U ZHŽ interes za cijepljenje veći od očekivanog

ljubuski.info

U Zapadnohercegovačku županiju cjepiva protiv koronavirusa stižu za mjesec dana. A kako je kazala Andrea Jurić, pored ruskog cjepiva Sputnik V doći će i određena količina cjepiva AstraZeneca.
Interes je veći nego što smo očekivali. Naši dobavljači su u pregovorima, mi ne idemo kontra sustava nego tražimo alternativu za sve one koji se žele cijepiti, kazala je Jurić.

S obzirom da trenutno u svijetu vlada problem oko isporuke cjepiva, Jurić je objasnila kako ZHŽ ova cjepiva nabavlja zahvaljujući jakim međunarodnim vezama u farmaceutskom miljeu.

Poslužili smo se prijateljskim vezama. Dobri odnosi pojedinih dijelova farmaceutske industrije i naših domaćih ljudi. Nije bitno. Uglavnom naše kolege iz Švedske obećale su pod svaku cijenu osigurati za nas i određene doze AstraZeneca, kazala je.

Cjepivo će biti dostupno u maloprodaji i svi zainteresirani moći će ga kupiti i cijepiti se s njim u svom Domu zdravlja. Zainteresirani se mogu prijaviti u Higijensko-epidemiološke službe lokalnih Domova zdravlja. Također, svi oni koji dolaze iz drugih županija moći će kupiti ovo cjepivo, samo je potrebno prvo se prijaviti Zavodu za javno zdravstvo ZHŽ gdje će se oni moći cijepiti.

Jurić nije precizirala moguću cijenu cjepiva, ali je navela kako je država već odredila kako marža ne smije biti veća od 8 posto.

Specifikacije ruskog cjepiva ograničene su na engleskom jeziku, tako da trenutno postoje samo osnovne karakteristike o njemu. Vezano za ovaj problem Jurić je istakla kako će pri dolasku cjepiva doći i specifikacije, te da se bez njih neće započinjati cijepljenje.

Podsjetimo, Županijski zavod za javno zdravstvo Grude u petak, 22. siječnja objavio je kako se odlučio za nabavku ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V. Radi se o komercijalnom cijepljenju za sve one koji se žele, zbog poslovnih obveza ili zdravstvenih razloga, cijepiti prije nego što Federacija nabavi cjepiva.

Svi zainteresirani za cijepljenje mogu se prijaviti na kontakt telefone objavljene na web stranici Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ.

Kada je riječ o ukidanju policijskog sata u ZHŽ-u Jurić kaže da su prije svih u Federaciji.
Brojevi su takvi kakvi jesu. Skoro mjesec i po dana bilježimo kontinuirani pad i to su razlozi za umjereni optimizam. Planiramo lagano popuštanje i ostalih mjera u smislu povećanog broja javnih okupljanja. Mjere će se popuštati polako i sukcesivno. Ipak apeliram na stanovništvo da nose masku, drže distancu i ako su bolesni ne idu na posao.

FTV

Glas naroda

Koliko licemjerja u malo teksta i onoga što su poručili.

Najbolje cjepivo je vjera u Isusa Krista sina Božijega!
Aleluja

Nemas ti pojma sta je vjera i sta je krscanstvo.Ti si fanatik

Bog te blagoslovio!

I tebi pamet prosvitlio.

Amen

Andrea Jurić... Ova zena je bila u Mostaru... Radila....predstavljala znastveni tim....Kako je pametna pa presla u ZHZ... I jake veze nabavljaju rusko cijepivoooo, haloo ste VI GLUPI, da nitko od nas ne citaju ostale clanke i eventualne dopise.. Kako ce BiH uvest Rusko cijepivo.. Mislim svaka zupanija?? Morali BiH prvo usvojiti da Ruska vakcina moze se prodavat i davat u BiH pa onda da zupanije uzmu OPET RESPIRATORI

Kako ce uvest i astra zenecino, ti se bazirao samo na rusko. To sto je zaobisčo standardne sigurnosne postupke EU iz "hitnih" razloga, ne mora znacit da je i nase

Kako ce se vakcinisati kada agencija za ljekovei nije Jo's odobrila niti jednu vakcinu. Daj Andrea smanji dozivljaj.
Kazete za komercijalne potrebe preko zupanijskog zavoda se nabavlja pa injekcija ide u privatne apoteke i placa se a Jo's nije ni odobrena. Brate pojma nemate vise kako nekome nabaciti Jo's koji milion sa ledja izbezumljenih prepanutih pogotovo starijih gradjana a vi uzeti naravno procenat. Inace Rusko Hrvatska veza Zna se nikakva tajna.

Moze li sad u brojevima ?
Koliko ste očekivali ?
Koliko ih se javilo ? ( Miuskih / ŽeNskih)

Da, stari marketinski trik, objavite da je interes veci od ocekivanog, pa ce ljudi, da ne kazem ovce, pomislit da to svi rade, pa navalit. Konformizam je cudo

Jake veze,sve zemlje dobile,koliko toliko. Mi jos ni jedne doze.

Isto ko da ideš kupit pastetu, tako jednostavno kad kupuješ. Treba samo napisati popust 20% I količine ograničene. To su trikovi ko best shop. O cjeni koju treba platiti i sta kupuješ nema podataka. Isto ko ina reklami za lijekove za nuspojave pitajte liječnika a i to ćeš platiti. Ako neko nastrada to je sam preuzeo rizik i nikom ništa. To su prijateljske veze a platio. Platiš i još si pokusnih kunic, di to ima.

Kad objave da ce farmaceutske tvrtke, tj. proizvodjaci preuzeti rizik u slucaju nezeljenih posljedica sa cjepivom, onda se cijepite. A ne ovako, kao ovce.

To neće nikad.Vlasnici farmaceutskih tvrtki su političari i još će nam uvest putovnicu ko ćukenjim tako da se nećeš moć nigdi kretat ako nisi cijepljen

Ili akcija, pise crvenom bojom, a snizeno 5 feninga u odnosu na prijasnju cijenu

U čemu vi vidite problem?Postoje ljudi koji zbog poslovni,ili drugi ,obaveza su se voljni cijepiti i voljni to platiti a ovim činom im se to omogućava.I di je tu problem i šta bi se to vas tribalo ticat?

Dajte molim vas, poslovni ljudi! Svugdje u svijetu idu prvo rizicne skupine i to besplatno. Ovdje ce prvo "poslovni" ljudi, gu. zonje da mogu na skijaliste u Austriju.

Neka onda, da na njima ispitamo je li uopce sigurno za upotrebu

Malo čudno, nije odobreno još u federaciji, koje, šta ,kako?
Znači idete sami u apoteke i kupite što nas upućuje malo na sumnju?
Zar nije normalno kad sva procedura sa dozama/vakcinom bude dozvoljena i cjepivo stigne da jedan dio plati zavod a drugi pacijent ako se nema
A ovo ispada ko i svaka tableta
Možda je to uredu , ali meni sumnjivi i neodgovorno
A ovo posebne veze preko koji će se dobiti??????

Sta ti ima bit sumljivo?Evropa posto je investirala u razvoj cjepiva ceka samo svoje a njega nema dovoljno a Rusi imaju dovoljno i nude a ovi drugi kupuju,odnosno stavljaju u ponudu pa ko voli nek izvoli.Ovim padaju teorije urotnika o Bilovoj zaradi i teorije o pokusnim kunicima.

Moremo li letit kad se roknemo ovim sputnikom?

U ZHŽ interes za cijepljenje veći od očekivanog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari