Hercegovačka ruta aromatskog i ljekovitog bilja

ljubuski.info

Regija Hercegovina, kroz europski projekt "Putovi ljekovitog i aromatičnog bilja", diljem Europe postat će dio zanimljive turističke rute kroz zemlje Mediterana. Radi se o novom turističkom potencijalu koji će povezati europska odredišta.

Tomislav Bubalo, član filmske i video produkcije "Kadar" koja je partner projekta, kaže da se radi o projektu multisenzorne rute:
Riječ je o okusima i mirisima karakterističnim za neka podneblja. Radi se na regionalnoj osnovi, iz Bosne i Hercegovine je samo Hercegovina uključena. Temelj projekta su okusi i mirisi.

U projekt su ušli mali obrti koji su dobili priliku promovirati svoje proizvode i upoznati se s tuđim.

Nada Šarić, vlasnica obiteljskog gospodarstva, kaže kako je upravo to suština ove regionalne priče:
Da užu i širu okolinu upoznamo sa biljkama, kako da se dođe do proizvoda, načina destilacije, tinktura, da se uđe u srž naših biljaka.

Turističke rute koje prolaze kroz određene regije Francuske, Italije, Hrvatske, Malte, Cipra i BiH dio su takozvanog sporog turizma, kaže direktor EU Ureda u Zapadnohercegovačkoj županiji Ivan Jurilj:
Razvio se jedan novi turistički sadržaj koji će biti promoviran na široj mediteranskoj regiji. Kroz ovaj projekt Hercegovina se uspjela integrirati.

BHRT

Glas naroda

ovi sirokobrijezani poimenice "cega su se god scepili uspjeli su" ...

Putevima vina rakije cmilja smokve masline ranog krompira čega li se neće svega sititi...trolaju kao agromediteranski i večernjak

Ja bi doša iz njemačke sadit cmilje neka mi iz općine dadnu pola brda da izrova u koncesiju

treba otici u francusku pa viditi goja je infra struktura oko levande i ostalije proizvoda mogli bi mi za 100 godina stici

Ercegovina liči, raj na zemlji samo triba zaradit penzije bar 800 eura i eto nas doli.

Hercegovačka ruta aromatskog i ljekovitog bilja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari