Ministarstvo obrazovanja ZHŽ prekinulo proces provjere diploma

ljubuski.info

Proces provjere vjerodostojnosti svjedodžbi i diploma zaposlenih u obrazovanju Zapadnohercegovačke županije prekinut je iako je rok za završetak procesa provjeri bio prosinac 2019. godine, potvrđeno je u utorak iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ.

Kako su obrazložili iz Ministarstva, proces provjere diploma započeo je u lipnju 2019. godine kada je Ministarstvo uputilo dopis svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u ZHŽ te Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg. U dopisu je navedeno kako se ustanove ZHŽ zadužuju od obrazovnih ustanova koje su izdale diplome ili svjedodžbe o stečenoj stručnoj spremi njihovih zaposlenika, a koja je uvjet za obavljanje poslova radnog mjesta na koje su zaposleni, provjeriti vjerodostojnost diploma.

Diplome koje se provjeravaju, tvrde, trebaju biti u skladu s podacima iz osobnih dosjea i to za sve zaposlene (nastavne i nenastavne zaposlenike), kao i za sve angažirane radnike po bilo kakvom drugom osnovu ili ugovoru, naveli su iz Ministarstva.

Izviješća o realizaciji provjere vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi, predškolske ustanove, osnovne i srednje škole u ZHŽ i Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg su, navode iz Ministarstva obrazovanja, trebali dostaviti ovom Ministarstvu u roku od šest mjeseci.
Nakon započetih postupaka provjere, javljale su nam se škole i druge odgojno-obrazovne ustanove i obavijestile nas da visokoškolske ustanove traže uplatu naknada u iznosu od 100 KM za provjeru jedne diplome. Sredstava za tu namjenu nije bilo i taj proces je zaustavljen, naveli su iz Ministarstva obrazovanja ZHŽ kojeg potpisuje ministrica Ružica Mikulić.

Inače, prema objavljenjem podacima Ministarstva, na području ZHŽ je 14 javnih osnovnih škola, sedam srednjih, četiri javna vrtića te Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

bljesak.info

Glas naroda

Ma ko će nać sve kupljene diplome nebi bog nego piši zastarilo.

Čuj sto maraka provjera neka im Ševo plati

Cuj prekinulo...dirnuli u osinjak...kad su vidili koliko ih ima i ko sve posjeduje takve diplome okanili se. Nebi imo ko radit.

sak nek plati svoju provjeru-sad u njemačkoj ne vride sve položene BIH vozačke a uskoro će sve diplome bit tamo -nepoželjne-polaži ponovo-to je dobro za institucije obrazovanja-navali narode sad će i pravi ponovo na ispit u njemačkoj zbog ševinovaca partije-usporavaju pad uhljebi-beskorino

ko bi reka da će to učinit ministarstvo zapadnomafijaške županije,baš me iznenadilo

Ovo nije više Hercegovina kakvu sam nekad znao, ovo je Tanzanija

Neće svoj svoga od sramote provjeravat, pa ko bi ostao i u zemlju od sramote propao otkad se razvlači trakavica diplenja.

Našli su veliki broj Ševinih krivotvorina pa je HDZ zaustavio provjeru.

Provjerite im znanje

Ravnateljica zavoda za Školstvo ima si takav fakultet.Amen

Amen nema dalje

Zo bi im bila obaveza da sisav e istjeraju na sunce

Odman mi lakse, ne znam kako mi kotira travnicki vakultet, iden sadan na friz i nokte pa cu ondan do ureda. Cao.

Snašli su se naši provjera diploma skupa a ima ih sve redom. Ne isplati se zato što su zaposleni na državnin jaslin.

Nema u prosvjeti Ševinih diploma jer on nema fakultet za prosvjetu. Njegovi su u Elektroprivredi, Eronetu i Mupu.

Sta je kad ce gledat diplome od one dvi frizerke iz sirokog briga milom i danicom .. obe kupile diplome i rade snasom dicom

Prvo provjerit Ruzici pa onda sve po redu. Novca ima jer će kaznu platiti onaj ko ima lažnu. Jedan lažni da plati 100 provjera + kazna.

A mama iz ministarstva je i sina ubacila sebi s travničkom. Vrana vrani oči ne kopa.

Ministarstvo obrazovanja ZHŽ prekinulo proces provjere diploma
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari