I nakon Ljube, Ljubo?

ljubuski.info

Željko Komšić, lik koji ujutro govori kako će se "ako treba i potući" s onima koji inzistiraju na konstitutivnosti, koji na večer to isto ponavlja na svečanosti u organizaciji Fondacije Alija Izetbegović, popodne je proveo u društvu gradonačelnika Marija Kordića.

Gradonačelniče Kordiću, ako nemate elementarnu političku pismenost da shvatite da nemate što raditi sa ljudima poput Željka Komšića, onda je bolje da istog trena napustite funkciju! Bilo kakvo dovođenje u zajednički kontekst s njim, kamoli druženje i slikanje, prst je u oko svim Hrvatima, ne samo Mostara, nego cijele BiH. Pogotovo nakon patološke protuhrvatske kampanje iz Sarajeva koja je prethodila izboru gradonačelnika Mostara.

Kada smo vodili razgovore sa g. Kordićem vezano za projekte i ideje koje će prihvatiti zajednički "gurati" s vijećnicima HRS-a, budući gradonačelnik je rekao kako se "on neće baviti politikom". S naše strane smo mu replicirali kako ne može biti gradonačelnik Mostara ako se neće baviti politikom, jer jedno bez drugoga ne može. Laički smo mu to pojasnili, kako se ne može biti malo trudan. Ili jesi ili nisi. Mario Kordić očigledno nije shvatio poantu.

Željko Komšić je oličenje hrvatske neravnopravnosti u BiH, gaženja političke volje hrvatskog naroda i negacija Bosne i Hercegovine kao moguće države u trenutnim gabaritima. Oličenje nastavka rata drugim sredstvima. Njegov posjet Mostaru je samo šlag na bolesno histeričnu protuhrvatsku tortu koja je servirana ovih dana Mostarcima. Prvo smo imali plaćanje reklamne podrške optuženiku za stravične zločine u sred Mostara, podizanje spomenika u dvorištu škola gdje se Hrvate i Srbe naziva "ustašama i četnicima", da bi se na kraju pojavio i onaj koji se spreman potući s onima koji "inzistiraju na konceptu legitimnosti", ali nema ni hrabrosti, ni onog nečeg drugog pojaviti se tamo gdje se računi za struju plaćaju EPHZHB.

Druženje gradonačelnika Marija Kordića s njim je pljuska u lice svim Hrvatima, ne samo Mostara, nego cijele BiH. Gradonačelniče, gdje su Vam jučer bili oni silni šaptači koji Vas "savjetuju iz stranke" prije svakog glasanja u gradskom vijeću Mostara? Gdje je bila stranačka ekipa koja je pucala vatromet nakon Vašeg izbora da Vam kaže da napustite prostor u kojem biste mogli doći u prigodu družiti se sa Željkom Komšićem?

Gradonačelnik Mario Kordić koji se "ne želi baviti politikom", umjesto druženja i slikanja s najvećim glasnogovornikom bošnjačke politike, morao je preko svojih službi ispitati ima li onaj display s kojeg maše Atif Dudaković građevinsku/uporabnu dozvolu? Ima li spomenik gdje se Hrvate i Srbe naziva "ustašama i četnicima" građevinsku dozvolu i tko je uopće dopustio njegovo postavljanje u dvorište škole, koju pohađaju i djeca Hrvata i Srba?

Nakon što je izabran Kordić, stranačko-novinarska pera su slavodobitno stranački vatromet pretočili u slova, govoreći kako je pobijedio "hrvatski Mostar", nauštrb Mostara zarobljenog u 1993. godinu, Mostara koji ratnom propagandnom potencira podjele i međunacionalne tenzije. Konkretno, pobijeđen je Mostar ratnih profitera poput Safeta Oručevića i njihovih glasnogovornika poput Salema Marića i sličnih.

Kordiću, druženjem i slikanjem s Željkom Komšićem ne samo da pokazujete političku nepismenost, nego se itekako bavite politikom. Međutim, ne politikom koja Vas je izabrala, nego onom koja već nekoliko desetljeća gazi hrvatski narod u BiH nastojeći svim silama od nas napraviti manjinu i goste u svome domu.

Najiskrenije, takvu politiku smo očekivali od stranke koja imenuje ministricu obrane koja, malo više od mjesec dana od izbora na kojima je pogaženo dostojanstvo hrvatskog naroda, ide u mimohod s Željkom Komšićem, od stranke koja u više općina ulazi u koaliciju sa DF-om i strankama koje su glavni koordinatori gaženja hrvatske izborne volje. No, od Marija Kordića osobno smo, naivno očigledno, očekivali nešto sasvim drugo.

Što je sljedeće, po uzoru na Ljubu Bešlića, dodjeljivanje nagrada ispod Starog mosta pod pokroviteljstvom "Centra za mir"?

Hvala što ste na vrijeme pokazali pravo lice! I nakon Ljube, Ljubo!

HRS G.O. Mostar

Glas naroda

HRS svaka čast njima je politika grabež zato Hercegovina postaje pusta zemlja

Pa sad ispada da ni ovaj Kordić nevoli rvacku, ima li iko da je voli...jadna rvacka.

dobar je ovi komsic u bosni ali kad se desi komsic u hrvaskoj onda je belaj a morace se desit hrvati

...a jučer Čović čestitia dan neovisnosti preko twitera i kraj njega žuto plava zastava sa zvjezdama.Ma marš..

I. ???. U čemu je problem. Čestita dan nezavisnosti medjunarodno priznate drzave od koje prima plaću I u kojoj zivi. Ti sto prije shvatiš I priznaś bit će ti lakse.

Ovi iz HRS glume MOST ...doduše i surađuju s njima...jeste li digli ruke za Kordića..Jeste!!! Neki papir u javnost s Kordićevim potpisom bacili i kao to uvjet bio....i sad ga kao napadaju...tako su Mostovci birvaktile kod javnog bilježnika ovjeravali pa dva puta sa hadezejom.... U hrvata u BiH nema oporbe...

Koja je alternativa bila izboru Marija Kordića? Hajde reci! Da Safet Oručević postane gradonačelnik! Bravo HRS!!!

Bud. a. lastine!
Samo se vi jos uvijek odrzavajte u beskonacnim krugovima

Nije nas "njihova" politika pretvorila u manjinu i "goste", nego nasa istinska rvatska politika, oni mozda samo koriste situaciju, a i vi vjesto koristite situaciju u konceptu "zavadi pa vladaj". Previse uzimate k srcu sta ovaj c irkusant Zeljko govori. I ko mala ste djeca kad Kordica nazivate Ljubo!

Željko Komšic je član Predsjedništva BiH on ništa ne može više se pitaju Bevanda Milicevic Džakula u njih su pare

Komšić je najveći politički prijatelj Čovića a vi pričajte priče

Večerali na Barama uz pjesmu Mi ti se kunemo

Kako vam nije jasno da se tu neradi ni o Hrvatskoj ni Bošnjačkoj ni Srpskoj politici na sceni je jedna jedina politika iznad toga svega a zove se Uhljebnička politika koja trpi sve samo zato zarad svog opstanka narode otvori više jednom oči i nečudite se više tim i takvim stvarima jer Vrana Vrani oči ne kopa niti Uhljeb Uhljebu Hljeb otima.

Meni je jasno ima 26 godina polijte voćnjak obrežite vinograd uskopajte baštu i ne zamarajte se ovim parazitima

A hdz je zna se šta, pa i njihovu predsjedniku čas paše juga čas rvatska...

HRS dragi ste mi ali zna se tko je zlo u ovoj državi a oni su se uhljebili

Ja san isto čuja pivali su mi ti se kunemo i od vardara do triglava.

I nakon Ljube, Ljubo?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari