Gruđani osumnjičeni za krijumčarenje migranata

ljubuski.info

Sukladno planu Županijske akcije pod nazivom "Migrant" u cilju suzbijanja trgovine ljudima i nezakonitih migracija na području ZHŽ, u ponedjeljak, 12. travnja je provedena pojačana akcija kontrole putnih pravaca na području nadležnosti policijske uprave Gruda s ciljem pronalaženja nezakonitih migranata i otkrivanja osoba koje vrše prijevoz istih, otkrivanje kriminalnih organizacija koje vrše kaznena djela u vezi s krijumčarenjem migranata i otkrivanje članova kriminalnih organizacija.

Tijekom akcije policijski službenici policijske uprave Grude su u 00:30 sati u mjestu Tihaljina, zatekli sedam migranta, državljana Turske, koji su pozvani u službene prostorije policijske uprave Grude. Nakon određenih provjera i komunikacije sa navedenim osobama došlo se do saznanja da su isti dovezeni s vozilom marke Mercedes Vito, plave boje, nepoznatih registracijskih oznaka, od strane dvije muške mlađe osobe.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da se u vezi izvršenja kaznenog djela mogu dovesti osobe S.Č. (21) i S.Č. (26) iz mjesta Tihaljina, općina Grude.

Gore navedene osobe pronađene i sprovedene u službene prostorije policijske uprave Grude, i nad istim a je zavedena kriminalistička obrada. O svemu je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, te je nakon dobivenih usmene suglasnosti Tužiteljstva BiH i sudca za prethodni postupak Suda BiH izrađena Naredba za pretragu, a potom je izvršen pretraga obiteljske kuće, pratećih objekata, vozila i okućnice koje koriste gore navedene osobe. Nakon izvršene pretrage pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovest u vezu počinjenja kaznenog djela. Nakon određenih provjera i navedeni državljani Turske su pušteni.

Po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih osoba biti će upućeno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Krijumčarenje ljudi iz članka 189. KZ BiH Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Uprava policije MUP-a ZHŽ će i dalje nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja ljudi, priopćeno je iz MUP-a ZHŽ.

MUP ZHŽ

Glas naroda

Ko su ovi9195

zatvorit bandu koja to radi i policija da kontroliše vozila koja se kreću izmedju županija i taksiste jer su oni neupadljivi a posebno za vrijeme policijskog sata

Mijačani i Tihaljnčani samo žive od penzija šverca i prevara za drugo nisu više sposobni

Gruđani osumnjičeni za krijumčarenje migranata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari