Potpisan ugovor za tvornicu u Cernu Mesne industrije Braća Pivac

ljubuski.info

V.d. gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić i Ivica Pivac, direktor Mesne industrija braća Pivac potpisali su u petak u Ljubuškom ugovor kojim su nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima i Gaj u Cernu prešle u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac.

Riječ je o ukupno 21.908 metara četvornih zemljišta na kojem uskoro kreće gradnja kompleksa koji će u samom početku zapošljavati 50 do 70 radnika.

Ivica Pivac, direktor Mesne industrija braća Pivac istaknuo je kako se ovom investicijom nakon Hrvatske želi i na područje BiH proširiti ambicioznu poslovnu priču koja obuhvaća sve aspekte proizvodnog procesa - od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušare pa sve do transporta i maloprodaje.
Pritom je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno doprinijeti gospodarskom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja, poručio je Ivica Pivac.

Uz zahvalu Mesnoj industriji Pivac što je prepoznala Ljubuški kao sigurnu i prosperitetnu sredinu za nastavak širenja svoga poslovanja, v.d gradonačelnika Vedran Markotić istaknuo je kako gradnja tvornica i otvaranje novih radnih mjesta predstavljaju najbolje demografske mjere i jamac opstanka.
Ponosan sam što sudjelujem u projektu koji će pomoći da više od 50 obitelji dobije priliku graditi svoju budućnost u Hercegovini, u našem Ljubuškom, kazao je Markotić, zaključivši kako će gradske vlasti u sljedećem razdoblju raditi na donošenju mjera koje će doprinijeti gospodarskom razvoju. Očekujemo da će naše poslovne zone kroz sljedećih nekoliko godina zaživjeti u punom kapacitetu, pri čemu je misija gradske vlasti olakšati ulagačima početak poslovanja kroz niz mjera od kojih su neke već krenule s primjenom, dodao je Markotić.

Grupa Pivac jedna je od najvećih i najrespektabilnijih mesnih industrija u ovom dijelu Europe, a obuhvaća tri mesoprerađivačke tvrtke: PPK karlovačku mesnu industriju, Mesnu industriju Vajda i Mesnu industriju Braća Pivac. Pogoni za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina nalaze se u Karlovcu, Čakovcu i Vrgorcu, a Grupa je najprepoznatljivija po proizvodnji pršuta s godišnjim kapacitetom od preko 350.000 komada od čega je više od 150.000 zemljopisno zaštićenih dalmatinskih pršuta.

Grupa Pivac zapošljava više od 2.000 ljudi, ima gotovo 260 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske, surađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta EU i trećih zemalja, prije svega tržište Srbije koje je u kontinuiranom porastu.

Grad Ljubuški

Glas naroda

Čim je otiša mafijaš Barbarić doša je Pivac jer je sad čist zrak za ulaganje jer HDZ GUBI izbore
Markotić je žrtvavan -bačen lavovima-pedro
Barbarić nije da da ulaže pokojni Aluminij u LJubuški za sve to je poslan u sabor u Klub VELIKIH hrvata

Jesu li Andrija Zgodesko i Hugo ucestvovali u ovome i imadu li oni prstiju u ovom

Meso se sve manje i manje konzumira (EU,SAD). Cijena blitve viša nego mesa. Voljela bih da to uspije, ali...

Ništa čudno, jer je meso preloše kvalitete puno hormona, umjetne hrane, uzgojeno u groznim uvjetima i puno pojacivaca okusa.... i bolje ga je ne jesti. Nema ništa dok ne uzgojis svoje

Oće li otkupljivat cmilje ova firma i po kojoj cijeni?

Argentina radi Ercegovina se hrani -neće biti gladi iako seljaka više nema postali su uhljebi činovnici partije!

Argentina za svako kilo junetine otpila jedno drvo

Eto šta su ti stereotopi.Argentisko meso jedu bogataši jer se radi o organskom uzgoju mesa vrhunske kvalitete.Jeste li ikada čuli za Patagoniju?Ukucajte ako niste.

Eh Barba Barba,nije ti se ni trag zameo a već tvornica niče u ljubuskom
Svaka čast

Potpisan ugovor za tvornicu u Cernu Mesne industrije Braća Pivac
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari