Istraga oko prijema prvog oboljelog od koronavirusa u Mostaru i dalje traje

ljubuski.info

Pacijent broj jedan ne zabrinjava. Sada tražimo tko je nulti pacijent, odnosno onaj tko ga je inficirao, kazali su na konferenciji za tisak 18. ožujka ove godine mostarski liječnici.

Prošlo je od tada više od osam mjeseci, pacijent broj jedan je preminuo, a kako se i gdje zarazio nikada nije utvrđeno, pa smo u Mostaru suzbijanje koronavirusa počeli od prvog pacijenta, a danas svakodnevno brojimo do sto.

Prvi otkriveni oboljeli od koronavirusa u Mostaru preminuo je 30. ožujka, a u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru primljen u noći sa 16. na 17. ožujka. Način prijema pacijenta, u atmosferi kada je sve bilo pripremljeno za dolazak koronavirusa sa ciljem njegova što učinkovitijeh suzbijanja, rezultirao je istragom.

Ona se fokusirala na to odakle koronavirus pozitivnog u srcu bolnice na Brijegu, ili što bi rekao ravnatelj "sazad", a bila je pripremljena cijela odvojena bolnica u gradu i tim liječnika.

Istraga je, kako je potvrdila glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ-a Ana Raič i dalje u tijeku.

Tužiteljstvo je priopćilo kako će, radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te postojanja eventualne odgovornosti za neko od kaznenih djela protiv zdravlja ljudi, kako od pacijenta koji je sada već preminuo, tako i od liječnika koji je sudjelovao u njihovom prijemu u bolnicu, Tužiteljstvo izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera, kao i drugu potrebnu dokumentaciju, te saslušati i svjedoke.

Trenutačno se provode određena vještačenja, nakon čega će tužitelj odlučiti o daljem tijeku postupka u ovom predmetu, potvrdila je u telefonskoj izjavi Raič.

Podsjetimo, o načinu prijema pacijenta, koji je i bio najsporniji, saznalo se iz glasovnih poruka nekoliko medicinskih zaposlenica, koje su prijateljima poslale zvukove kako je koronavirus pozitivni smješten preko veze na Plućno, te tek naknadno premještenom na Infektivni odjel. Te snimke brzinom munje obišle su cijeli grad, te se bolnica našla pod neugodnim povećalom javnosti.

hercegovina.info

Glas naroda

Šta naše partijaše muči ko je nulti pacijent.Namisto da misle kako ove sad što su bolesni da spase.

Tiho rekao si da ćeš u srijedu objavit neke važne dokumente o kriminalu u Ljubuškom. Držim te za riječ.

Nulti pacijent je dobročinitelj

Upravo sm to mislio reći,znači njega zatvorit i svi ćemo ozdravit

Ja mislim da će trajati još makar 10-20 godina

Nek se okane dr.Janjoša.
Zašto suditi čovjeku?
Pa nemaju kovidivci kugu?!
U nas svojim autima idu u Ljubuški dobiti injekciju.
A njega sudit što je primio čovika u bolnicu?!
Bolje sudit medijima za laži i histeriju.
Čitlučanima su sve časne zarazile...
A nisu Međugorčani i lokalni tajkunčićii koji su pokupili virus po europskim kockarnicama i zimovalištima?!

"Nulti pacijenit" ni u kojem slucaju nije relevantan naziv! Zar se nije u Italiji, naknadnim analiziranjem vode zakljucilo da je "covid 19 bio prisutan mjesecima prije pojave tkz. nultog pacijenta". Ovakvo pokusavanje hvatanja "virusa" je rezultat linearnog razmisljanja koji vidi samo od tocke A do tocke B i pokusava svesti na matematicki izraz, a puno toga jos ne znamo o ovo svijetu. Pokusaj hvatanja i na neki nacin "stigmatiranja" oboljelih, pracenje kontakata je put ka apsolutnoj kontroli populacije.

Tvoja srica i ostali sto plase nekom apsolutnom kontrolom je sto ste jos uvjek relativno pod kontrolom.

Istraga oko prijema prvog oboljelog od koronavirusa u Mostaru i dalje traje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari