Diskriminacija hrvatskih državljana s prebivalištem u BiH tema u Saboru

ljubuski.info

Na osnovu zastupničkog pitanja Nikole Grmoje ministru Davoru Božinoviću, aktualna diskriminacija hrvatskih državljana s prebivalištem u BiH biti će tema rasprave u Saboru RH. Grmoja je pitanje u proceduru dao na osnovu HRS-ove inicijative, čime se po tko zna koji put pokazuje da su zastupnici Mosta u Saboru RH jedini pravi i istinski zastupnici Hrvata koji žive van Domovine.

Da podsjetimo, Vlada RH je najavila popuštanje kontrolnih mjera za ulazak u RH iz BiH najkasnije 15.06., ovisno o epidemiološkoj situaciji. Unatoč krajnje pozitivnim epidemiološkim podacima, osobito u županijama s hrvatskom većinom, to se nije dogodilo. Primjerice, Njemačka od 13.06., a sve susjedne zemlje i ranije, dopuštaju ulazak bez potvrda o negativnim rezultatima na zarazu Covid 19. Hrvatska to nije napravila. Za sve one koji žele u Hrvatsku na dulje od 12 sati, a koji ili nemaju podataka o preboljenoj bolesti Covida 19 ili potvrde o cijepljenju, cijena ulaska u RH je u prosjeku 40 KM po osobi.

Diskriminacija pri ulasku u RH teško pada i ugostiteljima i hotelijerima u Dalmaciji koji ostaju lišeni svojih gostiju iz BiH, koji sve češće kao destinaciju biraju Crnu Goru, koja je otvorila svoje granice. Zanimljivo je što se u hrvatskim medijima nigdje ne može naići na njihove apele.

Uz to, ako se kao Hrvati s prebivalištem u BiH želite cijepiti u Republici Hrvatskoj do prije nekoliko dana se tražila potvrda o uplatama u Zavod zdravstvenog osiguranja RH. Ista se ne traži svugdje, ali još uvijek se na njoj inzistira u nekim općinama, kao što je to npr. Imotski. S druge strane, već mjesecima Srbija dopušta cijepljenje svima, bez obzira na državljanstvo i prebivalište.

Dakle, radi se o očiglednoj diskriminaciji hrvatskih državljana koji žive u BiH. Ne znamo radi li se o tome da nas aktualna vlast u RH počinje i službeno tretirati kao "istočne susjede", kako je to jednom rekao Davor Božinović, ili o nečemu drugome. Ono što znamo jeste da je HRS uspio u svome nastojanju da preko jedinih istinskih zastupnika Hrvata van Domovine, a to su zastupnici Mosta, ovo pitanje stavi u raspravu u Saboru Republike Hrvatske.

Ovim putem se zahvaljujemo Nikoli Grmoji i Mostovim zastupnicima u Saboru što ostaju dosljedni u obrani interesa Hrvata, ma gdje god oni živjeli. Pozdrave upućujemo trima mumijama, zastupnicima "dijaspore" izabranim iz 11. izborne jedinice. Sa velikim zanimanjem iščekujemo njihove doprinose raspravi na ovu temu, kada ona dođe na red.

Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

BiH je i naša domovina nije samo adzovaca

Šta kažU Topson -gl.pson i kum mu Škoro na ovo...nema veze što se očima vidit ne mogu, nego samo šta kažu.

Sjaši više s tim glupim komentarom posvuda.

hrvati bi mjenjali istoriju europe da bi postali fasisti i fasisticke vode ponor pameti

Jel Nevenko Barbarić još u Saboru,jel što može napraviti?

Dobro je da je loše narod bi diga revoluciju. Trpi i šuti tko su te pratri odgojili.Od gospodina Musića (pobuna protiv Turaka) još nikad nije bilo nekog organiziranog protesta u Hercegovini?!

Organizuj ako znaš i umiš ,niko ti ne smeta osim tvoja sujeta i nesposobnost da bilo šta organizuješ pa bi drugi triba zate radit.

Što kaže kradezeovka [ * neprimjereno * ]novićburićka na ovo, dobra plaća, sve radimo protiv Hrvata kao komunisti u jugi jer smo mešani.

Kakva crna diskriminacija sad... Šta vam to treba značit? Zar ono nije bila majorizacija??

Ako ćemo o diskriminaciju u pravom snislu riječi, obićno su Hrvati ti koji diskriminiraju druge nacionalnodti kada su u večini, vidljivo na svakom koraku i u svim prilikama

Barbarić će to riješiti zahvaljijući hlasovima mladeži -[ * neprimjereno * ]i hdz a

Hrvatski narod iz Bosne i Hercegovine ima svoje izabrane predstavnike u Saboru RH koji zastupaju sve interese svog naroda pod cijenu teških napada i uvreda.

Zar je netko ocekivao nesto od Barbarica i ostalih mumija. Oni su dno dna ovog drustva.

Bog vas ubio vraćate u HDZ Karamarka za predsjednika. Kakav Plenki mun on je u votelji samo radi gonjanja imidža i karijere.

Kakav te Karamarko snaša znaš da on nije prihvatljiv Evropi ni liberalno zelenoj koaliciji koja kroji sudbinu Evrope. Karamarko sutra da dodje on bi u Hrvatskoj vladao kao Orban u Madjarskoj bijo bi izoliran od centara moći u Evropi i nebi mogao izvući nikakve novce od Evropskih fondova kao što to radi Plenković. Narodu su potrebni novci više od ičega na svijetu kakve ideologije i svjetonazori to je prošlost novac je taj koji nam kroji sudbine i nitko drugi bez novca smo svi niko i ništa a tko ga donosi i na koji način koga to više briga samo ga donesi i daj.

Moj lipi čovik sve ja tebe razumim, ali izgleda da ti nevidiš dalje od svog nosa kao ni ostala te la d u politici. Odgovori mi na par pitanja dapače ako zaš.
1. Koliko toga novca iz EU je dobio narod na svojim bankovnim računima???
2. Sav taj novac se raspodjeli na vanjski, unutarnji dug države i ostatak u džepove političke te la di, jeli tako???
3. Tko i zašto je i kakve su mu namjere da masovno iseljava svoj narod i trajno zapošljava po EU tj Njemačkoj i Irskoj???
4. Jeli misliš da je većina normalnog naroda zadovoljan sa ovom političkom garniturom u Europi, Hrvatskoj i BiH???

Lipi moj Čovik evo odgovora normalno da običn Čovjek neće dobiti ništa izravno na svoj konto. Postavi pitanje ovako ako je slaba ekonomija države kako platiti zdravstvenog radnika prosvjetu policiju socijalna davanja nego financijskim injekcijama iz Evrope ako si kontra tih koji ti to daju a nesljediš njih njihova vidjenja mišljena i ostaneš bez tih sredstava onda imaš socijalne nemire možda i sukobe. Što se iseljavanja tiče i to je jedan odraz u nekom društvu državi da nema mjesta za sve sami ti koji odlaze sutra podpomažu svoje zajednice i te politike koje su ih dovele do toga jednostavno svojim slanjem novca daljnim podžavanjem tih i takvih politika. Dalje Evropa se neće ništa promjeniti zato što je tek stvoren novi poredak koji sve ima pod kontrolom tko kontrolira novac taj isti kontrolira i situacijom. Svi odgovori leže u tom jel imaš novac ili nemaš ako nemaš da bi ga imao onda moraš predstat na sve ucjene to je tako u našim ovozemaljskim životima odredjeno nema više budala buntovnika koji su voljni neke promjene platiti svojom glavom to je vrijeme prošlo ovo je vrijeme ako možeš prikloni se ako nemožeš onda ona stara druže snadji se kako znaš.

Podtavi pitanje šta je dovelo do slabe ekonomije pa postavi pitanje šta je uopće ekonomija i kspitalizam itd..
Pare pare pare pare a tko vraća te pare i po kojim uslovima i pod kojom cjenom?
Ti si telac pohlepni ;)

Nemoj mene nazivati pohlepnim ja samo živim život u pohlepnoj Čovječanskoj civilizaciji i prilagodjavam se tim uvjetima koliko mogu a mogu. Svi živimo živote van svojih mogućnosti velikih zaduženja za ovo za ono mi pojedinci ubiti radimo što i naše vlasti olako se zadužujemo bez velikog razmišljanja . Vrlo je bitno nešto imati sad odmah ne čekat cjenjen si onoliko koliko ti je konto jak okani se morala i poštenja kad isam znaš da je sve u novcu i oko novca. I još ću ti reć jednu stvar Plenković je najveći Domoljub u Hrvatskoj povjesti on daje da ga se štipa za stražnjicu po Briselskim hodnjicima da bi svom narodu donijo novce Čovjek se dodvorava centrima moći daje i huzicu da bi danas sutra njegovu narodu bilo bolje a govori 5 jezika a štaš kad mora.

1. Taj lik je anemična.

2. Njegov narod čine članovi stranke, simpatizeri i glasači.

3. Velika većina normalnog, moralnog i poštenog naroda je protjerano u Njemačku i Irsku.

Karamarko je bio Mesićeva desna ruka a poznate su Mesićeve priče o Hrvatima u BiH.Plenković i ekipa su jedini ,nakon Tuđmana,normalni političari.Tiha voda brijege valja.

Vidi se koliko je dobar, tako da mu je više od 500 tisuća ljudi u Njemačkoj i Irskoj. Da bi bio dobar i uspješan taj narod bi sad živio i radio u svojoj državi, a ne kod senilne babe.

Da je Bog dao da je u tebe bar pameti ko u nje senilnosti.Ta baba je stvorila okvire za svoju državu u kojima je državni budžet više godina zaredom ostvariva suficit što nije dosad uspjelo nijednom vođi ni državi demokratskih osnova.

Čuj senilna najbolja kancelarka čitav svijet uposli a naši samo pričaju i uzimaju milione s proračuna

Di si vidio da se igdje više pa i u obitelji đuturum od 60 pa naviše pita??? Ona i bidon su jedino za vrtić za odrasle. Šta je konkretno napravila uvela u Njemačku 2 mil migranata uvela 6 štojer klasa kroz koje se dobro odbija za financiranje neradnike i problematika. Otela je nas za svoje robove iz naše države. Zašto nisu svoja ću.ke.nja dresirali da rade?

Eto ti si mlad i znaš ali nisi za pitanja jer ni sam sa sobom niti si zna a niti,izgleda ,znaš upravit.

Hvala Bogu ja znam sam sa sobom upravit, moli i radi.
Šta bi triba doli da sam osta i vas telad gledat i trpiti.
Dosta ste se vi iskaljivali na nama, rugali i ponižavali nas. Ali vidiš dođoše neka druga vremena.

Sve super. Ali nije li njegov bivši ministar slao policiju u raciju zbog prijavljenih Hrvata iz BiH. Čak su sa adresa odjavljivali one koji rade u Hrvatskoj i plaćaju porez. Krimen im je bio što spavaju u BiH. Grmoja, Grmoja

Grmoja je istinski i pravi hrvat,ozenjen hercegovkom,ljubuskih korijena iz prave hrvatske obitelji.a hdz ovsko,glasovanje po zapovijedi bi trebali mi hrvati iz hercegovine ignorirat??jer samo nanosimo jal na hrvate hercegovine,a glasa hdz mašinerija.

Barbaric je za svog mandata otjerao ljubusake u svijet zato sada suti u saboru..boji se da ako se otvore granice za hrvate otici ce i ovo malo sto je ostalo..a Buricka cista udbasica..sto manje Hrvata to bolje..to ona lobira ..koliko su nazadovali narod nek im Bog sudi..

Nevenko barbaric ju l.o.p.ovi i [email protected]@@@

Da, slažem se kao i ostali političari. Ono kad doktor pacijentu uz terapiju napiše p.p. Svako dobro!

Grmoja je sirovina i psihički i fizički i kao takav može jedino takve kao vi zadovoljit.Politika se ne vodi hukom i bukom već hladnom glavom.Sjetite se samo pokojnog gospodina Šuška.Je li ga iko ikad čuo da je povisio ton a u najgore vrime je vodio najzahtjevnije ministarstvo.

Hrvatima najgore što se moglo dogoditi od stoljeća sedmog je HDZ-e. Da vas nije nikad kročili nogom nebi u Njemačku i Irsku 500 tisuća iz Hrvatske i 100 tisuća iz BiH. Ovo što vi radite u interesu senilne babe i vas osobno kao da nas iskoristite da vam šaljemo pare to nisu ni Srbi zajedno s JNA radili u ratu. Svi koji su istinu o vama govorili ste ih poubijali počevši od Brune Bušića, Ante Paradžika, Ludviga Pavlovića, Blaža Kraljevića i dr.

Šta god bi napisao nije dovoljno da opišem lošu politiku adzeja skoro pogubnu

nije nikad povisija ton nego podmuklo u tišini zabija nož u leđa

UDBAŠI obično i ne povisuju ton? Jeste li ikad čuli Josipa Perkovića,Manolića?Lasića i Čolaka da povisuju ton e pa Gojko Šušak je bio njihov odabir jer je bio njihov kadar.

Sad jeli namjerno ili ne ali vi prešućujete jednu činjenicu,Šušak je pobjedio za razliku od tih vaših idola i nedokazanih mogućnosti.A pobjedit nije lako i ne zna to svako.I o njemu ste svašta pisali ali na kraju oti vaši se obogatiše .

Šta bolan pričaš?
O pokojnima sve najbolje.
Taj isti kojeg gore uzdiše u nebesima i sada škrgoće zubima u paklu. Jedina istina je da je taj lik i djelo potpisao u budućnosti potpuni egzodus Hrvata u BiH što se evo u zadnjih 5 godina itekako vidi. Više nas ima u Njemačkoj i Irskoj negoli u BiH, a čijom politikom i željom? Ko je lažno obećavao brda i doline u zadnjih 20 godina? Sad ćeš da bi se izvukao reći bio je prisiljen od centra svjetske moći. Hrvati u BiH su prodani, izdani i protjerani od strane tzv Hrvatina iz politike. Uskoro će nam se sva povijest postojanja izbrisati.

Samo je Alija obećava zlatne kašike a Šušak je radio nije baljezga ko ti i takvi.

Milanović za nas u BiH ispade najbolji. I sada i kad se pogleda unazad.

Unazad te sićanje ne služi,Pusićka mu je bila ministar vanjski poslova i protiv svega što je bio tad sad je za.I dobar je sa Mesićom.

Pa i Dragi dragan,nas dobročinitelj nas svagdašnji dragi dragan je kamenjem 1991 gadjao autobuse koji su išli na miting hdz ja psovao im hrvatsku i ustasku mater,pa nakon 20 godina preuzeu i privatizirao isti taj hdz

A s kime je ono Pupovac u vlasti?!

Sa svima dosad.U čemu je problem?Pa u Milanovićevoj vladi je imao ekstra ministarstvo.Kratko vam pamćenje, ako ga uopće imate.

Zar možemo sad na 12h, ajde svakako svi idu na dan u Hr, nece valjda na tjedan kad je za ljetovanje skuplja i od Španjolske

Lako je ADZu dok ima baba što zanje glasaju.Ali kad ne bude baba šta unda.

Svaka cast Grmoja! !!!!

Vlaho orepiccccc

Dezerter Plenki vlada u saboru sa Pupavcem i Barbarića [ * neprimjereno * ]cim a ista ta ekipa je umotana u celofan sa Miloševićem povela dogovorni rat (tikveš,karađžorđevo) za podjelu Bosne i stvaranje nacionalnih udbaških državica umjesto partijske Juge,isto sr.. samo demokracko pakovanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svaka država ima svoju mafiju, samo Hrvatska mafija ima svoju državu.

Diskriminacija hrvatskih državljana s prebivalištem u BiH tema u Saboru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari