Podignuta kaznena prijava protiv v.d. ravnatelja Radija Ljubuški i ostalih

ljubuski.info

Kako Nadzorni odbor Radija Ljubuškog može 7 godina držati na dužnosti v.d. ravnatelja Dragu Vukojevića? Koju stručnu spremu ima Drago Vukojevića i zašto Gradsko vijeće Ljubuškog, i po čijim nalozima, ne provodi postupak zakonitog imenovanja ravnatelja Radija Ljubuški putem natječajne procedure? Između ostalog, kome treba i služi ovako primitivan radio?

Zbog neoborivih činjenica da su ravnatelji Radija Ljubuškog već desetak godina vršitelji dužnosti i da njihov izbor nije sukladan niti jednom zakonu koji regulira rad ovakvih ustanova, pa niti županijskom zakonu, protiv Drage Vukojevića, članova NO i ostalih odgovornih podignuta je kaznena prijava.

Zbog nedovoljnog stupnja obrazovanja, već 10 godina ravnatelji su vršitelji dužnosti, čime gradska vlast zaglupljuje narod i sprječava dotok informacija o (ne)radu gradske uprave. To je temeljni razlog ovog kriminala i nepoštivanja zakona. Interes Vukojevića je isključivo plaća, sukladno potrebi gradske vlasti za poslušnicima, koja dopušta da, zbog neznanja i nesposobnosti, Radio Ljubuški parazitira na proračunu grada.

Rad javnih ustanova, sukladno zakonu, mora biti javan, ali odgovrni zakon ne čitaju, a pogotovo ne Vukojević, koji obmanjuje javnost o svom zakonitom upravljanju radiom. Nakon toliko godina jasno je kako je na snazi upravljački primitivizam u tijelima gradske uprave.

Županijski zakon kaže kako vršitelj dužnosti ravnatelja tu funkciju može obnašati najdulje jednu godinu i da Upravno vijeće ili Nadzorni odbor nakon tog isteka mora pokrenuti natječajnu proceduru. Međutim, već 10 godina u Radiju Ljubuški zakon se ne poštuje. Tko je Dragi Vukojeviću dopustio sedam godina upravljati, bez valjane diplome i Radio Ljubuški dovesti na razinu nedemokratskog medija, koji ne njeguje niti Hrvatski jezik, društvene norme, obrazovni sustav i demokratski poredak?

Odgovor će dati Tužiteljstvo.

T.B.

Glas naroda

ćuro shou live 11:00 live every day

Ako ćuru skinu a nadamo se da neće.Od novog što dođe dobro provjerit diplomu.I provjerit jeli priko veze.

Ko skine Ćuru taj nevoli Rvacku.

Na radiju dobro smrdi i to treba procesljati. Svakako bi trebalo procesuirati i kraljevica malog. I on je bio vd, godina ko i Drago.

Vec ga čeka posao na državnim jaslama gdje će samo provući karticu i magla u kladionicu

Napravite sebi radiJo,a naš ostavite nama koji smo ga napravili

Radio Ljubuski ON THE AIR 29 godina

Podignuta kaznena prijava protiv v.d. ravnatelja Radija Ljubuški i ostalih
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari