Naši GSS-ovi imaju podršku lokalnih i županijskih vlasti

ljubuski.info

Nakon što je u javnosti iznešen problem zakonski neuređenog financiranja i djelovanja službi GSS u BiH, GSS Grude, GSS Ljubuški, HGSS Stanica Posušje i GSS Široki Brijeg su izdali zajedničko priopćenje za medije.

Isto prenosimo u cijelosti.

Potaknuti brojnim natpisima u medijima, iz kojih bi se moglo zaključiti kako Gorske službe spašavanja nemaju nikakvu podršku tijela vlasti, a vjerujemo da brojne naše kolege nemaju podršku, mi pripadnici Gorskih službi spašavanja iz Zapadnohercegovačke županije, sa zadovoljstvom moramo istaknuti da imamo odličnu suradnju sa županijskom i općinskom/gradskom razinom vlasti, ističu.

Naime sve četiri stanice (GSS Grude, GSS Ljubuški, HGSS Stanica Posušje i GSS Široki Brijeg) u našoj županiji imaju potpisane ugovore o međusobnim pravima i obvezama s Upravom civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, kao i sa općinama i gradovima iz kojih dolazimo. Zahvaljujući županijskom Stožeru i Upravi civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, već četiri godine svi pripadnici GSS-a osigurani su od posljedica nesretnog slučaja (nezgode). Vrijedno je također istaknuti da je u ovogodišnji proračun uvršten GSS Ljubuški. Uopće ne sumnjamo da će u godinama koje su ispred nas i ostale naše stanice biti uvrštene u proračune općina/gradova, navodi se.

Također, cijeneći trud i rad volontera, pripadnika GSS stanica na području Županije Zapadnohercegovačke, županijska, gradske i općinske uprave redovito podržavaju naše aktivnosti prilikom nabave opreme i refundacije naših troškova. Naravno, želimo da se naša dosadašnja suradnja nastavi, te da se ojača u onim segmentima u kojima se pokazala nedovoljnom. S tim u vezi, u pripremi je memorandum o suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova ZHŽ i naših stanica, a vodimo razgovore i o mogućem ozakonjivanju djelovanje GSS-a u našoj županiji, dodaju.

Ističu i odličnu suradnju sa GSSuBiH.

Potrebna je velika volja i želja biti članom GSS-a, prolaziti kroz zahtijevne obuke, pomagati onima koji su u nevolji, spašavati živote nama nepoznatih osoba – što će uvijek biti snaga GSS-a na ovom području. Zahvaljujemo se svim donatorima, te tijelima vlasti na dosadašnjoj podršci, očekujući nove iskorake u našim međusobnim odnosima, stoji na kraju priopćenja pripadnika GSS-a Grude, GSS-a Ljubuški, HGSS-a Stanice Posušje i GSS-a Široki Brijeg.

Glas naroda

Pitanje je, može li kradeze svoje “kadrove” tu smjestiti? Uz policiju, civilnu zaštitu, planinare, vojsku, lovce, koji se mogu aktivirati po potrebi, ne treba više nekakvih udruga koje sišu lovu a jalovi su.

Mogu li i ja nosat babe sa križevca i tražit lude strance po dračama oko Međugorja. Primite me molim vas!
P.S
Zaboravili ste se zahvaliti dobročinitelju.

ima neka druga institucija za tebe

Što su jalovi jadan ne bio, gdje GSS može doći nemože nitko od gore navedenih, dobro, možda samo lovci ali opet nemaju potrebnu opremu kao GSS...kad sam neki dan vidio gdje su neku babu našli i spasili iz šimšura iznad Međugorja - kapa do poda, nemoguće. Nebi je dragi Tito da ustane ondale spasio a beli je sve mogo...puna podrška GSS i da Bog da nikom netrebali jer kad ti pajdo zatrebaju može već biti kasno.

pusti l isvoje pipke u GSS nedaj bože da budu nekog trebali spađavat,bolje bi mu bilo da ga ne pronađu

Ta nemaju opcije razvoja i privređivanja do li hapanja, pa moraju negdi uvaljivati uhljebe što udruge što GSSsovi što lovočuvari pa onda sestrinska udruga lovikradice, pa stapari, muzari itd.itd...
samo naprid!
još malo pa nestalo!
karike na marike!
'ko nabije taj dobije!
Ajmooooooo!

Eto vidiš sve dobivaju od vlasti i gorivo i opremu sve sve do jučer se jadali da nemaju ništa sve o svom trošku morali odakle sad odjedanput ova priča tko je rekao u tako kratkom roku da se ploča okrene i da ide druga priča u svakom slučaju sve pohvale na trudu i angažmanu.

to je Toni Kralj odma nazvo i reko im ja dajem pare a vi protiv
a oni se pripali i odma druga priča i ponovo će srčano i volonterski u draču
eh taj TONI KRALJ

Queen

Jes vala do neki dan kukali da nemaju pomoć i suradnju od vlasti a sad govore primaju pomoć i suradnju od vlasti...tko tu koga

Oni njega

Naši GSS-ovi imaju podršku lokalnih i županijskih vlasti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari