Diana Zelenika napustila HDZ 1990: Stranka se pretvorila u biro za zapošljavanje

ljubuski.info

Dr. Diana Zelenika nakon 14 godina napušta HDZ 1990 zbog nezadovoljstva načinom vođenja te stranke, ali i zbog brojnih drugih činjenica.

Zelenika je kazala kako nije bilo lako donijeti tu odluku nakon 14 godina, ali da je bilo stvari preko kojih jednostavno nije mogla prijeći. O tome namjerava li se i dalje baviti politikom, navela je kako osjeća da svoj posao i misiju, što se tiče političkoga angažmana, nije dovela do kraja, ali da ima dovoljno vremena da promisli o svemu.

Naime, Zelenika je danas uputila pismo predsjedniku HDZ-a 1990 Iliji Cvitanoviću i članovima Predsjedništva te stranke u kojem navodi kako podnosi neopozivu ostavku na mjesto članice Predsjedništva te stranke te da ujedno napušta tu stranku. U tom pismu Zelenika navodi kako je posebice nezadovoljna načinom vođenja stranke nakon Parlamentarnih izbora 2018. godine.

Između ostalog, navela je kako uže vodstvo stranke na čelu s predsjednikom ne poštuje njezin Statut, a kao činjenicu navela je neodržavanje izvještajnog i izbornog sabora, iako je Statutom predviđeno njegovo održavanje svake dvije, odnosno četiri godine nakon posljednjega izbornoga sabora.

Na sjednici Središnjega odbora u Tomislavgradu upozoravala sam na pogubnost sporazuma s HDZ-om BiH, što se pokazalo ispravnim, osobito nakon izbora u gradu Mostaru. HDZ 1990 je stranka koja je nastala zbog napuštanja osnovne ideje i principa, kako stoji u Deklaraciji, a pod ovim rukovodstvom vraća se tim istim principima i samim tim gubi smisao, što su birači jako dobro uočili. Nažalost, stranka se pretvorila u biro za zapošljavanje, u čemu ne želim sudjelovati dok nam se narod iseljava, stoji u pismu.

Zelenika je u pismu navela kako ne želi više biti u stranci koja će i sama snositi krivicu zbog pogubne politike spram naroda koji joj je u početku dao veliko povjerenje, ali je ono s vremenom iz raznih razloga splašnjavalo, a na ovim izborima u Mostaru potpuno je izgubljeno od birača. Inače, Dijana Zelenika je u HDZ-u 1990 obavljala odgovorne dužnosti, a bila je i kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na posljednjim Parlamentarnim izborima.

Cvitanović: Stranka joj je sve dala

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović komentirao je Zelenikin odlazak iz stranke. Njihov odnos je, kaže, uvijek bio korektan.

Prema gospođi Zeleniki sam uvijek fer nastupao. Kada sam je pobijedio na unutarstranačkim izborima, nastavili smo suradnju. Osvrnite se malo oko sebe pa pogledajte kako inače završe oni koji izgube na takvim izborima. Nisam išao u tom smjeru niti se trudio gospođu Zeleniku maknuti iz procesa odlučivanja. Kada se kandidirala za članicu Predsjedništva, stranka je pomogla. Pomogao sam i ja sam, kazao je Cvitanović.

Po njegovim riječima, HDZ 1990 je ideja, a tu ideju Zelenika, kaže, ne može uništiti.

Uradili smo sve što se može. Na kraju, ostaje žal da je na ovako ružan način odlučila napustiti stranku koja joj je sve dala. Svima koji slično postupaju mogu poručiti da će HDZ 1990 opstati unatoč njima. Nitko ne može uništiti ideju, bila to Zelenika, ja… svejedno tko. Mi smo bili i ostali demokratska stranka i tako smo se vladali. Žalosno je što Zelenika to sada želi diskreditirati. Unatoč svemu, želim joj sreću i u privatnom i profesionalnom životu, istaknuo je.

Glas naroda

HDZ 1990 treba izabrati novog predsjednika i pripremit se za nove izbore. Cvitanović je postao sluga ČOVIĆU.

HDZ BIH je izgubio da bira svog člana predsjedništva. Izgubili ste Mostar. Izgubit ćete i Hercegovinu. Hrvatima trebaju novi ljudi i politike u BiH. Čović je [ * neprimjereno * ]k.

Dašta "Ivane".Najbolje bi bilo da Komšić dođe na čelo Hrvata,onda bi svi uživali.

Netko treba preuzeti 90tku i sve iznova. Odmaknuti je od Čovića HDZBIH ali nemaju više dobrih kadrova sve su rastjerali..... A ako ih je je itko imao oni su ih imali! Pa koliko ih je sad u HDZBIH. Od tajnice Skupštine pa nadalje

Tako je od tajnice skupštine preko šefa računovodstva nevenkova savjetnika ravnatelja staračkog doma do pusti policajaca i službenika...

Je li to Julijana što omlaćuje Jelčićem u Skupštini?? Haha svaka čast šta im žena radi dobro a zaposlila se bez uvjeta pa i dan danas voli najviše mimo zakona

HDZ 1990 treba prekinuti sve dogovore i koalicije sa ČOVIĆEM.

Sva oporba se mora makniti od HDZBiH i ujedinit se...je da za dobit izbore npr u Ljubuškom treba barem 1.5-2milijuna maraka....cilj HDZBiH je da uništi sve oporbene stranke..kroz HNS je sebi uzeo 90ku i lagano je miče sa scene .90ka je nekad imala solidan kadar...pa i sama gđica Zelenika....žena s mu...d.i.m....a..90ka mora se mjenjati ako se uopće i može promjeniti uništena je kao i ostale stranke...Gdje je HSP u Ljubuškom gdje ostale stranke..... svi funkcioneri tih stranka su za pare se prodali i prešli u HDZ BiH...to po Ljubuškom možete vidjeti..nekad na listama nekih stranaka dns perjanice HDZ..za pare se narod prodao

90tka Ljubuški je imala daleko najbolji kadar nekada a sad je tko glavni? ... Od urbane stranke s dosta prosvjetnim djelatnika, doktora, ekonomista itd itd Sve se razbježalo a dosta ih je i hadeze kupio eno svi su sad tamo neki šnjurac pitaju se ja ih znam 15 bar.

Dobro svi vi svakom znate reć ali sami ne znate ništa napravit.Baš ste šaldžije.

pustite vi šuplju priču #bakljava posta država" a sebija se vrati na BG pašaluk a bijaše SILA velika

Jadan onaj ko vidi bolje šta je u drugog nego usebe.

Ovi današnji ostatci ostataka devedesetke ne mogu napraviti apsolutno ništa jer su se iskompromitirali maksimalno.Radi se o primitivcima koji nisu dorasli niti voditi seosku zadrugu, a uz to su korumpirani i radi se o lošim ljudima bez ikakve naobrazbe a ta kombinacija je najgora.Kad s njima pričaš oni sve znaju ali isključivo po principu gdje sam tu ja.Sa takvim ljudima se ne može kuća praviti.

A šta će ovom narodu oporba? Ovaj narod ne zaslužuje bolju vlast od ove koju ima. Sve su to prodane duše koje bi isto krale da mogu...uhljebi i ulizice

narodom vladaju uhljebi partije a ne narod-narod nije pokvaren

E Ilija crni Ilija potra Dijanu radi Antonije i ti ćeš brzo tresnit na livadu merikanski sastanak je krasno čudo a kad antunija dođe sve vire i nacije će pusta Boga zajedno u jednoj kući molit

O čemu ti...jesi na nekim tabletama?

Diana Zelenika napustila HDZ 1990: Stranka se pretvorila u biro za zapošljavanje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari