Vlada RH će biti na raspolaganju Hrvatima u BiH i gradu Mostaru

ljubuski.info

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika stranke Dragana Čovića, dopredsjednice HDZ-a BiH Darijane Filipović i predsjednika GO HDZ BiH Slavena Zeljke s ministrima u Vladi RH, Natašom Tramišak, ministricom regionalnog razvoja i EU fondova te ministrom vanjskih i europskih poslova, Gordanom Grlić Radmanom.

Sastanku je putem videolinka sudjelovao i nositelj gradske liste HDZ-a BiH za predstojeće lokalne izbore u Mostaru, Mario Kordić.

Današnji sastanak bio je prilika za razgovore o širem spektru tema, osobito lokalnog karaktera koje se odnose na grad Mostar i ubrzanju njegovog razvoja u europskom kontekstu. Oboje ministara predstavljaju ključne resore kada su u pitanju direktna komunikacija i suradnja s institucijama EU.

Na početku sastanka dopredsjednica Filipović izdvojila je važnost održavanja mostarskih izbora i ulogu HDZ-a BiH da kroz politički dogovor napravi ogroman politički iskorak, a istu dinamiku i pozitivne procese prense na veće razine kroz izmjene i dopune Izbornog zakona BiH koji će ispraviti ključne zapreke i omogućiti konstitutivnost sva tri naroda u punom kapacitetu.

I ministrica Tramišak i ministar Grlić Radman izdvojili su važnost konačnog održavanja izbora u Mostaru te uključivanja grada Mostara u europske tokove i njegovoj integraciji. Infrastrukturni projekti, razvoj lokalne zajednice i podizanje kvalitete i standarda života mogu direktno biti financirani iz EU fondova. Upravo institucije RH, uz dosadašnje iskustvo, mogu biti poveznica koje će olakšati i gradu Mostaru da se pozicionira u europskim okvirima, poput hrvatskih gradova kao što je Split, Dubrovnik, Osijek i mnogi drugi.

U izjavi za medije predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Čović izrazio je dobrodošlicu i zahvalio se izaslanstvu Vlade RH što na ovakav način imaju priliku razgovarati o svim temama koje mogu direktno doprinijeti ovoj sredini.

Ministrica Tramišak istaknula je da je jedan ovakav radni i operativni sastanak izvrsna prilika da se na višoj razini razgovara o ključnim temama.
Šaljemo jasnu podršku institucija RH i Hrvatske demokratske zajednice iz Republike Hrvatske. Danas su veliki izazovi hrvatskog naroda i tu smo jedinstveni, a s druge strane i poboljšanju kvalitete i života konkretno ovdje u gradu Mostaru.

Prekogranična suradnja i mogućnosti koje daju institucije EU su iznimno bitne i za BiH i za ovaj grad, i u tome pogledu Vlada RH će biti na raspolaganju u svakome trenutku. Razvoj ovog grada i ostvarenja njeogovog punog kapaciteta kojeg nedvojbeno ima, uživat će našu punu potporu, kao i novo gradsko vijeće i budući gradonačelnik. Zahvaljujem dr. Čoviću na pozivu, naši česti dolasci dovoljno govore o zainteresiranosti i ispunjavanju ustavne obveze prema našem narodu u BiH i njima bitnim temama. Stabilnost i funkcionalnost Bosne i Hercegovine na svim razinama jedan je od naših ključnih prioriteta. Nakon izbora u Mostaru, očekujemo punu implementaciju Sporazuma iz Mostara koji su potpisali predstavnici hrvatskog i bošnjačkog naroda kojim se konačno riješava pitanje Izbornog zakona BiH i pune jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH, izdvojio je ministar MVEP-a RH Grlić Radman.

Podizanje kvalitete života i sigurnosti našeg grada okosnica je našeg programa, a upravo današnje teme mogu direktno doprinijeti ostvarenju toga cilja. Konferencija i predstavljanje EU fondova koja slijedi poslužit će kao iskustvo i direktna konekcija s ciljem stvaranje funkcionalne gradske uprave i iskoristiti sva iskustva Vlade RH, zaključio je predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar, Slaven Zeljko.

Večernji list

Glas naroda

Vlada RH (HDZ) ce biti na raspolaganju Hrvatima iz HDZa...

Nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od HDZ BiH

Majorizacija neadzovaca 25 godina n

De nemojte više pomogat.....

Vlada RH i njeni predstavnici su nebrojeno mnogo puta u političkom smislu odnemogli hrvatima u BiH, dovoljno je navesti njenu ulogu prilikom potpisivanja Daytonskog sporazuma i kontroli provedbe istog!

Je li na raspolaganju menadzerima sa stranackim iskaznicama. Inace to menaszeri I iz javnih preduzeca su jako sposobni ljudi. Doduse I podobni.

Najbolje ćete pomoć ako ne budete pomagali tako da HDZ paraziti pokrepaju

Nije nikakav Narod u opasnosti u opasnosti je Veliki vodja sa Bara jer ako padne nema para. Upamtite Aluminiski vam neće nikada zaboravot.

To bi ti ko malo oči zamaziva.Čović nije nikakav veliki vođa već sposoban političar kog je Hrvatski narod legitimno i demokratski izabrao za svog predstavnika u predsjedništvu BiH

Prouči riječi "legalan" i "legitiman" i ne ponavljaj papagajski stvari koje ne znaš! A Velikoga Vođu vodi kući pa mu zanosi jaja koliko hoćeš. Sikter!

Legitiman ko i Komsic

Ajmo se malo igrat ričima pa ćemo tražit kako se na engleskom piše konstitutivan.U kratko ,Komšić nije predstavnik Hrvatskog naroda a nije ni Hrvat pa nije ni triba bit di je sad.Ali šta ćeš kad bi vi nama silom nametali stvari i tražili da volimo i poštujemo takvu državu.A evo i sami vidite da vam nije ništa bolje,samo gore,pa bujrum.

Ko će pobjediti u Njihovom stolnom gradu,oče li se šarati poslije 19h???

Veceras pusite na celu sa vasim Vozdom u Stolnom Gradu uhljebnicke Hijene stezemo obruc oko vas

RH ne brine o Hrvatima u BiH već o adzovcima a oni žive bolje nego ijedan Hrvat u svijetu

Ko je bio 93 u ratu u Mostaru od ovih

Da Bogdan nisi niti bio

Pa i onda da te nisu odveli ne bi znao doći do mostara kao i danas.

Jesi se usrećio iduč u Mostar za rad tudjih jahti miliona I privatnih stranackih banaka "zagrebi ko sebi" I "ko je Jamio jamio". Jesi ponosan I pametan treba ti Jo's tri zivota da skontaš rat.

Dobro Želja.A šta je po tebi tribalo radit?

Nevjerojatni ste ljudi moji...pljujete po pomoći i podršci Vlade RH...ni sami ne znate šta bi od sebe pa pustili jezičine.
Ovo jeste predizborni potez ali je odličan potez koji može biti samo koristan .Bravo za sve bolju suradnju!

Eto u Zagrebu znaju tko je pravi u Mostaru

Vlada RH će biti na raspolaganju Hrvatima u BiH i gradu Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari