Nova pravila za ulazak u Hrvatsku

ljubuski.info

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Hrvatske. Odluka se primijenjuje do 30. lipnja 2021. godine.

Ta izmjena se odnosi na to da svi putnici koji su u tranzitu, uključujući i osoblje u prometnom sektoru, ukoliko ne napuste Hrvatsku u roku od 12 sati od trenutka ulaska u ovu državu, automatizmom idu u samoizolaciju.

Isto vrijedi i za države članice EU, kao i članove njihovih obitelji koji putuju u Republiku Hrvatsku iz "trećih zemalja", odnosno onih koje nisu članice EU/EGP.

Za putnike koji dolaze u Hrvatsku iz zemalja članica EU/EGP, odnosno država i/ili regija članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, a koje se trenutno nalaze na tzv. zelenoj listi Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, neovisno o državljanstvu, omogućuje se ulazak pod jednakim uvjetima kao i prije bolesti COVID-19, ako ne pokazuju znakove ili simptome zaraze.

To znači da mogu ući u Hrvatsku bez predočenja negativnog PCR testa ili potvrde o cijepljenju, niti im se određuje mjera samoizolacije.
Svi ostali putnici koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz država/regija članica EU/EGP, a koje se trenutno ne nalaze na tzv. zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, moraju predočiti jedno od gore navedenog, navedeno je na službenoj internet stranici MUP-a Republike Hrvatske.

Isto vrijedi i za putnike iz tzv. "trećih zemalja" koje nisu članica EU, osim uz određene iznimke:

  • zdravstveni djelatnici, istraživači u zdravstvu i djelatnici u skrbi za starije osobe;
  • pogranični radnici;
  • osoblje u prometnom sektoru;
  • diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koji dolaze uz poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti;
  • putnici u tranzitu, uz obavezu da napuste Republiku Hrvatsku u roku od 12 sati;
  • osobe koje putuju radi školovanja;
  • osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi ekonomski interes, a ne zadržavaju se u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati.

Izmjena se odnosi i na bh. državljane:

Ova izmjena se, između ostalog, odnosi i na bh. građane koji posjeduju hrvatsko državljanstvo. Mogu u Hrvatsku ući na 12 sati pod gore navedenim uvjetima.

Detaljnije informacije saznajte na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Glas naroda

Sta ce mi neko uvjetovati koliko cu ostati u svojoj domovini. Ili tu nesto ne stima.
Izgleda da nismo Hrvati vec samo glasacka masinerija.

Domovina ti je BiH a sve ostalo okaci mačku o rep.

Haha BiH mrtvo slovo na papiru

Gospodine Plenkoviču i ministre Beroš Hrvatski narod početkom agresije od strane JNA na Hrvatsku nije izlazijo pred Tenkove samo 12 sati nego navazdan neograničeno da nedodju u Republiku Hrvatsku imajte to u vidu.

Malo ćumura namažeš po licu i fino ko migrant priđeš,,dobiješ smještaj i hranu Za njih ne vride pravila

U Hrvatskoj 360000 slučajeva i 88000 zaraženih na milijun stanovnika a u BiH 200 000 slučajeva i 62000 na milijun.Pa sad baš i ne znam tko bi kome trebao uvoditi ograničenja

Hrvacka je EU a BiH je Alija ostavio Erdoganu,pazi sad,u amanet.A ustaše hrvacke su bili dobri sa Aliom pa neznam jesu li i oni ušli u ovu ostavštinu.

I kraljica Katarina je papi ostavila Bosnu u "amanet" ili kako bi to naši rekli "na čuvanje"... Kakve veze ima šta je tko kome ostavio, jbt ne bi da smo u srednjem vijeku, po kojem principu ima to da može nešto ostavit nekoj drugoj državi? Jedino nas krojit mogu velike sile, Amerika, Francuska, VB... , a oni da su htjeli da ste vi u Hrvatskoj dali bi vas njoj, a vi bi se odrekli svojih stogodišnjih granica samo zato što se tako prohtjelo Franji T... Vi cete za Hrvatsku zauvijek biti istočni susjedi, "bosanci" jer tako zovu i hercegovce i nemate šta žalit... Sebe ne ubrajam u ovu priču jer me boli briga za Hr koliko i nju za nas, jedino što mi je od Hrvatske drago je putovnica s kojom mogu brže bolje pobjeć od ovog zaostalog balkanskog mentaliteta... Zdravi bili

Ništa mrže mi nema nego kad dođeš u Zagreb pa kad oni kaj de.bi.li kažu vi bosanci, pa Bog ti jbo [ * neprimjereno * ].u mater Hercegovci i bosanci dva različita mentaliteta i načina života. Najviše sličnosti hercegovcima imaju dalmatinska zagora i neretvanska dolina po mentalitetu i načinu života te ponešto sa slavoncima jer smo jednako inatljivi i imamo brzogoreći fitilj. Što se tiče bosanaca isti bogami ko kajkavci daj alkohola, družine i harmonike pa kud puklo da puklo. Jedino od zapadne Hercegovine se razlikuje ovaj dio preko Neretve do RS-a oni su najsličniji po imenima, mentalitetu, življenju i govoru najsličniji Crnogorcima i dubrovačkim gosparima, a skloni su kao šperci uz more pogrdnim imenima nazivati sve nas preko Neretve ka zapadu "Škugori" itd. Što se tiče Hrvatske kao države lijepa, uredna, ali ima nezliječivu bolest rak u politici i ekonomiji. Što se tiče tamošnjeg naroda odbojan prema nama iz BiH. Zašto???

Katarina je bila kraljica,znači vlasnica,a Alija je bio neizabrani predsjednik,znači niko i ništa.Tu je razlika a,košto svak vidi,osim tebe,igre još traju

Šta će itko vidjet kad im najvažnije Rvacka većeras igra, krkanluk i dajte im kruha i igara

Opet će braća Srbi s tenkovima, samo ćemo tada mi Hrvati iz BiH stati snjima rame uz rame sa željom ćemo trat sve pred sobom.

Srbi su sebe namirili još čim im ispadne prilika vrate Kosovo i za osvetu se priko Albanije probiju na more.

Neki su već 1992 stali s njima rame uz rame a ZNA SE koji su

91' već HSP i HOS.Njihova scenografija i ustaštvo su navraćali vodu na mlin Srbima.

Do kraja godine će se svi BiH Hrvati s privremenim radom u dijaspori vratiti u BiH i uz to odreći RH državljanstva, ta izabrati sa ostala dva naroda novu vlast koja će ne samo RH-oj okrenuti leđa nego zatvoriti sve granice i prekinuti svu moguću suradnju. BiH se okreće ka Rusiji zajedno sa Srbima, Crnogorcima, Albancima, Makedoncima i Kosovarima.

Aj ne se...

Ako pogledate geografsku kartu tzv BiH je u čeličnom zagrljaju R.Hrvatske tko želi na zapad mora preko Hrvatske a tko na istok preko Drine

čuveni hrvatski odgovor?

Reciprocitet.

Reciprocitet.

To je odraz odgoja i kulture om.ud.in.e HDZ-a

Najveće zlo za HRVATE HERCEGOVINE je tuđman i šušak . Kad im je trebalo topničko meso bili smo najbolji , kad su dovozili jugo dinare ( bezvrijedne) iz RH , u Zagreb vraćali ,,hercegovačke " dojč marke bili smo najbolji hrvati , sad smo ostali u getu . Što se sada najbolje vidi .

A ko je to ,po tebi,bio dobar za nas?Kakve si to ti marke 91' ima osim poštanski?Jeli znaš da su ti Splićani odbranili i Kruševo i Livno?O čemu ti pričaš?

O kakvom ti getu pričaš svaki Hrvat iz BIH ima Hrvatsku putovnicu i u svakom trenu može napustiti taj geto. Može otići u uredjene zemlje zapadne Evrope što i čine svakim danom a sve mogu zahvaliti Republici Hrvatskoj što im je to omogućila 350 000 Hrvata iz BiH živi i radi sa Hrvatskom putovnicom van Bih to je relevantna činjenica za svaku pohvalu a ne pljuvanje i kritiziranje zato nije istina da se mora živjeti u tim getima može se i otići iz njih.

naj bolje se vidi da si ti turski kmet eto, da ti nije bilo Tuđmana i Šuška nosio bi fes ko i pradedo ti, i krkio bi turčina po livadama tj. bio mu prevozno sredstvo, obrati se gori poturu Komšiću da ti pomogne on ti je predsjednik.

Nit u ribi ima mesa, nit u špercu čovika.
Jeli se iko ikad u šperca suva kruva naja i iz čaše vode napija?

Pa šta ako jesu?
I moj naši su od Vukovara do Dubrovnika.
Ajmo se sad malo vratiti na ustaše i partizane, 91-u di je ko i kad bio itd. Nedaj Bože da se dohvatiti temu kako privući investitore i pokrenuti proizvodnju izapošljavanje te pokušati barem 50% ljudi vratiti u domovinu. To nemoj ni spominjati, jer vi ne znate što je to i kako izgleda. Bitno je među narod baciti kost da se zabavljaju samo nek političarima nesidaju na glavu sa temom investitori, proizvodnja izapošljavanje. Njihov najveći domet i uspjeh u karijeri je zaduživati se, sve što je valjalo uništiti i privatizirati, zaposliti svu rodbinu, prijatelje i kumove, ostale odvojiti od domovine, obitelji i prijatelja te ih prodati za šaku judini škuda Njemačkoj i Irskoj za robovanje. Da oni nešto znaju napravili bi reda prvo u svojim obiteljima pa im djeca nebi bila de.bi.li, narkomani, sexoman.ij.ac.i, itd. Bitno je prodavati priču o nekakvim novim spasiteljima Europe tzv zeleno-liberalni pe.de.ri i le.zb.ač.e. Kao brinu se za pravo na život životinja i opstanak ćuma i voda, a narod ko jb...

Treba ima kuna za ovih 12 sati

Tko jednom ode, teško da se vraća... Ponudite mladim obiteljima nešto, bilo šta, da je realno, a ne d apoticaj na nekretninu dobiju oni kojim isti svakako ne treba, o ovi koji ne mogu ni poćet da ćame i odu u Njemačku

Eto ti znaš ko će ostati, a ko će se vratiti i kad.
Evo da imaš potpunu informaciju ja i žena se vraćamo iduće godine za sv. Tri kralja ali u Hrvatsku imamo već dogovorena radna mjesta pošto dvoje odlaze u mirovinu.

Eto ti si se dotaka ekonomije i iznio toliko prijedloga da sam osta začuđen da ništa od toga nismo prija primjetili.Vala ti što si nam otvorio oči .

Mi imamo državu sa poteškoćama u razvoju i političare sa posebnim potrebama.

I hiperaktivan narod.

Svaka država ima svoju mafiju, samo HDZ-e mafija ima svoju državu

sa RVACKOM putovnicom i faksom možeš kopat po kontenjerim ako se nisi UHLJEBIO preko HDZ partije da kradeš domovinu,kap po kap

Nova pravila za ulazak u Hrvatsku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari