) iz Vlade Zupanije onda Tonijeva slika, a kad je negativno (odbijanje povecanja placa) onda Cosiceva.
hahahaha dobra ova.

Kako negativno može bit odbijanje povećanja plaće? Za nas porezne obveznike je obrnuto

P.s. “Rodica”

Hvala ministru Kraljeviću koji se trudi i radi najbolje što može. Nikad ništa nije okasnilo niti se odgodilo.
Nije se rodio tko je narodu ugodio. Ljubomora je gadna stvar.

Progledat ces i ti, jednog dana, mozda...

Neće nikad

Ovaj student vječito na ovom portalu Ima neka tajna veza

pred izbore st pričali o dječijem nadoplatku pa gdje nestade

Korisnicima proračuna u ZHŽ isplaćeno po 489,50 KM regresa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari