Diana Zelenika će se kandidirati za predsjednicu HDZ1990

ljubuski.info

Diana Zelenika, jedina zastupnica HDZ 1990. u Parlamentu BiH, potvrdila je kako će se na predstojećem izbornom Saboru te stranke kandidirati za predsjednicu.

Nakon što je bivši predsjednik HDZ 1990. Martin Raguž prošle godine, iz zdravstvenih razloga, podnio ostavku, na sjednici Središnjeg odbora koja je održana 9. siječnja donešena je odluka da ga privremeno naslijedi Ilija Cvitanović, do tada glavni tajnik stranke.

Dogovoreno je, također, da će Cvitanović na mjestu vršitelja dužnosti predsjednika ostati do izbornog Sabora HDZ 1990., koji će biti održan u svibnju.

"Nitko ne ide u utrku ako nema šanse, a ja mislim da u HDZ 1990. nema autoriteta koji bi me mogao ugroziti.
Nadam se da nisam neskromna ako kažem da u stranci imam najbolje reference. Iako moj stil nije da ljudima dajem obećanja - jer ja radim a ne obećavam, dokazala sam da iza sebe imam biračko tijelo, jer sam jedina zastupnica HDZ 1990. u Parlamentu BiH
", objašnjava Diana Zelenika, koja je i članica Predsjedništva HDZ 1990..

Na upit plaši li se kako će njezine stranačke kolege, ipak, povjerenje prije ukazati kandidatu nego kandidatkinji, zastupnica Zelenika se slaže da živimo u patrijarhalnom društvu.
"Moram podsjetiti da sam ja svoju hrabrost davno dokazala, prije deset godina sam, kada sam zbog neslaganja s jednoumljem otišla s liste HDZ-a i proglasila se neovisnom zastupnicom. Stalno govorim da se više prostora treba dati ženama, jer one imaju majčinski odnos prema svemu što rade", smatra ova ugledna mostarska liječnica.

Diana Zelenika je otkrila kako je odluku o kandidaturi za predsjednicu HDZ 1990. donijela, između ostalog, i zbog nezadovoljstva sadašnjim angažmanom stranačkog rukovodstva.
"Moja percepcija stranke je drugačija. Niti je politička stranka, niti bilo koji kolektiv, društvo jednog lica. Mislim da u tom smislu postoji krivi pristup u većini stranaka u BiH, jer predsjednik može biti samo isti među jednakima, njegova zadaća je da u slučaju nesuglasja, koodinira među ljudima. Svi smo mi stručnjaci u svojoj oblasti i ne možemo biti jednako dobri u svemu, ali je činjenica da u većini stranaka odlučuje jedan čovjek ili, u najboljem slučaju,uži krug ljudi," kaže Zelenika.

Ona objašnjava kako odluku o kandidaturi nije donijela preko noći, ali da je dobila povjerenje glasača koji su je izabrali u Zastupnički dom Parlamenta BiH i da se toga mora držati.

Također smatra da se novo rukovodstvo HDZ 1990. treba izabrati prije nego što započne predizborna kampanja na sljedeće lokalne izbore, jer se stranka mora jasno odrediti o svim bitnim pitanjima, uključujući i odnos prema HDZ-u BiH.
"Imam snagu, viziju i ideju, a na ljudima je da procjene. Bila bih sretna da na čelnim pozicijama, i to ne samo u političkim strankama, ima više žena, sigurna sam da bi nam država puno bolje funkcionirala", dodaje, na kraju, zastupnica Diana Zelenika.

SB

Glas naroda

Ja stvarno sumnjam u pamet ovih svih oporbenih čelnika hrvatskih stranaka.

Oni bi se najviše trebali boriti za Herceg-Bosnu i federalnu jedinicu s hrvatskom većinom. S federalnom jedinicom prestaje plašenje Sarajevom i potenciranje nacionalnih interesa, što je HDZ-ovo najjače oružje.

Obvako ih Čović redovito odrađuje k'o mlade [ * neprimjereno * ]e. De.bile iz HSP-a pogotovo, a i devedesetke najčešće.

Nadam se da neće bit zelena- kontra vladajućih!

U istinu trenutno je Dijana i jedina poštena osoba ,sigurno žena koja bi stranku dovela u okvire nacionalnih interesa, isto tako dobro bi je vodila.Da bi se to ostvarilo mora maknuti sve kriminalce iz presjednništva stranke, jer neće uspjeti.U ovom presjedništvu vlada samo novac.Ako se sjetimo kako je Božo otišao, Martin je na najbrutalni način maknut a iskorišten je kao najveći primitivac što me čudi od njega da je politički nepismen još je upozoravan i nije otišao radi bolesti.Ovog Cvitanovića koji je čardak ni na nebu ni na zemlji lako ga se riješiti jer ima puno putra od nacijonalnog izd do drugih gafova sa njim se nemogu izbori dobiti.Tu je spavač koji upravlja sa svim isto nepopularan i koji ćiri iz prikrajka da ulovi lovinu,najvjerovatnije da će biti presjednik to će biti još veće zlo za tu političku organizaciju.Ja osobno preferiram žene ali Dijanica neće ništa uspjeti sa ovim kadrovima jer su oni kriminalci i stranka neće ničta moći sa njima.Oni nemogu voditi svoju obitelj a kamoli politiku te ih treba maknut što prije.Sjetite se kako je Martin ušao u parlament i preko kojih glasova.Zato Dijana imaš moju potporu jer si jedina poštena među tim kriminalcima.

Uspostava Herceg-Bosne bi bio kraj dominacije HDZ-a, ali preduboko je to razmisljanje za konobare, zubare i ostale seoske političare iz oporbe. Ja mislim, da se Čović svaki dan smije, s kim ima posla.

Budući da,smo ignorirani u donošenju odluka sredisnjice stranke naše jedine tj HDZ BiH. Mi njezini članovi iz po ljubuški HDZ BiH donosimo jednostavno odluku da ćemo se nakon narednog kruga razgovora,da istražnim organima uskoro prebaciti u sds ili sda i najvjerojatnije.u našu pravu prebjeg stranku maloumnika i fotelj ljubitelja u HDZ 1990.
Popitsnici svi skupa,sa načelnikom i predsjednikom našim jednim i našim ministron.tako da ako izgubio izbore kao što smo popunili i zadnji put do sedam sati i zadnji put kad smo htjeli uteći u RH preko sabora RH.. Odlučili odmah prijeći u ove tri stranke po reciprociteta oni što imaju podrijetlo imena koje aluidra jugo nostalgiju u SDA ili SDS a oni sa hr imenim u HDZ 1990 ali kao najveća preporuka za prijelaz u te stranke posebno u 1990 mi znamo kako se to sve radi od kradje podmićivanja zataskavanja pa ako kojim slučajem prijedjemo na druge vjere vjerujte nam i to znam radite samo nas primite.znači ukratko komentar ovog tajnog sastanka je sljedeći stožerni predsjednice smijeni sve u Ljubuškom i z njima u zatvore....i ....tako se to radi...

Plavojka je lipa i pametna,da nije u rodu s poštenim Marinkom Zelenikom,,,,

To je jedina osoba koja može od devedesetke napraviti pobjedničku stranku!

Sve uredu ali vi u Ljubuškom teško možete parirati bilo kome dok vam u javnosti stranku predstavlja Žarkić koji realno vrijedi 50 tak glasova a rastjera 1000 , čovijek nije dorastao ničemu kamoli da vodi politiku jedne ozbiljne stranke, to vam je realnost .

Kad si tako pametan ti je ljudino preuzmi...

Upravo tako , stavljaju ljude koji nisu ni poljoprivrednici ni političari a uvijek su po birtijama a pametna okolina im se smije u šuti jer od njih i njihova bezobrazluka ne žele blizu pošto takovi nemaju nikakvih zapreka bilo moralnih bilo stručnih, dobar primjer.

Naglašavnjem svako 5 minuta kako ima 2 doktorata, trošenje novca na predizbornim plakatima gdje po njoj nije ispala lijepa, pa su se morali ponovo tiskati, te nastupi tipa ja, ja, ja, pa opet ja govori o preambicioznoj osobi. Ambicije trebaju, ali realne što ovdje nije slučaj. Dato joj je mjesto u državnom parlamentu, a da ne bi bilo upitno, imala je i kompenzirajući mandat. I sada kad ne prođe odnosi taj mandat sa sobom u neovisne, jer taština čini čuda. Volio bih da se varam s mandatom, a što se tiče kandidature šansu su joj srećom nikakve.

Jača je i od Martina Raguža bila ali muški šovinisti su uvijek gubitnici

Je li to ona sto je bila nositelj i na redovnoj i na kompezacijskoj listi, da joj slucajno mandat ne pobjegne? Naravno da je usla s kompezacijske liste jer ta njena silna potpora u narodu nije rezultirala s dovoljnim brojem glasova da udje s redovne liste. Koji je to lik braco....

Diana Zelenika će se kandidirati za predsjednicu HDZ1990
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari