Mobilna aplikacija Agropin za OPG-ove u ZHŽ, za sada besplatna

ljubuski.info

U petak, 7. svibnja 2021. godine održan je sastanak ministra gospodarstva Zapadnohercegovačke županije Daria Sesara s ravnateljem Federalnog agro-mediteranskog zavoda Markom Ivankovićem i koordinatorom projekta "Analiza mogućnosti uspostave kratkih lanaca opskrbe hranom i digitalna tržnica" Perom Mandićem.

Perdstavljene su cjelokupne aktivnosti koje su realizirane u sklopu spomenutog projekta koje su se odnosile na analizu proizvodnog potencijala OPG-ova koja je bila podloga za uspostavu kratkog lanca opskrbe hranom, te uspostava online prodaje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda proizvedenih na Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Očekivani rezultati ovog projekta su povećanje online prodaje poljoprivrednih proizvoda i uspostava baze podataka proizvodnih potencijala Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Ministar Sesar je naglasio važnost konstante podrške radu malih poljoprivrednika i njihovih obiteljskih gospodarstava, što je ministarstvo radilo do sada te će s istim nastaviti i u sljedećem razdoblju.

Agropin kao mobilna aplikacija je u svojoj ranoj fazi besplatna i može se preuzeti sa Google play trgovine. U kasnijoj fazi, aplikacija će biti prodavana po pretplatničkom modelu i to za simboličan iznosna godišnjoj razini. Sama aplikacija predstavlja odličan marketinški poligon za reklamiranje poljoprivrednih ljekarni, trgovina poljoprivredne i specijalizirane opreme, sjemenarnica, rasadnika i sličnih djelatnosti. Svaki korisnik će na osnovu svojih preferencija dobivati ciljane reklame koje će se plaćati po pregledu. Treća opcija prihoda biti će integracije specijaliziranih IoT senzora u sustav koji će pomagati poljoprivrednicima u kontroli svojih zemljišta. Takvi su na primjer senzori za vlagu, temperaturu te video-nadzorni sustavi.

Upute za preuzimanje mobilne aplikacije - PDF

Glas naroda

Trebali ste radit malo na promociji takvog načina trgovine, evo ovdje nema ni jednog komentara, dovoljan dokaz da ljude to ne zanima.

Da bi proizvođači prodavali preko te aplikacije, najprije bi trebali pozvat dovoljan broj kupaca da preuzme istu.. Također, danas određeni dio prodaje domaćih proizvida ide preko društvenih mreža, ali imamo i veliku većinu koja samo gleda cijenu i zato sve kupuje u supermarkerim

Ovo je priča o ti prasčic..aa

Mobilna aplikacija Agropin za OPG-ove u ZHŽ, za sada besplatna
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari