Je li prodaja zemljišta na Hardomilju namještana članovima HDZ-a?

ljubuski.info

Krpljenje proračunske rupe grada Ljubuškog jeftinom prodajom gradskog zemljišta pokazala se klasičnom farsom iza koje, kao gradonačelnik, stoji Vedran Markotić i šef gradskih financija Stipe Bubalo.

U svakom natječaju jamčevina iznosi najmanje 1.000 KM, ali se, sukladno dogovoru, unaprijed zna tko će na natječaj i kome će jeftino pripasti zemljište. Sve osobe su iz natječajne procedure poznate i riječ je o lokalnim tribunima HDZ-a BiH.

Tako je pokušana provedba prodaja zemljišta na Hardomilju, rodnom mjestu Stipe Bubala. Unaprijed se znalo tko će kupiti zemljište (poznata imena iz natječajne procedure). Dogovorena je prodaja 100 KM iznad početne cijene i naravno prodaja samo jednoj osobi. Uplaćene su jamčevine, ali su se na javni oglas prijavile i osobe izvan osobnih dogovora, tako da je cijena zemljišta otišla u "nebo", na štetu prijatelja Stipe Bubala.

Po prvi puta tako je u Ljubuškom propala prodaja zemljišta za tri parcele na Hardomilju (osobe poznate prema sudjelovanju na dražbi), čiju je prodaju svojim prijateljima namještao Bubalo, valjda uz znanje gradonačelnika.

Išli su do kraja na dražbi i nisu htjeli platiti tri puta veću postignutu cijenu, jer je sve bilo dogovorena stvar. Odustali su od kupnje i izgubili jamčevinu.

Od kada je Stipu Bubala na mjesto šefa financija instalirao Nevenko Barbarić, brojne su učinjene nezakonitosti i pronevjere. Je li vraćena jamčevina razočaranim prijateljima na Hardomilju i kako je provedena dražba ispitati će istražitelji.

M.Š.

Glas naroda

Očito pisac ovih redova nikad ništa nije kupio preko natjecaja, smisao natječaja i jest da ukoliko postoji više zainteresiranih za pojedini plac da se postigne što veća prodajna cijena, potencijalni kupci koji odustanu od kupnje, tj ukoliko netko ponudi vecu cijenu od njih, njima se vraća uplaćena jamčevina, koja je u većini slučajeva 1000 KM

A jel ovo blate radne kolege neradnici iz opcine.

Bolje ništa nego svašta radit ko ti Stipe

Stipe neka znaš da se mi hardomiljčani ograđujemo od tvojih postupaka i ekipe oko tebe. Sram te može biti, odlučio si brdo prisvojit podlo i na mučki način. Znamo mi za tvoj plan izgradnje turistički objekata ali gradi na babovini sinko

Nemoj tako stipan i anica su mnogo lepa family, pri partiji, radni, pošteni u crkvi dodigu redovitih , rvati sa dna kace, pa ko to nebi ćopio da se ukazala prilika ko njima dvoma

u zadnje vrijeme puno paparazza po Ljubuškom ne bi li ji uslikali
kad more Dileta Lita šta ne bi mogla i anita
Ane pričvrlji ga

Oliti jami ga malo ili puno o tebi ovisi kakve su ti potribe.

Ko bijase Dileta more li se znati?

Da si s hardomilja znao bi da ova priča nema veze sa stvarnosti, na brdo je napala neka druga hdz mafija s humca i to preko leđa naših komšija.

Okačili su najveću hrvatsku zastavu ispred kuće, svojim postupcima dokazuju ljubav prema domovini i HDZ-u.

Da, okačili su barjak pred kuću, što mi na Hardomilju smatramo vrhuncem licimjerstva. To i jeste pokazatelj kako i šta se radi krijući se iza barjaka. Oni su vjerovatno zadnji koji bi trebali imati barjak ispred kuće. Imamo mi na Hardomilju njih još koji se kriju iza barjaka a čine stvari koje im ne služe na čast.

SAMO STAVITI U NATJEČAJ PRAVO PRVOKUPA IMAJU KUPCI KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE NA TOJ K.O. OPĆINI I SVE UREDNO.

To je neki izam a koji ne znam.Donese se zakon da se ne moze parcela prodavat za deset godina i da se sa izgradnjom mora krenuti za bar pet godina.S druge strane se uvede porez na nekretninu pa onda ko voli nek izvoli.Porezi nisu samo prihodi drzave vec i mehanizmi za ostvarenje ciljeva i interesa sviju nas.

Ma nije to moguće da tako sređivanju znači ako nisi u HDZu moreš se slikat.

Je li prodaja zemljišta na Hardomilju namještana članovima HDZ-a?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari