Ante Paponja: "Riješiti ću komunalne probleme u Ljubuškom!"

ljubuski.info

Infrastruktura i komunalni problemi u Ljubuškom se mogu nazvati gorućim problemima. Ljubušaci godinama nepotrebno pune šuplju vreću grada, a novca u njegovoj blagajni nema, jer se nemilice troši na interese političke sinekure kojoj je i danas na čelu Nevenko Barbarić. Njegova ostavština je data u amanet sadašnjoj stranačkoj strukturi koja rastače imovinu i ugrožava interese stanovništa. JKP Ljubuški je uništen, očekuje se presuda Vrhovnog suda, s dugom od 10,6 milijuna KM, a JP Parkovi nema niti dozvolu za temeljni rad poduzeća. Evo što o tima problemima i njihovim rješenjima govori kandidat za gradonačelnika Ante Paponja.

Kakav je Vaš program po pitanju komunalnih poslova i komunalne infrastrukture?

Na žalost i na ovom polju čeka nas puno napora i angažmana. Na primjer, mi smo općina koja raspolaže iznimnim vodnim resursima, ali dobar dio naselja još nema pitku vodu. Imperativ je dovršiti taj posao. Činjenica je da tamo gdje nema pitke vode, prema civilizacijskim standardima nema uvjeta za život.

Što mislite o cijeni priključka vode?

Ja još nisam vidio iracionalnije mjere, da se priključak vode plaća tisuću i više KM. Plaćanje priključka vode mora biti simbolično. Uostalom, sa svakim novim potrošačem trajno se uvećavaju prihodi komunalnog poduzeća.

Što držite o cijeni pitke vode?

Paradoksalno je da imamo toliko pitke vode, i da je toliko skupa, to najbolje svjedoči o slabosti cijelog sustava opskrbe. Onaj resurs kojeg imate u izobilju mora biti i povoljnijom cijenom pristupačan građanima. Kako bi to izgledalo da su u Saudijskoj Arabiji cijene nafte i goriva za građane i potrošače veće nego na europskom zapadu.

Stoga u iduće četiri godine moramo smanjiti cijenu pitke vode za potrošače za 40%.

Što je sa cijenom odvoza komunalnog otpada?

I cijena odvoza komunalnog otpada mora biti niža od postojeće. Međutim, mi u sklopu ove problematike ima jedan težak problem, a to je veoma nepovoljan ugovor sa komunalnim poduzećem „Alba“, kojim gradski proračun godišnje nepotrebno gubi ogroman novac, koji bi se mogao usmjeriti u druge korisne svrhe. Stoga ću se založiti za raskidanje tog nepovoljnog ugovora.

Može li se riješiti problem odvodnje oborinskih voda?

 Ako uopće želimo zaštiti naše bogate vodne resurse, najprije moramo napraviti i sprovesti u djelo projekt odvajanja i odvodnje oborinskih voda, i to kroz sustave taložnih bazena ili upojnih bunara. Za ta sredstva možemo uspješno aplicirati na EU fondove.

Što sa prigradskim naseljima?

Osobno ću se zalagati za širenje gradskih komunalnih standarda i na prigradska naselja: Mostarska Vrata, Pregrađe, Bučine, Humac i Radišiće Donje. Naročito kad se radi o početku izgradnje kanalizacijske mreže.

Na koncu morat ćemo se pozabaviti i preciznijim određivanjem lokacija za odlaganje građevinskog otpada.

M.Š.

Glas naroda

Bez pitke vode je samo manji dio opcine pa ovaj navod nije tacan.Kanalizaciju triba pocet duz rijecnog sliva jer su kod vecine otpadne vode direkt u rijeku dovedene.Triba pomoc.praonicama i drugim vecim proizvodjacima opasnog tekuceg otpada da izgrade mini precistace uz objekat.

Imanu Radišići,ne gornji,donji,srednji,zapadni, istočni...

Smrt fašizmu,sloboda narodu!!!

Tko je u nedjelju odstrelio SRNU na Cernu???Treba ga nagraditi i odlikovati medaljom za hrabrost i postaviti ga odmah za gradonačelnika bez izbora.

Ostrelio je 700....lovaca ...MARIO HERCEG...pukovnik ....uz pomoć zna se ....koga, i kako.....

Odmah sutra sazvati skupštinu Lovačkog saveza Herceg Bosne i tog hrabrog čovijeka postaviti za predsjednika . Nije on baš za gradonačelnika i mislim ako ima pravde u Hercegovini a svi vidimo da ima i da je možemo izvoziti u cijeli svijet. Dragi Ljubušaci ta osoba mora biti predsjednik saveza sve drugo će biti velika nepravda.

Zašto ste izbrisali sve vezano za Barbarića i ženu mu nek se zna HDZ što radi

Može li mi netko objasniti kako je moguće placati vodu godinama onda kad dođoše parkovi na vlast podjelise nam neke ugovore da potposemo da imamo pitku vodu.Što smo to pili I placali do tada.

Tako je papi najskuplja voda i smeće, smečari hdzekani još malo i ćao

U studencim čujem stigla voda iz vodovoda..Rade car si..

Bespracna gradnja u gradu,tržnica,Stube,kad će se normalno moći proći kriz grad sa dječijim kolicima,šator iza općine (tu je grobnica,zatvor,ljudi ubijani) a tu muzika trešti!!! Gdje je pietet prema mrtvima.Tu treba u tišini proći i poklonit se!!!

Ako gradjani izaberu Markotica a ne Paponju ovaj grad treba ograditi bodljikavom zicom

Hahahaha,koja provala.

Ante ne prducaj , pricas gluposti. Spavao si 4 godine, i sad si našao prosipat pamet

Pa kad ste ga pokrali i sve nas normalne bolje bi nam bilo da smo ove 4 tužne godine otišli u inozemstvo

Ante stidi se sram te bilo disi ti bijo ove četri godine dok smo mi jili janjetinu skoro svaku večer i nabijali masnoću znaš li ti da je masnoća opasna po život ali nan nije ža nimalo ako je to naša žrtva za Hrvackin narod.

Dosta je lopovluka i nestručnosti . Glasujmo za novi početak ,glas za Paponju

Pa ko je glasao prije 4 godine za Antu i sada ce, ta nije se nista promijenilo.

Pitku vodu nemojte trovati klorom već na ekološki način je tretirajtea i kamenac odvajajte i onda možete tražiti 50% manje od sadašnje cijene, pljačkate i trujete ljude te pravite štetu na uređajima zbog kamenca...

Moze li mi vrli sastavljac ovoga stiva objasnizi sto je to "Amanet"

Mislio sam da se u Ljubuskom pise i koristi Hrvatski jezik,

Turcizme ostavite za druge portale,

ili je pak sastavljac ovoga stiva na platnoj listi orijentalnih poslodavaca?

Barbarić je gori od Turaka zato amanet a ne naslijedio

Barbarić je stigao i nadgleda Markotića a Tajnica Zlata mu podnosi izvješće nego Paponja zovi Sipu i u banke provjera tekuće račune koliko je novaca uplatio Markotić za glasove a Neven nemože u Zagrebu kao u Ljubuskom prosipat seljačku filozofiju općinu je u amanet ostavio Steći ženi od Auta pa nadalje sram da ga bude Boga naroda i sirotinje s mece od čovjeka Paponja gledamo za tebe a ovi nek idu gdje ima je mjesto kiso Barbarić i Đajic su opljačkali Ljubuški i poslali nam mladež vani sad Markotića nadgleda ali već Markotić odvezao kesu samo provjera uplata preko Parkova Sipa nek provjeri i HDZ ide u povijest .Sretno Paponja na izborima

"orijentalnih" je širok pojam a "amanet" je turska rječ, znači "turskih poslodavaca"...

Sad je stranka uhljebila u Parkovima svoje članove tako da nema ništa od pojeftinjenja vode osim ako ne bude desetine otkaza. To vam je tako, matematika je prirodna nauka..

Parkovi financiraju Dragana Ereša Šušana kupuju mu glasove za mjesnu zajednicu Proboj [ * neprimjereno * ] do lopova

Ante imaš podršku velike većine građana, samo treba dobro paziti da ponovo ne dođe do krađe glasova sretno.

HDZ je na respiratoru i dragi narode isključite mu respirator 15.11. na izborima da svi ne budemo na respiratoru ili u njemačkoj

pitaj te mog vođu poručnika HDZ dragančeta šta je amanet on ja stručnjak za rvacki jezik a i tokar rektor tomić koji sad piše kapital ponovo

Zarazan taj Marks i taj Kapital ali nitko ne spominje da je on i Engels izvrsno pravili topove i municiju u Njemačkoj i Engleskoj

HDZ ima više uhljeba i administracije nego cila njemačka
zato je sve propalo-u zgradu općine se ne može uć od fotelja i tajnica i svi ševinovci-to je vojska neradnika nemogu stat na babovac

Doslovno a gradonacelnik ima 4 tajnice wtf koje ujedno nista ne rade a pritom su i bezobrazne

Ako ima 4 znači nemere nijednoj ništa,to triba na Plantažu i kolac za krave i 3 metra konopa.

armija promatrača i kamera naroda će pazit da nam pošteni HDZ i ovaj put ne krade izbore-armija-dogorelo je narodu
samo iziđite glasat-svi da vide da nas ima-svi

Paponja opet o izlizanim temama.Pričati o EU-fondovima na koje nikad nisi ništa aplicirao je toliko smiješno da je žalosno.Priča da velika većina sela nema pitku vodu je laž.Opet priča o smeću a nikakvo objašnjenje,kako i što bi Paponja uradio kad raskine ugovor?Anti očito smeta što je grad nikad ljepši i nikad čišći.Kad vidim ili čujem riječ "amanet" sjetim se Bakira i njegovog govora Erdoganu u kojem kaže da je njegov babo ostavio Bosnu u amanet Erdoganu.Ante,vrati se u svoju rupu iz koje iskočiš svako 4 godine i ne vrijeđaj inteligenciju ljudima sa svojim floskulama i praznim pričama.Latinska poslovica kaže "Djela,a ne riječi".

Tako je djela a ne nedjela Duhanska Platnara Soko Famos Vinarija Vitinka Naprijed Unis Ugostiteljsko stari hotel Plantaža JKP itd itd do GP Bijača

Ako smanji vodo za 40 posto kao sto kaze, on je vec pobjednik

Studenci žedni pokraj pitke vode. Jadno

Sastavljač dobar ti rad.Dobro radiš za partiju ne bi to bolje sastavio ni najbolji kadar HDZA.Nekritički prema partiji koja mnoge grijehe ima,kritički prema Anti koji tek treba da se dokaže.Ovim pokazujete da se ipak bojite pobjede Ante Paponje koji će ovaj put sigurno pobijediti.

ANTE ANTE svi smo zate samo naprid ovi banditi sto su opljackali svoj Narod nemaju vise podrsku toga naroda uhvatila ih proljev od muke nemore se vise pisati av av

da je paponja samo na sebe mislija
davno bi paponja u hdz partiji bija
i nebi svoju kuću deset godina pravija
nego bi je firma za deset miseci završa
ali paponja zna tko svoju dušu rogonji proda
taj nema mira i nema sna
paponja je moralna vertikala
za sve ljubuške političare
pa i za humočkog župnika
desne ruke hadezea
jel tak il ne ta fra dodigos

Nebi da misliš da navijam ili pravdam prozvane ali de nam molim te reci koliko bi ti triba radit da ,ako sam dobro upratio,u Njemačkoj kuću napraviš?Kod nas se čuju katastrofični tonovi i priča o nekom jadnom i siromašnom narodu a svi koji su evo eksponirani ko neka oporba kuće prave ,škole završavaju,firme vode i sigurno im loše nije.Odmah moram izuzet Krešu Vujevića jer ga ne poznam te ne mogu pisat o njemu ali svi ovi drugi su ,ruku na srce,dobro prošli.

Ako dojde Paponja na vlast s njime dolazi i stara garda Cajo Nizic i ekipa on će im bit samo marioneta.A svi znamo šta su oni radili na čelu Ljubuskog NISTA a za svaku dozvolu si im morao dati ispod stola.Prema tome svaka podrška Vedranu i mladjoj ekipi koji imaju volju raditi i rade to im se ne može negirati.A HSP podržava Paponju.Sta je uradio Ćane jel godinama bio u Sarajevu u parlamentu i ništa nije za Ljubuški uradio.Sretno mladima!

Ti tzv mladi su profilirane marionete starih tj dobro poznate komunističke mafije koja je uništila narod na svim poljima ... https://www.youtube.com/watch?v=1Uk4E7l13Ek

A sta su tvoji uradili ostalih 20 godina,,eto bar jednu stvar reci.

Koji moji? Politički nepismen narod bira nasljednike KPJ, narod koji se sustavno devastira od 45 e, takav narod i treba da nestane s lica zemlje

Ti što spominješ Sarajevo, šta je itko uradio u Sarajevu za Ljubuški. Rade Lubrurić možda? Ni nije se za riječ javio cetiri godine Lubac? Brkić Stanko? . Pogledaj mlađe što su imali prije 5 godina a sto imaju sad. Uhljebi jedni, znam da se sastajete svake večeri i kombinirate spletke i prevere, znam da vam nije svejedno, i isto tako znam da ne vidite daje od tikiruše, pa vam puno ne zamjeram. Uz Božiju pomoć mjenjati će mo vas pomalo. Gubite potporu, odmakli ste se od ljudi. Nerazumjete sto znači služiti narodu. Svjet vas prezire, i biti ćete kažnjeni.

Ova HDZ regimenta služi isključivo ovima sa druge strane zakona koji iaju svoje pipke u vlasti i dirigiraju sa njima.Imena su nam svima poznata i najveće su zl o Ljubuškoga.

jedno veliko brvo "za iznad"
jel tak il ne tak neposlušni bogati i nečisti

Istina.

Ja mislim da će Ante uspješno riješiti kišne vode kao i svi do sada.
Pričeka da oteče.

Ante Paponja: "Riješiti ću komunalne probleme u Ljubuškom!"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari