Pokrenut postupak protiv Dragana Čovića

ljubuski.info

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa BiH pokrenula je postupak utvrđivanja sukoba interesa kod aktualnog dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića (HDZ BiH).

Ovu informaciju potvrdila je Mira Pekić, predsjedavajuća navedenog povjerenstva, koja se sastoji od po tri zastupnika i izaslanika iz Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH, te direktora i dva zamjenika Agencije za spječavanje korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Proračunski novac

Kada je riječ o predmetu protiv Čovića, on stoji u ladici ovog povjerenstva još od 2018. godine. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u institucijama BiH trebala se još u veljači 2018. godine izjasniti o prijavi protiv tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, ali do izjašnjavanja nikada nije došlo zbog nedostatka kvoruma, ali i političkih opstrukcija s obzirom na to da su u tom povjerenstvu i kadrovi HDZ-a.

Prijava protiv Čovića podnesena je zbog sukoba interesa, jer je udruga građana "Hrvatski narodni sabor" (HNS), na čijem je čelu Čović, primao proračunski novac.

Dokumenti do kojih je tada došao Centar za istraživačko novinarstvo, pokazuju kako je za organizaciju 25. obljetnice osnivanja Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) 2017. godine HNS dobio ukupno 16.750 KM iz proračuna, i to Zapadnohercegovačke, Hercegbosanse i Posavske županije. Novac je isplaćen iz žuanijskih proračunskih pričuva, namijenjenih za žurne i nepredviđene situacije, poput poplava, potresa ili požara.

S druge strane, Zakon o sukobu interesa u institucijama BiH zabranjuje izabranim dužnosnicima vršiti odgovorne dužnosti u nevladinim organizacijama ukoliko se one financiraju iz proračuna u iznosima većim od 10.000 KM godišnje.
Donijeli smo odluke o pokretanju postupka u slučaju Čovića, zatim Nenada Nešića, Mufida Memije i Siniše Gatarića. Sada povjerenstvo radi svoj posao i bit će pozvane osobe protiv kojih se vodi postupak, kako bi se izjasnile. Povjerenstvo će dalje prikupljati činjenice. Postupak se, inače, pokreće i na osnovu prijave i na osnovu financijskog izvješća dužnosnika i po službenoj dužnosti - kazala je Pekić.

Novčane kazne

Ona je dodala kako će se na sljedećoj sjednici, ako se završe postupci, donijeti odgovarajuće odluke. Kazala je kako su to uglavnom novčane kazne po postojećem Zakonu o sukobu interesa ili su, u ovisnosti od slučaja, pozivi na ostavke.

Kada je riječ o Nešiću, Transparency International uputio je prijavu protiv njega zbog nespojivosti dužnost izabranog predstavnika i direktora javnog poduzeća. U konkretnim slučajevima, Nenad Nešić istovremeno obavlja dužnost v. d. direktora Javnog poduzeća "Putevi Republike Srpske" d.o.o. Banja Luka i zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

fokus.ba

Glas naroda

Niste valjda opet na velikog vođu?On je oslobođen već pet puta.

Mili voda ti si nevin mi znamo oni tebi samo pakiruju sram ih bilo bezobrazni i jedni!

1.April ili?

Borili se protiv Jugoslavije a jopet nam jugosloven vlada,e jesmo lud narod ko niko.

Izrod Hrvatskog Naroda Jugoslovenčina fuj

On vama dodje ko biku crvena marama.Izdvajalo se za proslavu dana HVOa prve organizirane vojne formacije koja je spasila Hrvacki narod u BiH i samu BiH.Inace bi nam sad Seselj bio guverner u BiH a Vucic prisjednik.Covicu i vridis dok ovin salabajterin nedas spavat na sam pomen tvog imena.

a di ti tvoj VODJA pade na nekih 16 ijada ... ovo ti je znak da i nije neki MANGA RVATINA kakvi ima unaske ... - poslije njega ce se klupko ODMOTAT - ta HNS vam i sluzi zato da sto vise i duze umotajete vase sracke ...

Dirate ga u tarzančic

Ima Boga i stići će ga kazna, i njega i njegove sluge, a ima ih koji ih proklinju do neba!!!

Ujde vuk kenjca. Kadija te tuzi, kadija ti sudi

Čovjek uzeo Soko bez marke milione preko Hercegovačke banke Eroneta Carine Lijanovica UNO i sad neko povjerenstvo a sud mu izgubio dokumentaciju hahaha

Ovi portal samo lupa obicne lazi sve objeve trac

Portal kriv za sve

haaa haaaa haaaa

Pred Bogom će odgovarati svi, pa i jugosloven Čović. Neće ga spasiti ni korumpirani sudovi ni skrivanje dokaza.

dragan čović je Hercegovački SANADER

Gospodin DRAGAN čović bi već bio u zatvoru da mu se sudski SPIS nije zagubio u sudu kad je putova iz sobe u sobu-no kad dođe novo pravosuđe-kad izgube izbore-mnoge čeka tamnica
zato se izbori kupuju i štele i ne pita za cjenu-jer sloboda je u pitanju a i imovina opuhana.

Dragoljube diko naša.
Ti si hrabri domoljub ustaša
Ti si naša sreća
Ti si naša radost
Zbog tebe ode naša mladost
Tebe bira ko obraza nema
Uhljeb konta ja problema više nemam.
Svaki [ * neprimjereno * ] tebi svoj glas dat će
Jer zna u Zenici da neće sušit gaće.
Kad trebalo je ti si hrabar bio
Sa stinam pruge ispratio.
I Makarsku si sačuvao nama
Da imamo da nam bude banja.
Nedamo te nikom sokole naš mili
Ništa bolje nismo ni zaslužili.

Nisam znao da je HNS samo udruga građana, znači puhača u hladno. Draganče se kočoperi ali evo i tu izvlači lovu. Zna se krAdeze.

Znači li to da je obješen konop na najstarijem drvetu u mostaru i da bageri idu prema njegovoj vili?

Ko Dragančeta i adz ne voli nije veliki rvat vjernik i domoljub

Ja sam hrvat on je jugosloven fuj.

Njemu sud nije mogao ništa kakvo povjerenstvo i bakrači

Na djelu je stvaranje velike Srbije a naša politika u tome sudjeluje

Daj dragi Bože da si pravu pa da nas jami Velika Srbija...nek nas jami bilo ko samo da naš ne upravlja sa nama, katastrofa za sve.

Velika Srbija neće biti dok nas još živih ima a ovima ćemo stati na vrat

Time ste sve rekli,ali o sebi.

Istina svaki se put u sudu izgube papiri od velikog vođe.

Još će naplatiti klevetu kakav sud i blesotinja druga Tita nedirajte jer nestaće Hrvata ako njega osude

Iskrivila se usta kod druga ćiriličara

Pokrenut postupak protiv Dragana Čovića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari