Kada su izbori u pitanju nema korona mjera

ljubuski.info

Dolazak u Republiku Hrvatsku iz trećih država u svrhu glasovanja smatrat će se dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga. Pritom podsjećaju da se osobe ne smiju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati.

Birači koji žive izvan Hrvatske, a imaju pravo glasati na lokalnim izborima u Hrvatskoj na izbore u nedjelju moći će doputovati bez negativnog testa na COVID-19. Potvrdili su nam to u Ministarstvu unutarnjih poslova, iz kojeg su na upit odgovorili kako će se na dan izbora omogućiti ulazak u Hrvatsku hrvatskim državljanima s pravom glasa na predstojećim izborima bez obzira iz koje države dolaze.

Dolazak u Republiku Hrvatsku iz trećih država u svrhu glasovanja smatrat će se dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga, uz preduvjet da osoba ima pravo glasovanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj te će se na takve putnike primjenjivati iznimka od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske u smislu posjedovanja BAT ili PCR testa, potvrde o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19, otpisali iz MUP-a.

Pritom podsjećaju da se osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati.
Ukoliko navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke, ističe MUP i upozorava kako su se prilikom boravka u Republici Hrvatskoj svi putnici, neovisno o kategoriji i državi iz koje dolaze, dužni pridržavati općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Na dolazak birača iz drugih država na nedjeljne izbore upozorili su iz Domovinskog pokreta, kojemu bi izborni rezultat na Istoku Hrvatske, u Vukovarsko-srijemskoj Županiji, Gradu Vukovaru i nekim drugim mjestima u toj županiji mogao ugroziti organizirani dolazak birača iz Srbije. Na pomoć tih, uz SDSS vezanih birača računaju i u HDZ-u, u kojem se nadaju da bi upravo ti birači iz igre mogli izbaciti dvojicu njihovih bivših članova, vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i nezavisnog Josipa Dabru, koji se natječe za vukovarsko-srijemskog župana, obojica uz potporu Domovinskog pokreta.

Mi smo legalisti i priznajemo pravo svih građana prijavljenih u Republici Hrvatskoj da iziđu na izbore, no ugrožavati nečije zdravlje zbog političkih razloga je neodgovorno - kazao je Mario Radić iz Domovinskog pokreta. Za očekivati je da će ovakvih negodovanja biti i zbog izbora u sredinama uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, gdje se stranke uvijek žale na manipuliranje glasovima onih koji žive u BiH, a fiktivno su prijavljeni u Hrvatskoj, no iz MUP-a naglašavaju da se ne radi samo o biračima iz BiH i Srbije, nego i onih "iz bilo koje treće zemlje".

Večernji list

Glas naroda

Još jedan dokaz da je proračun čudo

Nekoliko dana prije prvog izbornog kruga točnije 27 .travnja 1990 votstvo katoličke crkve u Hrvatskoj je donojelo odluku i u tom smislu obvezalo svećenike da na nedjeljnim misama instruiraju vjernike da na izborima bezuvjetno treba podržati Franju Tuđmana i HDZe. Ovaj podatak možete pronaći u 6 EPIZODI SERIJE PREDSJEDNIK IZMEĐU 28 I 30 MINUTE TE SERIJE. Taj grijeh tih osoba ne mmogu oprati sve vode ovoga svijeta.

A koga su po tebi tribali podržat?Savku Dapčević?

Nisu trebali podržati nikoga. Što je njihov posao da se bave politikom ili da propovijedaju vjeru? Odgovori mi molim te na koljenima.

To nije grijeh deb.ilu to je ispravna odluka ili poziv

Nema tu grijeha gospon.

Hahahaha da nije smiješno, bilo bi žalosno!

Dokaz da je sve oko ovih granica farsa.
A kad si imao drugih neodgodivih obveza, nisi mogao bez testa opet! Sramota!!

Sve za UDBU pa i život dati i riskirati.

Pita jedna suradnica SDS da ne kažem UDBE svog oca negdje krajem 1990: "tata šta ću sad"? A otac joj kaže :"ćeri moja upiši se što prije u ADZ-e". Što ova i napravi i danas i vedri i oblači u jednoj državnoj agenciji.Amen hvaljen Isus i Marija.

ovce meeee , služite im samo dok se fotelje ne dočepaju

To triba prijavit EU u Briselu da stave Hrvatsku na crvenu listu.

Za ovakvu demokraciju nismo ginuli

Imali organiziran prevoz iz Ljubuškog sa prugama ko do sada za izbore u Mostaru?Domoljubi di su pruge što beograđani moraju bit organiziraniji od nas. Šta rade presednici mesnih zajednica osigurajte prevoz, sendvića, sokove narodu, sad jali ikad triba domoljube podržati bit će tisno.,neprijatelj nikad ne spava.

Izbori tribaju svaki vikend bar dok litna sezona ne prođe.

Idemo u Makarsku na kavu u nedjelju,ko hebe i nji i izbore

...tako je...tako teba..tko ima ovakvu omladinu nemora brinuti za buducnost...glasamo 30 god.pa evo dokle smo dosli

Ko nije za hdz nije hrvat
Mi rvackin barjakom mašemo od devdesete
Da nebi hdzea devedesetih svi bi danas u Italiji bili
Hvala i srbin što su došli do pameti pa su uz nas,najveći su nam problem domaći [ * neprimjereno * ]ci

Došli smo do toga da mladi i komplet obitelji odlaze bez povratka u Njemačku i Irsku, a krajem ove godine u Austriju i polovicom iduće godine u Švicarsku. Zašto omladina poginu 90-tih uzalud. Ovo nisu izbori nego bludničenje i mas tur bir anje nad narodom.

Da ustane Franjo i vidi Plenkija Njonju i Dobročinitelja da mu stranku vode

Nisu poginuli uzalud nego da ovi imaju šta danas imaju.rat je bio samo zato da bi udbaši podijelili plijen

Za ideale ginu dudale

Da se Franjo ustane da vidi ova odman bi se vratija pod zemlju.

Ne bi ni on glasovao za njih

Da je on sad na vrati, radio bi isto što i oni...

Da nije tragedija bila bikomedija

plenki je sa ortakom pupovcom organizira prevoz da se dodje u hrvacku glasovat

Dakako kad im može biti pupi i njegova kompa zamjenik premiera žali bože žrtava i njegov govor nitko nemože zabraniti kokardu eto vam Rvacka jer kad daš lisici da ti čuva kokoši šta vam se dešava otkad je Hrvatske države nikad nije bio dimoljub na čelu niti smije biti i nitko se nije zapitao zašto je to tako

Poštovani hrvati u BiH,
iako se neki od vas trude naći opravdanje za dolazak i glasovanje na lokalnim izborima u HR, apsolutno nema nikakvu podlogu, Zašto? Jednostavno iz jednog razloga - ne živite ovdje!!! Imate pravo birati državnu vlast i to je ok, ali lokalnu NE....jer na taj način stvarate još veći animozitet nas domicilnih spram vas. Nije moralno ni kršćanski stavljati red u tuđoj kući!!! Stoga ostanite doma i na taj način pokažite da poštujete svoje sunarodnjake u HR.
To jedino moguća ispravna i moralna odluka s vaše strane!! S poštovanjem!!

Apsolutno je neprihvatljivo da građani BiH i Srbije sudjeluju na lokalnim izborima u Hrvatskoj

Tko god ide glasovati u susjednu državu ruka mu se osušila

Svaka čast!!!!

Vride korona mjere, eno na GP Orahovljee- Orah policija na Hrvatskoj strani ne dozvoljava ulaz u RH bez predočavanja testa. Ne idite džabe ljudi.

Kada su izbori u pitanju nema korona mjera
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari