Prijavite svoje pravo na nekretninama

ljubuski.info

Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Klobuk Podbrdo, Klobuk, Kašće i Vojnići Dole iz općine Ljubuški:

Prijavite svoje pravo na nekretninama

Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Klobuk Podbrdo, Klobuk, Kašće i Vojnići Dole iz općine Ljubuški prijaviti svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Ljubuškom. Javnom objavom Općinskog suda u Ljubuškom je dana 21.10.2020. pokrenuta procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovim prilikom pozivamo sve osobe prijaviti svoje nekretnine i to najdalje do 21.12.2020. godine.

Prijave se mogu izvršiti u zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Ljubuškom, na adresi Trg Franje Tuđmana 2, svakim radnim danom od 10:30 do 13:30 sati.

Sud oglasom poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Također, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim općinama Klobuk Podbrdo, Klobuk, Kašće i Vojnići Dole iz općine Ljubuški čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, provjeriti prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru "Projekta registracije nekretnina", provoditi će se bez naplate sudske takse.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige.

Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem maila: info [at] fgu.com.ba.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Glas naroda

Ove registracije nekretnina bi trebalo malo bolje objasniti jer nisu svi pravnici .

Ove registracije nekretnina bi trebalo malo bolje objasniti jer nisu svi pravnici .

Kako će prijavit ljudi koji nisu tu a ne mogu doć.Ovo je tribalo ne ovako usko vrimenski ograničit ,tribalo je kadrovski i prostorno službu ojačat i za područje općine proglasit oglas u trajanju od npr 3 godine i dvi godine roka za žalbu i nakon toga da je pravosnažno.Ili još bolje prijave radit onlajn.

More li se prijaviti pravo na javnu površinu i oće li se rušit što su pojedini poklopili?

Nestalo para,sad ce počet pljačka naplaćivat će i ako kokoši drzite

Tako razmisljaju samo oni koji pojma nemaju.Sredjivanje gruntovnice,uvodjenje u vlasnistvo,je osnovni stub ekonomije i civilizacije i zalosno je da se o ovom vise ne informise gradjane a i da ,koliko vidim,ovo gradjane slabo zanima.Ovo vam je vaznije od izbora.

Građane zanima upis vlasništva ,ali mnogi misle da su upisanini da ne treba njima ništa upisivati.Treba bolje objasniti i sta to znači i dati neki apsolutni rok od nekoliko godina za upis.

Nestalo para. Kladijonice slaba zarada dijaspora slabo šalje sad samo mogu još kažnjavat.

ja sam evo baš na ovu adresu uputio e mail "Dodatne informacije o Projektu registracije možete zatražiti putem maila: info [at] fgu.com.ba." i ne vjerujem da ce itko odgovoriti kao i uobicajno jer iz administracije kome god napišeš nitko ne odgovara. Šta reci?

Prijavite svoje pravo na nekretninama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari