Markotić štiti Barbarićev kriminal

ljubuski.info

Iako je izravnom komunikacijom zatražena sveobuhvatna dokumentacija oko izgradnje rotora na ljubuškoj obilaznici, upravnim postupkom i eventualnim dozvolama Odjela stambeno komunalnih odnosa, službenici Franjo Živković, Damir Kozina i naposljetku novi gradonačelnik Vedran Markotić su se oglušili o zahtjev.

Da ponovim: JP Ceste F BiH na čelu s direktorom Ljubom Pravdićem, bivši gradonačelnik Nevenko Barbarić, službenici JP Ceste F BiH (poznata imena svi bez valjanih licenci za obavljanje poslova), kao i navedeni  Damir Kozina i Franjo Živković su htjeli nezakonito izvršiti eksproprijaciju privatnog zemljišta. Dokumentacija i korespodencija koju je Kozina činio s više djelatnika JP Ceste F BiH potvrđuje njegovo sudjelovanje u prljavim i nezakonitim radnjama. Vedran Markotić štiti ovaj kriminal, pa je protiv istog, uz prethodnike, podignuta kaznena prijava, ne samo u ovom predmetu, jer je isti sudjelovao u nezakonitim radnjama na štetu grada Ljubuškog, rušenjem javnog dobra i imovine grada Ljubuškog, dok je bio direktor JP Parkovi d.o.o. 

Nezakonito se htjela oduzeti imovina obitelji Jurčić, dvije obitelji Džajo, Miličić, Bradvica i Marić.

Osobna sloboda i privatno vlasništvo su Ustavom ZHŽ, F BiH i države BiH, zajamčene kategorije i državna ustanova, te grad ili sama država ne mogu oduzimati privatnu imovinu na nezakonit način i suprotno predviđenoj pravnoj proceduri. 

Direktor JP Ceste F BiH Ljubo Pravdić i službenik ovog poduzeća su priznali činjenje nezakonitig radnji, u sprezi s navedenim gradskim službenicima grada Ljubuškog. To potvrđuje dokumentacija i navedeno nije moguće opovrgnuti. 

No, direktor Pravdić je, zajedno s novim gradonačelnikom Ljubuškog Markotićem, u ovom predmetu otišao u sferu ljudskog neukusa što predstavlja jasan oblik klevete i uvreda. No, to nije ništa čudno.

Istragu je potvrdilo Federalno tužiteljstvo, a provodit će je Federalna uprava policije.

- objaviti ću cijeli predmetni spis -

P.S.

Poštovani sugrađani Vi ste izabrali vlast na demokratskim izborima. Vi ste izabrali svjesno ili nesvjesno kriminal. Taj izbor je društvena bol. Izabrali ste potvrdu uništenja grada i niste razmišljali kako grad čini javna transparentna uprava, obrazovni sustav i društvo ljudskih vrijednosti. Društveni odnosi su u Ljubuškom kaotični, s potpunom spregom s kriminalnim skupinama. Općinske službe su u kaosu, njima upravljaju nekompetentne osobe, ogrezle u kriminalu. Nastavnički i profesorski sustav je korumpiran i 99% nastavnika i profesora su na posao primljeni putem koruptivnih radnji, a trebali bi bit savjest društva. Uostalom, znate gdje možete kupiti diplomu. Kako mislite utjecati na gospodarski razvoj, kada je gradska i županijska vlast neobrazovana i nekompetentna? I što slijedi - minimalno 10 godina brze propasti, a do kojih granica samo Bog zna! Da, snosite veliku odgovornost na izbor vjećnika GV Ljubuški, i odgovornost za zajednicu kojoj pripadate. Svatko hoće u politiku i zanimljivo na koju razinu se drušvo složi, na razinu neobrazovanog pojedinca, društveno neodgovornog s potencijalom nazadovanja, a ne napretka. Možda ćete sve ovo još i ljutito obezvrijediti, ali slijedi vrijeme stvarnosti i katarze i spoznaje što naš Ljubuški čeka. Potruditi ću se otvoriti vam oči, kako bi spoznali gdje smo, što nas čeka i kuda idemo!

T.B.

Glas naroda

Odlicno cestitam. Mozes li molim te jos nabrojiti te strucne predmete. Mislim, nisam iz te struke a zanima me.Hvala.

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Može sve mehanike. Otpornost materijala, termodinamika, mehanika fluda, konstrukcije zavaricvanje, livenje, oscilacije. Defektoskopija programiranje, elementi strojeva automatizacija proizvodnje, mehanizmi, unutarnji transport, strojarskih materijali, alatnih strojevi na njima sam diplomirao itd, mjerenja i td. Najteži ispit je termodinamika i položio sam ga na prvom roku s najvećom ocjenom sa kolegicom Marijom Mucic u kabinetu profesora. Ni ja ni ona nismo nosili pršut. :) troje nas uspjeli poloziti pismeni od 100 studenata na godini.

Tihomir Bradvica

Odakle tebe sa Marion,ona je tek 86te počela?

O sebi se zabavio, ukratko

Tko je li dobročinitelj ?

Ja jos ovome nisam cuo ni jedne dobre rijeci ni jednog dobrog djela da je uradio, za j eb o je gdje je stigo i da on spasava ljubuski, pa stvarno i jemo jadni

Tiho ljute te ovi neki sad uinat nemoj otvarat radna mjesta. Ti im hoces pomici a oni ovako. Nemoj ti uinat.
P.S. ko je ovaj tip. Ne znam ga samo mi zanimljivo citat. Raspava mu na razini djeteta

Kvesko jesi manga svaka cast

Kvesko je ljubimac Dragana Covica. On će HDZ Ljubuski ostavit njemu u amanet na molbu Mile Sevo.

Kvesić je za više razine, davno je on Ljubuški prevazišao.

Papir svašta trpi ali što vi pišete to je bolan dno dna

.

Izvrstan student,vrhunski radnik,čovjek koji bi pomeo svu konkurenciju samo da se prijavi na izbore.Čovjek koji ima veze u SIPI,parvosuđu,gradskim upravama,poznaje ljude koji će investirat milijune maraka u Ljubuški,može otvorit 100 radnih mjesta ali će to ostvarit kad mu se htjedne.Hrvatina kakva u našoj povijesti nije viđena.Borac za ljudska prava i aktivist koji se bori za svakoga osim za sebe.Tihomire po svemu nabrojanom a ovo je samo dio toga što ste napisali o sebi u vašim komentarima,vi niste čovjek nego nadčovjek odnosno super biće.Preporučio bih vam da se pomirite s porazom vaših pulena,prihvatite volju naroda,popijete par lexiliuma i smirite se jer i superheroji kao vi imaju srce,a ja kao vaš sugrađanin ne bih želio da Ljubuški prerano napusti takva moralna i intelektualna gromada.Lijep pozdrav!

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Hvala ti. Fenomenalno. Izvanredno.
Ali, samo ti kažem jedno. Dosta je kriminala! I shvati to jako ozbiljno Dosta je kriminala!
Prati i osluhni mladiću naredni tjedni će sve pokazati. Ni tih jadnih 7000 glasova to više ne mogu spriječiti. Dosta je kriminala!
Nema sile da to sprijeci niti 100 kloniranih Dragana Covica. Jel ti jasno.?
Prekoračili ste svaku mjeru. !
Htjeli ste nezakonito uzeti moju imovinu. To je pljačka! I sad je dosta!

Tihomir Bradvica

Evo sve, ali zašto-"jadnih 7000 glasova?" Zašto razmišljaš na taj način? To je na ovim izborima uvjerljiva većina . Kako su tek onda jadni onih 60, onih 90 ili par stotina... glasova naše vrle oporbe???

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Pristojno je potpisati se i odgovoriti cu kad se potpises jasno bez ustezanja. Ajde skupi tu snagu za javnu diskusiju. I dobiti ces odgovor koji će odagnati tvoju zabludu. Bit će i javna tribina i objaviti cu kronologiju kriminala, progona,. Pri završetku sam pisanja knjige sa osobama koje su sudjelovale u tome i naravno dokumentima. Mislim kako sam jasan i konkretan.

Tihomir Bradvica

Ma što ću se potpisivat? Kakva snaga za javnu diskusiju? Evo nitko se ne potpisuje a Vi stalno odgovarate i polemizirate... Možda niste razumjeli moje pitanje. Zašto vrijađate i obezvrjeđujete 3 četvrtine glasača na izborima u Ljubuškom.

Jedna trećina a ne tri četvrtine

Koja moralna vertikala je ovaj nas pametni, ma ne, pripamwtni urednik, svi ne valjaju, svi [ * neprimjereno * ], svi vaki naki, samo je on naj, i gle cuda to on sam samo kaze za sebe , djela ako i ima iza sebe nisu pozitvna, lako provjerljivo. O čemu ti pričas, daj se zapitaj ako svi ne valjaju a jedimi ti ispravan, zapitaj se da nisi ti slucajno to dno i kaljuža .
Don Kihot je uvrnut ali nije nikog prevario gdje je stigao, u danasnje vrijeme imaju ustanove za to.

Otkud vam to da je T.B. sam protiv vas. Svi oni koji nisu izišli na izbore su protiv vas, samo znaju da u ovom trenutku nije moguće pobijediti diktaturu i strahovladu tj. Sjevernu Koreju.

"Jadnih" zato što se zna da HDZ po selima, gdje je mali broj glasača, ubacuje 100-150 glasova i tako stalno pobjeđuje na izborima. Narod ne izlazi na glasovanje jer zna da ne vrijedi glasovati. Realna izlaznost je bila ispod 20 posto, a to je sve zasluga korumpiranog HDZ-a.

Šuplja vam je ta priča više, o trpanju glasova i slaboj izlaznosti. Imali ste svoje ljude u biračkim odborima i kao promatrače. Kako to onda svaki put prolazi? Ajde razmislite malo.

Kako znate da je mladic? I zasto mu se obracate sa "ti" kad on Vas persira? Pokazite malo gospodske ugladenost. Ili su Vam svi sugovornici neistomisljenici bezvrijedni. Samo Vas je opisao kako Vas i mi ostali vidimo preko Vasih komentara. Prekruti i bezobrazni ste u odgovorima. Ali kako je netko davno rekao:" Sto su argumenti krhkij to jei stav kruci"

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Pitanje nije razine za persiranje.
Druga stvar kako sam grub i ono drugo što ste napisali ne stoji. Kad banda krade nečiju imovinu i postupa izvan zakona, onda treba biti razumljiv da kažem kako je kriminala dosta. Za svaku svoju riječ sam spreman odgovarati. Mislim da nisi upoznata o činjenicama pa osoba čije su spoznaje ograničene ne može biti sugovornik iz razloga površnosti i nepoznavanju cinjenica.

Tihomir Bradvica

Baš me interesuje kako se može zakonito"uzet" imovina.Kupio sam čips i kokice i jedva čekam da predstava počme.Vidit će mo,ako poživimo,je li tragedija ili komedija.

Ljubuški je prezadužen grad, loši projekti, centar grada pravo ruglo duvanjska i Lučićeva zgrada. Pogodovanje kumovima, lažni radovi ispraznilo je općinsku blagajnu.

A sta ti u to znas, ko bula u onu stvsr, blago nama kad imamo taku kompletnu osobu, arhitekts, inzenjera, astronauta, računovodju, ekonomistu revizora i fratra u jednoj osobi, sve znas a nemas pojma.

Nevenko Barbarić i Vedran Markotić o njima će pričati generacije koliko su LJUBUŠAKA otjerali u bijeli svijet svojim lošim odlukama.

Ajde navedi samo jednu ,ali konkretno?

Jadnice jadna o kakvih 7000 glasova govoriš! Jesi li čitala samo komentare promatrača na ovim izborima koji su svojim očima gledali dopisivanje i ubacivanje listića u kutije i ti govoriš o 7000 glasova.Vi ste najobičnije l opine .7252

Nemaš ti pojma. Ali: "Svi što gube se ljute, to je poznata stvar..."

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Čitamo se ponovno u srijedu. Bit će zanimljivo. Srdacan pozdrav! Osobito imenjaku Kvesiću ma gdje bio, stručnjaku kojem su Ljubusaci dali buducnost u ruke i mozak. Čestitam Ljubuski!

Tihomir Bradvica

Ljubuški je sve rekao svojim neizlaskom na izbore i odlaskom iz grada a vi znate čega se pametan stidi adzovac se ponosi

Jedna narodna kaze ''U gomili smrdi al je bar toplo!''
Ne znači kako je većina uvjek u pravu, može značit kako nema svoj stav i priklanjaju se većini zato što ne razumiju, nemaju hrabrosti istupit i suprostavit se većini, ne razmišljaju puno il im je samo ''toplo''!

Ne znači da je večina uvijek u pravu - to valjda svi znamo. Ali svi bi trebali valjda znati da u demokratskim sustavima, onaj tko dobije većinu na izborima formira vlast. Tu ništa nejasno nema.

Vrlo inteligentan zaključak

Gospodine Bradvica,ne znam zasto trosite toliko energije na pisanje i odgovaranje komentara..iskreno mislio sam da ste gi malo pametniji covjek..obrazovan..kulturan,urban..spustate se na razinu djeteta..razumijem mozda neku srdzbu,revolt is..ono sto mogu reci ljubuski je u posljednjih 30godina mnoge rastjerao i potjerao,intelektualce prvenstveno i nazalost samo je to ostalo sto je ostalo..mnogi su po bijelom svijetu,a mnogi i tu negdje okolo zagreb,mostar sarajevo...zalosno ke to sto je velika vecina tih uspjela tamo a u ljubuskom su bili ispod crte...ljubusaci nevole jedni druge i to je nas najveci problem..tiho prozivate vedrana,kvesica i ostale..ka bi ih pustio neka rade..mislim da to nije pokvarena ekipa..glavni je otisao vjerujem da ce oni raditi ispravno..pristojna je ekipa usla u vijece..sta fali marijani,dr pilaticu,mirjani,planinicu..ima tu materijala...

To su Nevenkovi ljudi

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Poštovani gospodine,
na žalost zbog nedvojbene spoznaje o činjenicama i radnjama koje su poduzete u gradu Ljubuškom od strane navedenih osoba protiv moje imovine, obitelji predvođene osuđenim kriminalcima pisanim dokumentom i kriminala koji je uništio jedan grad, svaka Vaša riječ je izlišna i bačena u vjetar. U tim radnjama je izravno sudjelovao Tihomir Kvesić, Vedran Markotić, Nevemko Barbarić i ostali pijuni kriminala. Posljednji drznički pokušaj ovog tjedna je prevršio svaku mjeru i iza njega stoji Vedran Markotić, Damir Kozina i Franjo Živković ispred gradske uprave. O situaciji i stanju ne mogu govoriti jer ne smijem zbog istražnih radnji koje svim silama žele spriječiti tužitelji Vesna Ćavar i Mladen Hrstić kao dio pravosudne hobotnice u rukama politike koja me je htjela strpati u zatvor. Zbog toga u tijeku su postupci zbog namještenog kaznenog poistupka protiv ovih osoba i svim se silama trude spriječiti navedeno. Međutim, u sudskoj presudi sutkinje Katice Artuković stoji počinjeno kazneno djelo, jer ga je osoba priznala potvrđujući kako je riječ o originalnim dokumentima osobno potpisanim i sa pečatom MUP-a ZHŽ. Cijeli postupak je pokušao zataškati i glavni federalni tužitelj Jurko verbalno napadajući pravomoćnu presudu Katice Artuković, valjda zbog činjenice što mu je sin zaposlen svježe u MUP ZHŽ. Radi se o materijalnim dokazima u spisu suda i postupak je audio sniman. No, to je samo 0,1% činjenja. Uskoro, to ovisi o vremenu podizanja optužnice, otvara milijunska afera kriminala.
Kad je u pitanju Vedran Markotić riječ je o čovjeku koji je prije mjesec dana počinio kazneno djelo koje za kaznu nosi zatvor učinjeno na štetu grada Ljubuškog. Osobno nisam sudjelovao u kampanji, ali drznik ne staje i dira moju imovinu. To se mora spriječiti! I spriječeno je. Sada je na potezu FUP. On je odgovoran za rad gradske uprave i mora poštovati zakon, a ne poštuje ga. Nije Ljubuški prćija. 10 godina za svaku svoju funkciju je krivotvorio dokumentaciju i na nezakonit način izabran. Nepoštivanje zakona od strane ostali su gubitak milijuna u Ljubuškom. Objavom dokumenta sljedeći tjedan neću Vas oraspoložiti..
Navodite neka imena, pa ti isti ljudi godinama dižu ruku za kriminal, a i to ću objaviti uskoro. Niti gradski vjećnici za kriminal manevra više nemaju. Moraju otvoriti četvere oči, jer snose odgovornost.
Na žalost na ovu temu se neću vraćati. Kriminala dosta! Što kažu talijani BASTA!
gledajte što će se događati. Klosternacija je prisutna....

Tihomir Bradvica

Jesi ti baš tako g lup ili si na nekoj terapiji? Šta fali tim što si ih nabrojao?
Prije svega poniznost, dvolični su i korumpirani.I svi koji su do sada sudjelovali u radu Gradskog vijeća bi trebali odgovarati za niz kriminalnih odluka i njihovu provedbu.Treba li još?

Čitam komentare i sve neki frajeri a nece niko da se potpise osim urednika portala. Glumite face ali nikad treba nešto konkretno, potpisati se, ništa, ćorak, nadam se da niste takvi i u privatnom životu..

Tako je .Sad se samo i ti potpiši

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Moram još nešto nadodati da se zna.

Početkom lipnja u Ljubuški je došla predstavnica JP Ceste F BiH (imam ime na dokumentu), koja je informirana od strane Damira Kozine o mojoj osobnosti. Nisam uzimao riječ prilikom razgovora na gradilištu, već su to uradili susjedi, osim da sam kazao upoznat s dokumentacijom kako je riječ o nezakonitim radnjama. Gospođa, je to uvidjela i nezakonitosti dokumentirala direktoru Pravdiću. Međutim, s tim se ne slaže Pravdić, Barbarić i ostali i na pismene podneske svih sudionika u postupku nikada nisu odgovorili što im nalaže zakon. Dana 14. rujna donose novi dokument u kojem odustaju od izuzimanja samo imovine Perice Jurčića, koji je s Pravdićem veliki prijatelj. Sa tim saznanjem, a sve su skrivali Kozina, Živković, a Markotić je gradonačelnik zatražio sam sukladno zakonu cjelovitu dokumentaciju. Osobno sam na telefon zvao Pravdića i nije želio razgovarati. Potom je Pravdic trazio sam mnom razgovor, sto sam odbio. Kozina je lagao da je sve zakonito, kao i Živković. Markotić se oglušio. Na pisani zahtjev se oglušili iz Cesta. Sve protivno zakonu. Nakon što sam podnio kaznenu prijavu u Ljubuški je brzo došao Pravdić i zajedno sa Markotićem me klevetao, ali kaznena prijava uz obrazloženje je 02. studenog natjerala da JP Ceste F BiH donesu rješenje kojim se sve radnje poništavaju i zbog nezakonitih radnji odustaje od izuzimanja imovine. Dana 04, studenog JP Ceste F BiH o tome pismeno informiraju Odjel Stambeno komunalnih poslova kojim upravlja Damir Kozina i ponovno izbjegava dostaviti dokumentaciju iako sam stranka u postupku i iako je riječ o kaznenim djelima.
No, to nije jedini prijestup unutar Odjela stambeno komunalnih poslova. Težak je rad Damira Kozine i nalogodavca Nevenka Barbarića. Vedran Markotić je odgovoran za rad gradske uprave. Svi referenti koji su u ovome sudjelovali u JP Ceste f BiH su odgovorni. Telefonski razgovor od 30 minuta sa Muhidinom Ćuprijom iz Cesta je završio elementarnom isprikom "ipak nije lijepo činiti drugom ono što ne bi želio da drugi čini tebi". U razgovoru je bio pristojan i uljudan.

Tihomir Bradvica

Hahaha bravo Tiho

Tiho jel istina da ti Zdravko Boras ponovo prijeti,te da te traži po Gradu,kako bi ti objasnio neke stvari

Šta će on tražiti pogotovo sada

Traži njega imenjak

Zato klimoglavac Kozina ima 2 placa na bučinama i 2 stana u Mostar

I ženu u MUP u

Može li jedan odgovor odakle Vam ideja da bi neko otimao Vašu zemlju pored onoliko državne samo dovoditie narod u zabludu.Stvarno ste vrijedni žaljenje.

Markotić štiti Barbarićev kriminal
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari