Narod ZHŽ-a čeka

sjednica

Bilo je lijepo pomisliti kako će u županiji Zapadno-hercegovačkoj vlast biti formirana ekspresno, obzirom na izborni rezultat u kojem je vladajući HDZ BIH osvojio apsolutnu većinu. Usput, bio je HDZ BIH i prošla vlast tako da nikakve promjene ne bi trebale biti problematične, kao što očito jesu.

Imena ministara se razmatraju, to je u redu, ali nije u redu da se s tim odugovlači kao što to do sada radi vladajuća većina.

Skupština županije postoji da bi se na sastancima izreklo bilo kakvo mišljenje, pozitivno ili negativno, ali, ni od toga ništa, barem u javnosti, dostupnom malom prostoru.

Iskreno, od dvije osobe, novih zastupnika u Skupštini županije, prije par mjeseci a nakon objave izbornih rezultata, moglo se očekivati barem malo "galame", prozivke upućene vladajućima, svega osim šutnje.

To je zapravo i zadaća zastupnika. Dignuti ruku kada treba, za dobrobit svih građana koje predstavljaju no, isto tako, dignuti i glas kada treba kritizirati, posebno u situaciji kada ste oporba ilikoalicijski čimbenik na razini države odnosno unaprijed dogovorenim razinama.

Zastupnici od kojih se očekuje ukazivanje na stagnaciju ili od kojih se očekuje poticaj za rad, naravno, ne umanjujući značaj drugih legalno i legitimno izabranih zastupnika u Skupštinu ZHŽ-a, jesu gospodična Ćeškić i gospodin Bušić, stranački gledajući, izabrani predstavnici HSP-a AS i HDZ-a 1990.

Nebitno je poznajete li dotične ličnosti, nevažno je jesu li vam se neki govori pred zadnje izbore urezali u sjećanje, oni predstavljaju narod, one koji su ih birali kao i ostale, koji su birali drugačije ili koji nisu birali nikako.

Ponedjeljak, dvadeset i šestoga siječnja, nije dan kada je trebala biti plaća proračunskim korisnicima ZHŽ-a. Plaća je trebala biti ranije. Tko zna krivca što je se scenarij odigrao tim redoslijedom? Krivac sigurno nije premijer, prošli i prema svemu sudeći budući, Ćosić, dobrodušni prvi čovjek ovoga broda koji je počeo tonuti. Niti naš premijer može sam riješiti nagomilane probleme koji čekaju rješenje.

Pored svih medijskih prostora, oporba bi trebala, odmah, izražavati negodovanje u smjeru bilo koje odluke koja ide na štetu građana kojima vlast vlada, a trenutno vladajući bi trebali tražiti opravdanje i, zajedno s glasnom oporbom, rješenje nagomilanih problema. Odakle god ti problemi dolazili. Širokog Brijega, Ljubuškog ili Sarajeva.

Analitički, naša ZHŽ ne gleda u svijetlu budućnost. Niti njeni građani, napose proračunski korisnici. Realno, glas naroda se mora čuti. Tako je bilo i tako mora biti, makar dovelo do nepomirljivih razlika u mišljenju i razilaženja u političkim pogledima. Sve, samo da bi došlo do sinteze budućeg napretka. Tražimo puno? Narod ZHŽ-a čeka.

Marko Čuljak [ dnevno.ba ]

Glas naroda

Logično bi bilo da se prije izbora zna sastav vlade u sjeni ako dobiješ izbore odmah je sastaviš već ovako razvlače da bi bili interesantni da se o njima priča svejedno njima dobro ili loše

ja se nadam da ce se nasa zupanija raspasti i da se napokon napravi normalna drzava

Daj ljubuški ne budi [ * neprimjereno * ], je da štošta ne valja u nas ali bar županija kao županija valja

Po čemu to valja?Šta dobra donesoše?Što je tebe uhljebila ili što?ŽUPANIJE ODMAH TREBA UKINUTI TO SU LOGLA PARAZITA a valjda znamo šta su paraziti.

Njih zanima fotelja a narod je u drugom planu.Sramota.

Nema napretka političkog ni ekonomskog, nema ideja ni projekata, ustvari nema stručnjaka jer u fotelji se klate stranački uhljebi, neznalice. Gledaju samo kako, šta i gdje ima za gepit. Ključ u bravu jedino rješenje. Ili nek skinu "krunu" sa glave i posvete se uzgoju goveda, koza, svinja, voća, povrća, sadnica... Narodu treba primjer.

Bravo za gosta,nebi ja njima dao drugu priliku pa dasu oni sposobni nebi išli u POLITIKU nego oni nemaju pojma o biznisu zato Narodu prodaju maglu a Narod KO narod.Neznaju političari daje kilo kozijeg sira 3o.km,a janje 1oo evra.a litar kravljeg mlika 2km.oni to sve dobiju na državnim jaslama toti je naj bolja ŠTALA.

Sve osim prosvjetnih i zdravstvenih radnika zatrat kući da rade nešto a ne da žive na grbači jadnog naroda

Narod ZHŽ-a čeka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari