Ante Paponja: "Riješiti ću komunalne probleme u Ljubuškom!"

ljubuski.info

Infrastruktura i komunalni problemi u Ljubuškom se mogu nazvati gorućim problemima. Ljubušaci godinama nepotrebno pune šuplju vreću grada, a novca u njegovoj blagajni nema, jer se nemilice troši na interese političke sinekure kojoj je i danas na čelu Nevenko Barbarić. Njegova ostavština je data u amanet sadašnjoj stranačkoj strukturi koja rastače imovinu i ugrožava interese stanovništa. JKP Ljubuški je uništen, očekuje se presuda Vrhovnog suda, s dugom od 10,6 milijuna KM, a JP Parkovi nema niti dozvolu za temeljni rad poduzeća. Evo što o tima problemima i njihovim rješenjima govori kandidat za gradonačelnika Ante Paponja.

Kakav je Vaš program po pitanju komunalnih poslova i komunalne infrastrukture?

Na žalost i na ovom polju čeka nas puno napora i angažmana. Na primjer, mi smo općina koja raspolaže iznimnim vodnim resursima, ali dobar dio naselja još nema pitku vodu. Imperativ je dovršiti taj posao. Činjenica je da tamo gdje nema pitke vode, prema civilizacijskim standardima nema uvjeta za život.

Što mislite o cijeni priključka vode?

Ja još nisam vidio iracionalnije mjere, da se priključak vode plaća tisuću i više KM. Plaćanje priključka vode mora biti simbolično. Uostalom, sa svakim novim potrošačem trajno se uvećavaju prihodi komunalnog poduzeća.

Što držite o cijeni pitke vode?

Paradoksalno je da imamo toliko pitke vode, i da je toliko skupa, to najbolje svjedoči o slabosti cijelog sustava opskrbe. Onaj resurs kojeg imate u izobilju mora biti i povoljnijom cijenom pristupačan građanima. Kako bi to izgledalo da su u Saudijskoj Arabiji cijene nafte i goriva za građane i potrošače veće nego na europskom zapadu.

Stoga u iduće četiri godine moramo smanjiti cijenu pitke vode za potrošače za 40%.

Što je sa cijenom odvoza komunalnog otpada?

I cijena odvoza komunalnog otpada mora biti niža od postojeće. Međutim, mi u sklopu ove problematike ima jedan težak problem, a to je veoma nepovoljan ugovor sa komunalnim poduzećem „Alba“, kojim gradski proračun godišnje nepotrebno gubi ogroman novac, koji bi se mogao usmjeriti u druge korisne svrhe. Stoga ću se založiti za raskidanje tog nepovoljnog ugovora.

Može li se riješiti problem odvodnje oborinskih voda?

 Ako uopće želimo zaštiti naše bogate vodne resurse, najprije moramo napraviti i sprovesti u djelo projekt odvajanja i odvodnje oborinskih voda, i to kroz sustave taložnih bazena ili upojnih bunara. Za ta sredstva možemo uspješno aplicirati na EU fondove.

Što sa prigradskim naseljima?

Osobno ću se zalagati za širenje gradskih komunalnih standarda i na prigradska naselja: Mostarska Vrata, Pregrađe, Bučine, Humac i Radišiće Donje. Naročito kad se radi o početku izgradnje kanalizacijske mreže.

Na koncu morat ćemo se pozabaviti i preciznijim određivanjem lokacija za odlaganje građevinskog otpada.

M.Š.

Glas naroda

Da je pravde bilo pobijedio bi i na proslim izborima ali masinerija hdz ga je pokrala u grabu i veljacima starim udbaskim mjestima..nisu krivi mjestani vec ko ih vodi u mjesnim zajednicama..ljudi ekipirajte se i glasajte za promjene pa kakve god bile ako vam je bilo dobro zadnji dvadeset godina onda i dalje budite pasivni promatraci i pljzvaci..dajte pokrenite se i omogucite paponji sansu..bar je covjek posten i nije korumpiran..tesko ce pobijedit jer nema masineriju iza sebe zato sto vise izađite i glasajte..eto toliko..evo pitam se koje markotic ima reference ugled sta je taj pokazao u zivotu da vodi jedan grad..paponja je bar svim svojim ucenicima ostao u lijepom sjecanju

Ne bi rekao da je u lijepom sjećanju,a6919ko je tako ima dovoljan broj glasaca

pogledaj te ko to obnaša vlast u veljacim i grabu i koje su to obitelji uz to ko ih je instalira i sve će vam biti jasno kako kaže izbjeglica bog mu da zdravlje je nam bistar
adeze je kuga i kolera za ljubuški-[ * neprimjereno * ] na vlasti da ne nabrajam
narode udrite marvu olovkom-dosta je pljačke i diktature u ime demokracije nesposobnih-tako je izbjeglice-tako

Svaka čast što brišete zle komentare.. Samo malo brze..

Ljubuškom trebaju promjene HDZ je sve uništio.
Nevenko Barbarić i Vedran Markotić izvlače novac iz općine za vlastito bogaćenje. Za dva tjedna olovku u ruke i zaokruži Ante Paponja.

Nista o komunalnom smecu to je laka roba sad ode i na
citat"
Na koncu morat ćemo se pozabaviti i preciznijim određivanjem lokacija za odlaganje građevinskog otpada"
Znaci bit ce vise lokacija za gradjevinski otpad s za komunalni i kante za smece nista ..je li ovo znak da ALBA ostaje ..a gradjevinski po mjesnim zajednicama ..nije mi jasno koji ozpad ?

Ante Paponja: "Riješiti ću komunalne probleme u Ljubuškom!"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari