Minimalna dobit Elektroprivrede HZ HB

ljubuski.info

U posljednje tri godine Elektroprivreda HZ HB posluje sa sve manjom dobiti. To je poduzeće, koje je praktički monopolist, 2018. godine ostvarilo dobit u iznosu 16,64 milijuna maraka uz stupanj naplate od 92 posto.

Godinu poslije dobit je pala na 2,4 milijuna maraka (stupanj naplate 84,78%), a 2020. Elektroprivreda je zaključila sa dobiti od 821.883 KM, uz stupanj naplate od čak 99,28 posto.

Ukupan ostvareni prihod kompanija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji je 4,6 milijardi KM, pokazuje analiza poslovanja kompanija po ostvarenom prihodu, dobiti i broju radnika u 2020. godini.

Na listi TOP 20 kompanija po ostvarenom mjestu, tvrtka Ataco d.o.o. Mostar smijenila je s prvog mjesta Elektroprivredu HZHB koja je u 2020. godini zabilježila snažan pad prihoda i dobiti.

Pojedini ekonomski stručnjaci smatraju kako je dobit koju EP HZ HB ostvaruje pretjerano mala, te da je moguće kako je u ovom slučaju riječ o takozvanom 'zidanju troškova' kako bi se spriječilo preljevanje profita u federalnu blagajnu.

akta.ba

Glas naroda

Sipa samo treba istraziti prezimena zaposlenih .juce se cura zaposlila preko veze ,samo prezimena, svi su u drugo kolino, incest pravi

Em ti ovakvo novinarstvo.Što se lipo ne objavi cilo izvješće uz stručnu analizu?Ako je firma ulagala,što se i očekuje od nje,u razvoj i izmirila sve dospjele obaveze,đe je onda problem?Samo mi nije jasno kako su onda nabili onoliki dug?Volio bi sad čut stručnjake iz HRSa da oni obrazlože izvješće.

Mislim da bi tribali "zaposlit" još "radnika" i poskupit struju.Koliko bi tek zaradili da ste sami pravili hidrocentrale i infrastrukturu nego ste sve naslijedili od tamnice Hrvata

Zaista sjeli na gotovo na izgrađene hidrocentrale u Jugoslaviji i "lezi lebe da te jedem"plus bezobrazno kriminalno pljackanje preko Aluminij i nastavku rusenja BiH neplacanjem obaveza prema drzavi.Ali nasa BiH opstaje!

Vidin da si upućen i znaš šta pričaš,pa bi li i nami moga objasnit kako se to pljačkalo priko Aluminiskog i koje to obaveze prema državi nisu plaćene?

Revizija kaže viška 500 uposleni p sračunaj.

Sve nam je Sarajevo uzelo još imamo tu simboliku povezanosti sa Herceg Bosnom preko naziva kompanije Elektro privrede. Narod opet pljuje po svome da neke stvari i nisu unutar kompanije kako trebaju biti opet je naša sa njom se poistovjećujemo i prisjećamo nekih ljepšim vremenima sad tko radi tko neradi što je regularno što nije unutar kompanije je manje bitno važno je za svakog Hrvata da još uvjek nosi predznak HRVATSKA.

"ljepšim vrememima" hahahha

Hahaha, haha.

Čuli Herceg Bosna, di je to.

Da nebude elektroprivredi ko
Aluminiju.

Nek je mebude narod nema nikakve koristi od nje , a nju meze samo oni koji su uz Čovića , Ģilju , Karlovića ,Glamuzina ,itd.

Vlasnik EPHB,ko i uostalom 44% Aluminiskog,je,pogodite ko,federacijaa.

I ona bira i smjenjuje upravu i vodi računa o poslovanju.

A u njoj HDZ BiH na vlasti

Ajmo još zaposliti 500 uhljeba da im neko kradeze tajkun pa ide sigurno u minus još bi ćiriličar naplaćivao svoju stranačku televiziju 1KM hahahaha

Pretplatu može navest na račun ali kao izdvojen , i ne morš platit kao mi rtvnih

Treba smišljat troškove i kupovat elitne darove, sve samo da se spriječi preliv

svaki direkto zaposlio rodbinu svoju i ženinu

Minimalna dobit Elektroprivrede HZ HB
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari