Ljubuška pršutana Herceg doprvak Nacionalnog sajma pršuta

ljubuski.info

Najbolji, šampionski pršut 15. Nacionalnog sajma ovog zaštićenog proizvoda na razini EU, u Sinju, je onaj iskusnog proizvođača Milenka Maleša, vlasnika tvrtke Agromaleš iz Šibenika.

Za ovogodišnji šampionski pršut zaslužni su rad i stalna edukacija te moje nekadašnje, dugogodišnje iskustvo koje sam stekao u Mesnoj industriji Vajda, a što mi je puno pomoglo od kad sam se osamostalio otvorivši svoju obiteljsku tvrtku, kaže ovaj iskusni proizvođač.

Onoliko koliko prodamo, toliko i sušimo

Covid nas je sve pogodio, tu nema iznimke, no ako imate manje kapacitete, onda se gubitci manje osjete na terenu. Naši proizvodi su i dalje zastupljeni u više županija Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Šibenskoj i Zagrebačkoj. Za sada se solidno plasiraju, a kako će biti dalje, to nitko ne zna. No, mi nismo od onih koji proizvode tisuće i tisuće pršuta, pa sada u krizi, ne znaju što će s njima, nego onoliko koliko prodamo, toliko sušimo. Tu smo obazrivi, ali i zbog kvalitete, što se i sad dokazalo, pa mislim da smo na dobrom putu. Da je takav pristup bolji od proizvodnje koja je poput konfekcije, tvrdi.

Manje kapacitete imaju i drugi pršutari koji su izložili svoje suhomesnate delicije, a čija kakvoća je, prema stručnom mišljenju Povjerenstvu za ocjenjivanje, neosporna iz godine u godinu. Takav je slučaj i s pršutanom Herceg iz Ljubuškog, gdje je proizveden ovogodišnji vicešampion.

Plasiramo isključivo na području Hercegovine, ali unatoč nagradama, situacija nije dobra jer nema onih naših tradicionalnih, prepoznatljivih velikih događanja poput vjenčanja i drugih svečanih prigoda, pa je u ovom slučaju bolje da nemamo velike količine, jer ne znamo kamo bi s njima", iskrena je Ivana Herceg.

Ipak, izgleda da za pandemije manje nije malo, nego je zapravo više, s obzirom da se po svemu sudeći traže i kupuju prehrambene namirnice proizvedene na njivama domaćih obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

agroklub.com

Glas naroda

Bravo

Jeli Kerum bio na natjecanju pršuta on je veliki stručnjak i ljubitelj pršuta?????????????????????

Jel biftek ponio preko grane kad je pošao?

Je nije problem ni pun kombi.

Cestitam Anti i njegovoj obitelji...

Jeli u Ante karlikov prsut13

Svaka čast

Cestitam kumane

Po kojem kriteriju je Nacionalni? Hrvat sam i zivim u España, imam par dobrih prsuta. Da li mogu sudjelovati na Nacionalnom sajmu i kako cu preko granice sa prsutima, hoce li biti problema?

Ako imas viska a ne mozes prodati podijeli sirotinji

Ako si sam sušio i prija proba,da se nebi osramotio,nema problema.A između Espanje i Hrvata nema granice,sve je to Evropa.

Ljubuška pršutana Herceg doprvak Nacionalnog sajma pršuta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari