Tko su kradljivci cigareta i dileri droge u MUP-u ZHŽ?

ljubuski.info

Već se poodavno zna kako je MUP ZHŽ, kao policijska institucija, u potpunom rasulu. Bivši (grado)načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić to je davno potvrdio i nitko po tom pitanju ništa nije poduzeo, pa niti pitao Barbarića odakle mu spoznaje o izrečenomu.

Kako bilo tako se i nastavilo. Opće je poznato kako droga i narkotici u ZHŽ imaju sve bolje tržište i u tome ulogu ima jedan broj policijskih službenika. Prije nekoliko dana u Slavoniji je uhićen "mladi" policajac iz Ljubuškog inicijala D.A. s povećom količinom droge. To je dokaz kako MUP RH ima saznanja o sudjelovanju policijskih službenika u krijumičarenju narkotika ili davanju potpore osobama koje se tim poslom profesionalno bave. Naravno, tog je policajca u službu, prema tko zna kakvim naputcima, primio bivši ministar Zdravko Boras. Ovo je samo jedan primjen kriminala u našoj policijskoj službi, kriminala kojega izgleda jedino Hrvatska može i želi procesuirati. Pitanje je što je s policijskim službenicima kojima zbog suradnje s kriminalcima nikako ne počinje suđenje na Općinskom sudu u Ljubuškom?

Odgovor bi trebao bi ih dati nitko drugi do, već skoro godinu dana, "novi" ministar David Grbavac i ravnatelj policije Milan Galić.

Kome treba ovakav MUP ZHŽ? Može li MUP Republike Hrvatske pomoći u konsolidaciji MUP-a ZHŽ, kada naši kadrovi o tome nemaju pojma?

Jučer je ministar Grbavac hodočastio Bobovcu i tamo izrekao floskule o sigurnosti i povjerenju. Dojam je kako prenešeno nije ni izrečeno nego je ušminkano od strane glasnogovornice/novinarke. Sasvim sigurno kako ministar Grbavac to nije mogao misliti, ako se iole upoznao sa stvarnom situacijum u svom resoru.

Prije par tjedana policija ZHŽ je proslavila dan svog zaštitnika sv. Mihovila. Niti jedan policijski službenik MUP-a nije nagrađen niti pohvaljen. A to je i jedina ispravna odluka kad je o ovoj instituciji riječ.

Iz govora ministra MUP-a ZHŽ Davida Grbavca izdvajaju se dvije fraze kad je u pitanju ovo ministarstvo, a to su: "...opet hoće da potaknu priče oko ukidanja županijskih mupova..." i "...građani moraju imati povjerenje u policiju...".

Takve su ideje lansirane još prije 15 godina, ali su utihnule i županijske MUP-ove nitko više ne može ukinuti. Druga stvar kada govori o povjerenju građana u policiju onda bi mladi i neiskusni ministar trebao imati uvida u trenutačno stanje u redovima policije, potaknuti promjene nakon kojih treba ustrojiti poštene i profesionalne policijske uprave u županiji. Ali, on o tome gotovo ne zna ništa, barem se stječe takav dojam na temelju njegovog nesnalaženja na sadašnjoj poziciji i ministriranja u 11 proteklih mjeseci. A što se povjerenja građana tiče, barem malo iskrenosti umjesto političkih floskula bi bilo bitno produktivnije.

Policijom upravlja ravnatelj Milan Galić, izdanak strukture koju su utemeljili bivši ravnatelj Zoran Galić i jedan od rijetkih pravomoćno presuđenih kriminalaca među policijom Miroslav Galić, a tu je i ogromna odgovornost Vesne Ćavar glavne tužiteljice Tužiteljstva ZHŽ. Z. Galić i Vesna Ćavar su na proslavi dana policiji sjedili rame uz rame i mogli su evocirati uspomene iz slavnih dana zajedničke borbe protiv kriminala.

Za Milana Galića je najbolje da javno ne govori, pa ni u ovakvim prigodama, jer je upravo on interesno vezan za zaštitu kriminala u MUP-u ZHŽ u čemu ima svesrdnu podršku iz tužiteljstva ZHŽ. Iluzorno je pokušati to opovrgnuti, jer to potvrđuju dokumenti i službeni zvučni zapisi. Upravo takav Galić je potreban strukturama vlasti i upravo takav nije prikladan za priču o povjerenju građana u policiju.

I pored toga što je MUP ZHŽ ponovno angažirao iskusnu novinarku FENA-e, Večernjeg lista, JP Parkova... kako bi ovoj instituciji novom šminkom, starim metodama, namazala obraze onih koji predstvaljaju MUP ZHŽ i policiju.

Između ostalog, iz Ministarstva i policije trebaju odgovoriti tko pljačka MUP-ova skladišta, jer to nije mogla dokazati policijskom službeniku P.B., a što govori presuda Općinskog suda u Ljubuškom sutkinje Katice Artuković, koju možete pročitati nakon teksta.

Odgovor na pitanje: "Zbog čega PU Ljubuški nema nikakvih rezultata u suzbijanju kriminaliteta i zašto se ne procesuira inspektor MUP-a ZHŽ, koji je prije nekoliko dana u omamljenom stanju na kružnom toku činio nered i materijalnu štetu slučajnim prolaznicima?", bi trebala dati PU Ljubuški gdje je za šefa krim policije PU Ljubuški postavljen Petar Skoko, bliski rođak Vedrana Markotića, kandidata za gradonačelnika Ljubuškog, koji nakon deset godina na materijalnim sredstvima građana Ljubuškog, krivotvoreći dokumentaciju, ovih dana ispada iz mnoštva povjerenstava u kojima je postavljen nakon nezakonitih procedura. Rezultata na suzbijanju kriminaliteta u PU Ljubuški ne može biti, jer su se i sami krimovci otisnuli u nezakonite radnje.

Priloženi dokument Općinskog suda u Ljubuškom jasno govori kako u MUP ZHŽ ima lopova, koji mogu biti i nevješti, kada s druge strane imaju ovako ustrojenu organizaciju.

Organizaciju u kojoj se krade, u kojoj nema unutarnjeg ustroja i pravnog uređenja, koja svoju represiju usmjerava igranjem s prijestupnicima sa same površine kriminalnog lanca, ili s onima koji na nered i nezakonitosti ukazuju.

Dok je tomu tako, od povjerenja neće biti ništa!

M. Š.

Glas naroda

Juricu za komesara...svakako ...

Jadnog Jurice, uvik sve na njega, kako ste tako bezobrazni. Najbolje da on priđe u Grude, gori neće lagat protiv njega. Dok je bija gori ima je svoj mir a čim je otisa u Ljubuški svi protivu njega

DA Klobuk przine nedavno se ozenio i dite dobio no za nekog je radio.....

Šteta nije loš dečko samo upao u loše društvo i odrazilo se najgore,eto opomena kroz život,nije mrtva glava.

Radi za Lukendu

kakve su masline, zove li tko na dnevnicu???

Elbin prometnik bože ma... uzima pare di god stigne bezobrazan mali skroz zaustavlja samo autobuse. Ima snimka kako uzima pare covik snimio sa skrivenom kamerom

Jel to onaj sto je konobario birvaktile u Inside , bio je neki zvali su ga Boze Pipun
????

Jeli to onaj [ * neprimjereno * ]ć što je vozio cigarete, navodno, a možda i nešto jače za Debelog Borasa i braću Artukoviće N i D.

Da je iz opcine Grude vec bi bio u pritvoru posto je iz Ljubuskoga zna se.

Tko su kradljivci cigareta i dileri droge u MUP-u ZHŽ?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari