Ogledalce od 703 marke za Čovićevog zeta

ljubuski.info

Davorin Primorac, zet Dragana Čovića, inače direktor BHANSA-e, poznat po gala večerama od 300.000 KM, plaćenih proračunskim novcem, oličenje je HDZ-ovih kadrova i njihovog načina upravljanja institucijama BiH.

Primorac je, tijekom prošle godine, za medije bliske HDZ-u kukao kako su gubici s kojima se susreću avioprijevoznici, pružatelji usluga u zračnoj plovidbi i aerodromi bez presedana u dosadašnjoj povijesti.

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) Mostar početkom ove godine kreditno se zadužila za milijun i 10 tisuća maraka. Da bi mogli nastaviti poslovati, ubrizgali su u financijske tijekove kredit Intesa Sanpaolo banke u iznosu od 203 tisuće maraka i dugoročni kredit za osnovno financiranje UniCredit banke u iznosu od 806.977 maraka, oboje potpisano 18. siječnja ove godine.

Kreditno se sveukupno planiraju zadužiti 15 milijuna maraka, jer je protekla godina bila teška i pad prihoda je bio značajan, potvrdili su u srpnju prošle godine.

Zanimljivo, unatoč ogromnim financijskim problemima, to poduzeće nastavlja s nabavkama. U salonu namještaja Boma u studenom su kupili 703 marke vrijedno ogledalo za ured direktora, a nabavili su i tridesetak tisuća maraka novogodišnjih paketića za djecu. Preciznije, BHANSA je u Antonio Commercu kupila 29.975 maraka paketića.

Ranije su mediji objavili da je izravnim sporazumom direktor BHANSA-e od Društva hrvatskih likovnih umjetnika kupio umjetničke slike vrijedne 7.020 maraka, te za nabavku fitness opreme za salu za rekreaciju izdvojio 19,5 tisuća maraka bez PDV-a, a kupovao je i mobilne uređaje za oko 6.000 KM.

Samo stalak za novine plaćen je 200 KM. Za usluge medija je tijekom prošle godine izdvojeno više od osam tisuća maraka.

Polovinom svibnja, BHANSA nabavila je i sustav za distribuciju i prikaz točnog vremena u sjedištima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. Samo jedna ponuda bila je prihvatljiva za direktora Primorca. Posao vrijedan 289 tisuća maraka bez PDV-a dodijeljen je tvrtci "Katarina" iz Mostara.

Vlasnik iste je Milenko Čović, rođak Dragana Čovića. Ne treba iznenaditi činjenica da je zet Dragana Čovića Davorin Primorac dodijelio posao vrijedan 289 tisuča maraka bez PDV-a Čovićevom rođaku. Firma "Katarina" i ranije je dobijala unosne poslove od javnih institucija na čijem čelu su kadrovi HDZ-a.

S druge strane, u BHANSA-i govorili su o rezovima.
Uvažavajući trenutnu situaciju u kojoj se nalazi civilno zrakoplovstvo u svijetu i Europi, kao i situaciju u kojoj se nalazi BHANSA, a tu poglavito mislimo na smanjenje prihoda od 35,7 milijuna KM, bit će neophodni dodatni izvori finaciranja odnosno kreditno zaduženje. Ovim zaduživanjem bi se uz ostale prihode Agencije osigurao kontinuitet sigurnog pružanja usluga u zračnom prometu, održavala ključna oprema, kao i sačuvala radna mjesta, kazao je u srpnju za Rade Zucić, stručni suradnik za odnose s javnošću BHANSA-e.

U cilju očuvanja solventnosti i sposobnosti izvršavanja kratkoročnih obveza, Agencija planira osigurati dodatne izvore financiranja kroz kreditne linije kod komercijalnih banaka, kroz postupak javne nabavke u vrijednosti od 15 milijuna maraka, a zbog novonastale krize smanjene su i plaće djelatnicima, te planirani i drugi rezovi.
BHANSA je, uz sveobuhvatno smanjenja rashoda, odgode dijela kapitalnih ulaganja i drugih obveza bila primorana smanjiti isplate plaća za 50 posto u vremenu trajanja pandemije. Svi ovi koraci poduzeti su kako bi se sačuvala radna mjesta i izbjeglo neisplaćivanje ili kašnjenje isplata plaća u čemu smo u potpunosti uspjeli. Plaće, iako umanjene se isplaćuju na vrijeme, objasnio je Zucić.

hercegovina.info / Slobodna Bosna

Glas naroda

De bola sko možete me zastrazara stavit ija sam djete ovog grada

De bola sko možete me zastrazara stavit ija sam djete ovog grada

Imamo mi zanimljivijih likova u Ljubuškom od ovog primorca.

Imamo tu Vedrana, Tonija, Tihu, Letane d.o.o.

Bolje bi bilo da to istražuje ovaj portal kolike su im plaće a gdje jedu, priju i koliko troše na to sve novaca.

Lako ti je trošit trošit pare kad nisi zanje kopa.

Moj momak ako tebe znaju ko Čovićeva zeta hebo ti svoju školu

Oni su se nakrali i krast ce dok mi lezimo na podu onesvijesceni. Ne vrijedi kajem se mišlju rijeci i dijelom . To je badava jer dijela su tu i nema povratka.

Svi vi što ste u HDZ u,jeli vas sramota,ispisujte se jadni nebili,osramotište dicu ,vi katolici,vi Hrvati,nigdi veze sa čistom savjesti,vi niste ljudi obraz đon!

oni nisu Hrvati oni su [ * neprimjereno * ]

ispovjedaju se i idu i crkvu.(vjernici)sramota???

Šta je klošari?Nemate svog života pa se tuđim bavite?

Dotaklo te...malo ti treba...

Ogledalce od 703 marke za Čovićevog zeta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari