Besmislena i nesportska kuknjava iz NK Ljubuški

ljubuski.info

Na početku prvenstva Druge lige FBiH Jug je bilo sasvim jasno tko su momčadi koje imaju pravo nastupa u doigravanju, odnosno koji su to klubovi koji ispunjavaju sve Propozicije NS-a FBiH.

Zato prilično neobično djeluje da su iz Ljubuškog "okrenuli ploču" na proljeće i negoduju zbog svoje situacije iako su istog bili potpuno svjesni i jesenas. Njihovi istupi u medijima sad su okrenuti k NS-u FBiH i tobožnjoj nelogičnosti Propozicija za natjecanje.

Primjer Mladosti

Međutim ako se osvrnemo u prošlost, uvođenje Normativa odgojno - pedagoškog rada s mlađim uzrasnim kategorijama (posjedovanje minimalno tri dobne kategorije s tim da kadeti i juniori obvezno igraju u jednoj od četiri skupine Omladinske lige FBiH) je itekako imalo smisla još 2012. godine. Tad je Mladost (Doboj-Kakanj) ušla u Prvu ligu FBiH, a da su imali isključivo seniorski pogon. Dakle, sistem - "kupit ću gotove igrače, bez ikakvog ulaganja u razvoj nogometa, i plasirat se u elitni rang za 3-4 godine". U NS-u FBiH su to htjeli spriječiti ubuduće i od početka primjene novih uvjeta bili jako strogi i bez odstupanja.

Izvršni odbor je odlučio biti dosljedan u provođenju ovog pravila. U Propozicijama natjecanja koje donosi IO NS-a FBiH određeno je koje su obveze klubova Prve i Druge lige. Prije godinu dana je donesena odluka da se više neće tolerirati neaktivnosti, odnosno da svi klubovi trebaju imati isti tretman te ispuniti uvjete iz Normativa odgojno - pedagoškog rada. Interes federalnog i državnog saveza je da svi klubovi rade s omladinskim selekcijama, rekao je još 19. studenog 2013. godine glavni tajnik NS-a FBiH, Eldin Baković.

Te sezone čak 37 od ukupno 58 federalnih drugoligaša nije ispunjavalo uvjete, ali stanje se u međuvremenu dosta popravilo.

Igman i Klis

Za Ljubuški je svakako poražavajuća činjenica kako se radi o klubu koji ističe rad s mladim nogometašima, ali ne ispunjava uvjet da ima juniorski natjecateljski tim!? Uz to, Ljubuški uopće nije prvi klub koji je bio osvajač prvenstva pa se nije plasirao u viši rang. Jednako se dogodilo i konjičkom Igmanu ljeta 2016. godine, kao i Klisu (Buturović Polje) ljeta 2019. godine. Oni su proslavili osvojene titule bez prigovora davno postavljenim, postojećim Propozicijama natjecanja prema kojima ne mogu u viši rang, a kojih su bili potpuno svjesni.

Izvod iz Propozicija

U članu 6 Propozicija natjecanja Druge lige FBiH Jug se navodi da Klub mora ispunjavati uvjete iz Normativa minimuma stručno-pedagoškog rada za mlađe kategorije nogometaša u osnovnim nogometnim organizacijama.

Dalje, da bi klub iz Druge lige FBiH Jug ostvario plasman u Prvu ligu FBiH, pored ostalih uvjeta moraju ispuniti uvjet da su u cijelom tijeku te natjecateljske sezone u stalnim natjecanjima imali uključene minimalno tri omladinske selekcije. Od toga obvezno selekcije juniora (U-19) i kadeta (U-17) u Omladinskoj ligi BiH grupa "Centar", "Jug", "Sjever" i "Zapad" ili Premijer ligi BiH za juniore, a ostale u stalnim ligama županija.

Izvrsna jesen za titulu prvaka

Kad je u pitanju sam sportski rezultat Ljubušaci predvođeni trenerom Damirom Vučićem su zaista bili neprikosnoveni jesenas u skupini Jug Druge lige FBiH pobijedivši svih 12 utakmica uz gol razliku 46:3. Imali su 13 bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Turbinu. Na proljeće se ta razlika smanjila jer su upisali samo 3 pobjede te 4 remija i 2 poraza (gol razlika 22:13). Ali i takav skor je bio dovoljan da već postanu prvaci Druge lige FBiH Jug.

Ersan Bijedić | Dnevni list

Glas naroda

Šteta momci su odradili poso uprava kriva

Bolje bi bilo da igraju kadeti i juniori svoje lige

strućni štab će to srediti,tiša kvesić i ostali jarani

Bruka i sramota, pa šta ona dica i momci treniraju na Babovcu, i s kim oni igraju i u kojoj ligi.

Nemojte se sekirat to ce rješiti naš Tiho Kvesić ponos našega Grada

Pa bruka i sramota od uprave i ko sjedi u njoj, pa niste u stanju napraviti juniorsku momčad a vi bi kao u viši rang, šteta samo ovih starijih momaka što su se borili i trudili, i sad je svak kriv samo NK Ljubuški nije ma dajte.

Nemojte tako, pa Tiša će to da reši jednim potezom.
Upravo je u pregovorima sa braćom Mamić da preuzmu klub. Nadat nam se je za 5 godina da će klub u Ligu prvaka i da će doći Arsenal, CheIsea, Liverpool, Manchester City, Manchester Utd, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Inter Milan, Milan, Juventus, Bayern, Leipzig, Borussia Dortmund i možda pokoji Rus, Niskozemac i dr. Igrači će se prodavati za milijune eura. Tiško će bit glavni menadžer pošto braća Mamić su spriječeni putovati ali će zato kupovat online. Napraviti će i novi stadion imati će puno Ilijada tisuća gledatelja.

Imat će više od nekoliko tisuća hiljada gledalaca i sve će bit na dugme...

Taj Tiho mnogo sposoban

Naravno da je sposoban,od tokara doguro do pozicije predsjednika gradskog vjeća.

uzmite kojeg igrača od Vučića,ima čoek preko stotinu djece, malo sponzor, malo članarine i u džep svaki mjesec čisto 1000 oera. ko zna zna

Alija je jači

Za rubriku vjerovali ili ne

Njima je bitno napuit svoje džepove i tako ako nemas djecu onda ti vise ostane. Vučić sebi namiri dobru plaću i prodaje maglu igracima,a sve vodi poznati nogometni strucnjak sa mješalice Dropuljić.

Ako ste mislili da je ovo jack killian varate se
ja sam miljenko dropuljić
a sad cemo vam pustiti mrvu glazbe

Prioritet su djeca jer ovo je amaterska liga,a ne da nam najbolja djeca idu u druge gradove i igraju za njihove juniore.SRAM VAS BILO

Mrzitelji svega u Ljubuškom, u momčadi Ljibuškoga igra 94 posto Ljubušaka, prosjek godina je 21 godina , dečki razvaljuju, juniori jednostavno nisu postojali iz razloga što ih je potjerao i rastjerao prijašnji gazda, isti ovaj koji je naplatio ovaj članak Neumljanima, juniori su tu jer su se dečki vratili iz drugih klubova kasa su vidjeli da je stanje normalno, igraju za druge klubove na posudbi ali će bitti tu u 7 mjesecu, NK Ljubuški nije ni namjeravao u rang više, dečki su svijesni trenutne situacije a željeli su samo upozoriti na paradokse koji vladaju u ovoj državi, nikada bolja i zdravija situacija nije bila u nogometu Grada Ljubuškoga, odvojite iduću nedjelju 2 sata i dođite na Babovac proslaviti prvo mjesto.

Misliš četvrto, Neum ih je zaminija na prvom mistu ali zuhar je i to...blago nam se.

Ovo je se vjerojatno znalo i prije godinu dana,zašto ste šutili

Nikad bolje situacije??? pa kad ste zadnji put isplatili igračima plaće, dnevnice???? al igračima, ne stručnom stožeru, momci za goriva nemaju.

Neka djece u sportu

Igrači nikada bolje uvijete nisu imali.

Kakve plaće,pare -kvare

Nije istina da igrači nemaju nikakvih primanja i da novčano nisu plaćeni ali treba naglasiti da oni nisu tu u prvom redu radi novca nego promocije našeg Grada njih novac najmanje zanima oni su sretni što su naš ponos Grada sve ostalo je manipulacija.

evo ko nam upravlja momci za goriva nemaju sramota https://zurnal.info/novost/23358/bez-obzira-na-nezakonitosti-cuvalo-pono...

Zabranjeno je okupljanje inače ove bi momke gledalo barem tisuću Ljubušaka

Pa ljudi moji, Izviđač sve selekcije ima mozda i više od 200 dijece, pa košarka pa mali nogomet pa Karate pa Šah pa nešto Tenis ovo ono nebi da imamo stanovnika ko Peking. Oladite malo nemože se u sve udarit.

Može, sad sva ta dica moraju udarit u kavode, vrime je od toga.

Mali zeleni će igrat linđu na babinovcu

Što je god došlo u ruke uprave Ljubuški uništeno je radnici nisu krivi kao danas i igrači

Tiša,Branko Zadro, Ino Kraljević... Ikone sloge jadna majko...

Besmislena i nesportska kuknjava iz NK Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari