Jesu li Hrvati iz BiH formalno postali "istočni susjedi"?

ljubuski.info

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH mogu neometano, kao prije Covida, ulaziti u Njemačku, Crnu Goru, Srbiju, Albaniju itd. Unatoč drastičnom padu zaraženih, unatoč činjenici da pojedine županije danima nemaju zaraženih, Hrvatska i dalje za svoje državljane traži negativan PCR test. Službeno se najavljivalo ukidanje ovih mjera 15.06., nitko ne zna zašto su iste produžene do 30.06., iako su epidemiološki pokazatelji više nego dobri.

Dakle, peteročlana obitelj, hrvatski državljani iz BiH, za ulazak u Hrvatsku na dulje od 12 sati moraju izdvojiti i do 200 KM za testove. Za ulazak iz Hrvatske u BiH nikakvi testovi nisu potrebni.

Ponovno postavljamo pitanje zašto Republika Hrvatska diskriminira svoje građane koji žive u BiH? Jesmo li to formalno pravno postali "istočni susjedi", kako nas je svojedobno nazvao Davor Božinović? Je li ovo odraz dosljedne bratske politike matične Domovine prema Hrvatima u BiH, o kojoj je govorio Dragan Čović na HNS-u? Kako je moguće da su se hrvatski državljani iz BiH mogli i mogu bez ikakvih dokumenata naručiti za cjepivo i cijepiti u Srbiji, a u Hrvatskoj se za nas iz BiH tražilo dokaze o uplatama zdravstvenog osiguranja?

Ono što je simptomatično jeste da i dalmatinski ugostitelji i hotelijeri protestiraju što se ne olakšava ulaz iz BiH u Hrvatsku, ali ih se nigdje ne može čuti, ni vidjeti po hrvatskim medijima. Ono što nije simptomatično, nego je postalo pravilo, jeste šutnja i neaktivnost po ovoj, ali bilo kojoj drugoj temi za dobrobit Hrvata iz BiH od strane tri zastupnika "dijaspore". Stekavši saborski imunitet, tri hdzovske mumije očigledno misle da su stekle i toliko željeni imunitet krda.

HRS je ovih dana kontaktirao jedine istinske i beskompromisne zastupnike Hrvata iz BiH u Saboru RH, a to su zastupnici Mosta te ćemo preko njih pokušati uraditi pritisak prema Vladi RH kako bi se Hrvatima iz BiH omogućio ulazak u Republiku Hrvatsku bez da višečlane obitelji moraju dizati nenamjenske kredite za PCR testove. Kako bi novac koji bi potrošili za testove, potrošili za još jedan dan/noć na moru ili s obiteljima koje žive s drugu stranu granice. Koristimo prigodu i apeliramo prema vlastima RH da omoguće svojim državljanima iz BiH ulazak u Hrvatsku kao prije pandemije. Istina, prošli su izbori, ali bit će opet neki.

Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

Vridi li antigenski?

borili se protiv svoje drzave za hrvaske interese i sad noga u dupe tako i triba nes gu.z.icu osoliti ove godine pa makar lajali ko cuko kod tora

Onda su se protiv te "svoje"države borili i Srbi i Abdićevci a i Alijini!?Kakva je to "svoja" država kad je više od pola naroda bilo protiv nje?Uostalom zato je i nestala ali sa takvom logikom dovodite i ovu u pitanje.

Mi smo uvijek bili naivni i sve davali za hrvatsku,ginuli,sada navijamo za reprezentaciju,a godinu dana nas drže zatvorene kao kokoši u kokošinjcu,pogorovo nas uz granicu.Ali ovom narodu ne možeš objasniti ništa protiv Hrvatske jer si odmah izdajica i ne shvaćaju koliko donas drže.Žalosno je da jedan komunista Milanović više brine o hrvatima u BiH iako tu ne dobija glasove nego jedan HDZ-ov premijer ili ministar vanjskih poslova Radman koji je iz BiH.Moramo jednom shvatiti da nas je Hrvatska iako smo za nju ginuli i sanjali je prodala Dejtonskim sporazumom,potom svojim nezalaganjem za nas zadnjih 20 godina,te da više jednom moramo otvoriti oči i reći dosta Vas se mi živimo ovdje ovako jer ste nam to Vi i servirali.Imamo Ljubušaka u saboru HR bivšeg gradonačelnika koji se o ovom pitanju nije oglasio u saboru.To je to,izdani i prodani od vlastitog naroda koji nas još naziva i istočnim susjedima što je nažalost realnost jer uskoro ide Šengen i prijeći granicu Ljubušaku u Makarsku bit će kao azilantima sada prelazak granice.Opet će mnogi grmiti na ove riječi,ali džaba smo se borili za njih,bolje bi bilo da nas nisu2branili".

Pa lakđe je kao migranr prić granicu nego legalno ispravan i sa svim dokumentima.Još kad naletiš na nekog napuhanog nadobudnog policajca pa te nasumice izvuče iz kolone i prevrne ti sve u autu..

Nu ništa lakše
Baciš dokumenta odrekneš se drżavljanstva HR
I pičiš priko granice kao migrant bez problema.

Pročitaj malo o radmanovom ćaći dije bija i šta radija pa usporedi jeli veći komunist od Milanovića.Za drugo si sve u pravu.

Zaśto uspoređuješ Radmanovog ćaću i Milanovića?
Uspoređuj Radmana i Milanovića,
a posebno im uspoređuj ćaće.

Srića nam je da imamo tebe ti ćeš sve te probleme riješiti.

Slazem se,zalosno da jedan komunist vise brine o nama od onih koji se predstavljaju nasim zastitnicima

Šta se čudiš samo pogledaj koliko je Hrvata iselilo za vrime komunizma a koliko za vrime hadezeove demokracije

'stočni susjedi

Izbora u RH nema nikakvih na vidiku za 3 godine. Hrvati BiH žive u svojoj državi kao konstruktivni narod i tu trebaju potraživat sva svoja prava po Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Konstruktivni kažeš

Samo polako,kad drugi put krenu tenkovi samo im se triba pridružit i goni do Beča

Dobro zboriš.

Ma ko ih jbe, odreći se državljanstva RH jedina opcija

„Odavno smo graničari stari…“

gadi mi se hrvatska kad pomislim na nju povraća mi se , a i ne mogu nas vidit očima tzv braća hrvati u matičnoj zemlji njihov negativan stav prema nama vidljiv kroz medije i reakcije građana hrvatske prema nama je fuj , kažu dali nam donirali za bolnice ovo ono , što su nam dali uzeli najmanje 1000 puta više i uzimaju i sad , istrgovali su naša prava u BiH i prodali nas za vlastite benefite , primjer akumulacije buškog jezera najveće akumulacije u JI evropi od koje hrvatski HEP ima jako veliku korist za što daje livnu i tomislavgradu smiješni 2 miliona kroz godinu , naši privrednici koji su ispromovirali hrvatske robe na BIH tržištu i imaju tržište sigurno kod nas , uzimaj takodjer kao turci danak u krvi što god vrijedi od ljudski sportski resursa uzmu , hrvatska aktualna politika u b i h treba zauzeti stav prema ponašanju hrvatske prema nama i reagirati i donositi mjere, primjer akumualcije buškog jezera da je sitacija obrnuta da je jezero u dalmaciji a elektrane u bih okrenuli bi oni to za 24 sata rekli bi hercegovci iskorištavaju nas bljak bljak i ništa drugo dali oni nama je malo morgen ima još x primjera tome treba stat na kraj

Jašta jašta, čuli Hrvatska ti se gadi i na spomen.
Jesi gadljiv.
Da nisi nešto želudac pokvario.

Što se tiče akumulacije Buškog,njega je Hrvacka i gradila i posjednike obezštetila.U čemu je problem?Njihovo jezero na našoj teritoriji i postoje ugovori po kojima sve i funkcionira.Nadalje oni su uvik govorili da su spremni na razgovor samo što to Sarajevo politizira isto ko i sa objektima po Hrvackoj.Viču nešto a kad im Hrvacka kaže da donesu papire ko je vlasnik onda se ušute.Nadalje od Hrvacke smo dobili i dobijamo svu moguću pomoć i u ratu i poraću,najveći ulagač u BiH je Hrvacka ,a šta smo od Sarajeva dobili ,i tada i danas,nabroj samo jednu stvar?

Mislim da je vecina tog negativnog stava i mrznje produkt tihe kampanje pripadnika odredjene politicke skupine iz BiH koji imaju zadatak da raspiruju mrznju i nesnosljivost po drustvenim mrezama i portalima naspram Hrvata u BiH lazno se predstavljajuci kao domicilni Hrvati da bi se stekao dojam kako Hrvati u RH mrze i ne zele BiH Hrvate.

Nije to samo stvaranje umjetnog i prividnog razdora između Hrvata u HR i Hrvata u BiH već svugdi di je moguće.Tako imaš zadnji primjer di se pokušava inscenirat sukob iseljenih i tuzemnih Hrvata.Ali đaba kreće.

dabogda izgubili sutra 10:0

Ne govori mi protiv Hrvacke. Ja Sam lud za njom pa taman mi nista ni ne daje . I uvik ću glasat, isprićavam se, glasovat jer ce mi otvorit granice Taj dan.
Hrvatsku ni za što, rana moja na srcu .

Kakve veze ima ko će sutra dobit,
to je bolan ili bona samo turnir, nogometni turnir.
Oni igraju i zabavljaju se, a mi gledamo, roštiljamo, pijemo dobro vino i družimo se.
Ako dobijemo i zapivano.
Tako bolan netribaš to doživljavat sa tolikom mržnjom.
U ostalom, ako ti ne odgovara HR reprezentacija ima drugih reprezentacija.
To je samo igra.

Još ti zaqboravi reći,
baš mi te žao, nećeš sa takom mržnjom dočekati ni sljedeće svijetsko nogometno prvenstvo.

mene nisu nikad vratili sa granice nisam marke potrošio na testove reknem ljudima kud ću i za par sati se vraćam nemojte dramatizirati ako se ne može kupati gu.z na moru

I besplatan ćilim za klanjanje

Pet dana u Makarskoj,deset dana u Turskoj i to let,smještaj i hrana

Izdani- prodani ne od Hrvatske nego od udbaških tipova koji su je vodili počevši od onog dikobraza

Jesu li Hrvati iz BiH formalno postali "istočni susjedi"?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari