Nakon premlaćivanja mladića u Mostaru, HRS traži ostavke

ljubuski.info

Licemjerno je od premijera/zastupnika Nevenka Hercega i ministra MUP-a Slađana Bevande što pokornički osuđuju brutalno policijsko nasilje nad mladićem, maksimalno ignorirajući svoju odgovornost u svemu tome. Njihova odgovornost leži ne samo u neorganiziranosti struktura MUP-a, nego i zbog činjenice da MUP provodi od njih nametnute nezakonite i protuustavne mjere. Slučaj koji je isplivao u medije nije niti prvi, niti jedini. Ministar Bevanda ne može bježati od odgovornosti zbog stanja u MUP-u, a Nevenko Herceg ne može bježati od odgovornosti što Vladu HNŽ-a vodi ministar Faladžić, dok se on naslikava i smiješka s portala.

Na posljednjoj sjednici Skupštine HRS je pokrenuo diskusiju o zakonitosti prekršajnih prijava zbog ograničavanja kretanja koje piše MUP, budući da smo na Ustavnom sudu dokazali kako bilo kakva ograničavanja nisu ni ustavna, niti zakonita. Ministar Bevanda je replicirao kako njegovi policajci sve rade po zakonu i kako se prijave pišu sukladno zakonu. Na naše protupitanje "kojem zakonu" i da nam citira članke tog zakona, on se oglušio. Naravno da će se oglušiti, jer takav zakon ne postoji. Kako "njegovi policajci" provode zakon, potvrdila je snimka pripadnika MUP-a kako se iživljavaju nad mladićem koji ne pokazuje niti minimum otpora prema djelatnicima policije.

Na žalost, ovo nije prvi ovakav slučaj u Mostaru, ali je prvi koji je na ovaj način dospio u medije. To je razlog pokorničke reakcije Nevenka Hercega i Slađana Bevande koji "osuđuju čin", u potpunosti ignorirajući da je premlaćivanje mladića samo posljedica njihovog neznanja i nerada. Posljedica činjenice da su oni samo manekeni koji koriste beneficije koje dolaze s funkcijama, dok stvarni posao rade drugi.

U prilog tome ponajbolje govori način "smjene" ravnatelja policije Ilije Lasića, koji je smijenjen na način da mu je ministar Faladžić protuzakonito i samovoljno, pored živih premijera i ministra, obustavio isplatu plaće, oštetivši županiju s više od 70.000 KM. Isti taj ministar ne dopušta dogovor sa sindikatima zdravstvenih djelatnika koji su u štrajku, dok koalicijska SDA-ovska struktura koči izbor novog ravnatelja i reorganizaciju unutarnje strukture MUP-a HNŽ-a, zbog nepostojanja bošnjačkog nacionalnog pariteta. Koliko je to notorna glupost ponajbolje govori nacionalna struktura uposlenih u interventnoj policiji, gdje se vladajući HDZ u potpunosti podredio koalicijskom SDA-u, ponizno iščekujući protuuslugu na drugim razinama.

Vrijeme prolazi. Interventna tuče građane provodeći protuzakonite mjere, unutarnja organizacija MUP-a na čekanju, upošljavaju se novi djelatnici vrlo upitne stručnosti, Herceg i Bevanda se slikaju i smješkaju s portala, pokornički reagirajući na slučaj na koji nikad ne bi reagirali da nije isplivao u javnost. Tko god se i od časnih djelatnika MUP-a usudi govoriti javno, biva proglašen "politički motiviranim pojedincem".

Zbog svega ovoga, umjesto pokorničke osude "prekoračenja ovlasti", gospodo vi trebate sići s funkcija koje (ne)obnašate. Ukoliko uistinu i iskreno želite ljudima vratiti vjeru u sustav i njegovo funkcioniranje, minimalno što trebate napraviti jeste da ponudite ostavke na svoje dužnosti. Ministar Slađan Bevanda prije sviju. On je trebao dati svoj mandat na raspolaganje još kada mu je "promakla" fiktivna prijava više stotina birača na mostarskom gradskom području Jug. U međuvremenu, poštedite nas protuzakonitih mjera ograničavanja kretanja, jer očigledno je kako su iste svrha samima sebi, bez ikakvog učinka na epidemiološku situaciju u županiji.

 
G.O. HRS-a Mostar

Glas naroda

Ovaj celo je Jusuf Penava i bice na[ * neprimjereno * ]n

Možete misliti šta se dešava di nema kamera

A jeste hrabri,kad je bilo slicnih nepravdi u Ljubuskom,bas stw se pokazali,vi ste kao i ja,obicna p.i.z.d.a.

A ovoga s kapom je jaki

Sad su suspendovani, snimke će se po običaju zagubit, nalazi sa cuma isto, neće 4-5 god dolazit na posa a 70 do 80%plate će im redovito ligat dok ih ne vrate a kad ih vrate još će ih promaknut jer osude li njih tribaju i nadređene im. Nadam se da sam u krivu a nisam.

Hdz uprava.
Selekcija zapošljavanja..
Produkt je ovo sto je sada snimljeno. Ostalo sve kriminal se odvaja besprijekorno normalno jer nije snimljen..
Slijedeći natječaj i selekcija ista priča. U ZHZ još gore.
Selekcija donosi produkt.
Selekcijom radi u Hercegovini zadnjih 25 + godina ..... Jedni i jedini..
Sad se svi pospite pepelom i trkom u crkvu ..

Nemojte odma na prvu da je na nacionalnoj osnovi iako ne isključujem i tu mogućnost.Bilo je ovog i u našoj županiji i kako mogu znat koga su napali. ili ga možda poznaju

Imeni su mećali pištolj usta,stavljali nož podvrat,prebili me x puta pa koda ništa nije bilo.sad ih vidjam nediljom kad idju namisu pravi vjernici.

Pa bar napiši imena i prezimena tih junaka!

U pravoj državi odman otkaz i da plate momku oštetu.Pa mogu mogu skakat sa starog mosta u marku.

Nije I'm ovo prvi put kako mlate glupi duvnjaci kad privedu nas posusake ovo su standarne glupe policiske metode ovome se mora stati u kraj

A gdje su maske policajcima?? Oni ne krse mjere. Uzas. Ne ponovilo se. I da im je momak nesto ruzno rekao trebali su ga privesti zbog nepostivanja lica u uniformi, a ne ovako sutati. Mislim da ovi mladi policajci puno gledaju S.W.A.T i ostale krimi serije pa se furaju na amere. Oni ne bi smjeli imati ovakve slike niti bilo kakve podatke o sebi na netu. Zao mi je momka to niko ne zasluzuje. Samo se korona koristi za sva zla sto se desavaju. Sreca pa sad i zlo ima ime.

Ovako su jerku Petrovića ubili objesili u Ljubuškom u stanici nije mogao sam i nitko ne odgovara svi su zaposleni preko veze Zdravka Borasa Kumovi prijatelji i rodbina dodijalo je narodu biti će svasta pocelo je nedao im Bog da na mene nalete ko zeceve bi ih ubio.

Nakon premlaćivanja mladića u Mostaru, HRS traži ostavke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari