HRS ne želi u koaliciju s HDZ BiH u Mostaru

ljubuski.info

HRS je u više navrata vrlo jasno dao do znanja kako u radu g.v. grada Mostara nećemo ulaziti u bilo kakav vid koalicijskog djelovanja s bilo kojom strankom, a posebno je sa HDZ-om BiH. Ta stranka je u više navrata pokazala kako joj je stalo isključivo do interesa pojedinaca iz svojih redova, dok opći interes, kao i interes naroda kojeg predstavljaju, nije niti u drugom planu. Pripreme konstituirajuće sjednice to ponajbolje dokazuju.

Naime, po nekim najavama, razmatra se mogućnost stavljanja usvajanja Statuta Mostara kao jedne od točaka dnevnog reda na prvoj sjednici gradskog vijeća. To je u svojim medijskim istupima dao naslutiti i Dragan Čović, kao nastavak implementacije svog Sporazuma s Bakirom Izetbegovićev po pitanju izmjena Statuta. Stavljanje Statuta kao točke dnevnog reda na konstituirajućoj sjednici, a da prethodno nisu formirana sva tijela i provedena javna rasprava nema nikakvog smisla i išao bi isključivo u interesu dviju vladajućih stranaka s ciljem cementiranja korupcije, nepotizma i netransparentnog upravljanja gradom Mostarom.

Dokaz da HDZ BiH, in primis, misli isključivo o svojim interesima imali smo ovih dana u Parlamentu Federacije gdje je ova stranka tražila usvajanje Proračuna grada Mostara za 2021. godinu u ovom Domu. Dakle, Sarajevo da nam odlučuje o utrošku sredstava?! Bez obzira što su održani izbori u Mostaru, bez obzira na Odluku Ustavnog suda iz 2013., oni i dalje inzistiraju na protuustavnom presedanu s kojim se odlučivanje o utrošku proračunskih sredstava Mostara odlučuje u političkom Sarajevu.

I ovim putem postavljamo pitanje vodećim ljudima te stranke: zašto iste ustupke koje ste dali Sarajevu kada su Hrvati Mostara u pitanju, niste tražili zauzvrat u Travniku i mjestima gdje su Hrvati manjina?

HRS je na prošlim lokalnim izborima dobio potporu birača koji žele biti predstavljani od strane autentične i domoljubno osviještene hrvatske političke opcije. Opcije koja dokazano neće zlorabiti ustavno-pravnu neravnopravnost hrvatskoga naroda za osobne i stranačke svrhe. Ponavljamo, nećemo ulaziti u bilo kakav vid koalicijskih sporazuma s bilo kojom strankom, osobito sa HDZ-om BiH, a to smo pokazali odbivši sve ponude kadrovske prirode. HDZ BiH se netom nakon izbora jasno izjasnio kako je njihov partner SDA i u tome im želimo svu sreću.

Po pitanju podrške kandidatima za gradonačelnika, od svakog pojedinačno ćemo na konstituirajućoj sjednici tražiti predstavljanje programa i plana djelovanja, sa dinamikom i rokovima. Žitelji Mostara moraju znati jasno i nedvosmisleno što budući gradonačelnik, tko god to bio, planira i namjerava raditi, kako bi ga se kasnije moglo pozvati na odgovornost. Sa svoje strane, definirali smo set programskih zahtjeva s kojim ćemo ići potencijalnim kandidatima za izbor gradonačelnika i naša podrška će ovisiti isključivo od prihvaćanja i dinamike realizacije istih.

S druge strane, ukoliko HDZ BiH u partnerstvu sa SDA budu inzistirali na dopunama najavljenog dnevnog reda, donošenju protustatutarnih zaključaka i dr., našu podršku neće dobiti nitko. Te dvije stranke imaju sasvim dovoljno ruku za donošenje svih odluka koje žele. Mi u tome nećemo sudjelovati.

Silvio Bubalo | G.O. HRS-a Mostar

Glas naroda

Nećete kad ste nezadovoljni funkcijama a onda [ * neprimjereno * ]n je gradonaćelnik

Niko ih i ne zove a oni pišu da neće doć.Interesantno.

najvece je ponizenje kad te zovne HDZ BiH na razgovor ...
oni dolaze svidejlo se to nekomo ili ne i nikoga ne pitaju za dozvolu jer su svjesni svoga bistvovanja ...
Ljubuski je gladan ovakvih mladih nekorumpiranih domoljuba .... malo ih je ali doci ce - doci ce i u Ljubuski ... samo polako ... treba narod nesto lijepo i naucit prije ...

Odlučno i samostalno, nikome privjesak i 2022. HRS do pobjede!

Do pobjede 2022 prd prd neznate hodat kamoli upravljat i odlučivati niđe veze

Bravo momci,nedajte da vas kupe,jer jedino tako će vam narod vjerovati.

Do slijedećih izbora naroda više neće biti ovdje će živjeti samo uhljebi umirovljenici i privatnici koji rade s državom

U dobra doba ti je već tako, samo što će sad ovi zaštitnici rvacki nacionalni interesa tj. domoljubi naselit još ovi arapa dakako za pare koje će dobit od eu.

ko nas više raseli HDZ ili turci

HRS ne želi u koaliciju s HDZ BiH u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari