Nema odluke o online nastavi u HNŽ, ZHŽ i HBŽ

ljubuski.info

Iz dana u dan epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini se pogoršava. U preporukama koje je donio prije dva dana Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva preporučuje se posao od kuće, online nastava, zabrana okupljanja, smanjeno kretanje za starije osobe...

Najviše su u cijeloj priči zabrinuti roditelji koji nikako ne žele, da njihova djeca pohađaju online nastavu. Brojni roditelji dobivaju i poruke od učitelja i nastavnika svoje djece da budu u stanju pripravnosti na ponovni prelazak na takav model nastave.

No, kako stoje stvari u tri županije: Hercegbosanskoj, Zapadnohercegovačkoj te Hercegovačko-neretvanskoj, za sada se ne razmišlja o tom modelu nastave.

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić kaže kako je stanje dobro te za sada o tome nema govora.
Za sada nema nema naznaka za prelazak na online nastavu. Mi pratimo epidemiološku situaciju, pa ukoliko dođe do toga ići ćemo školu po školu. No, što se tiče školi u našoj županiji situacija je u priliku dobra. U HBŽ s današnjim danom imamo sedmero pozitivne djece i 84 u izolaciji te jednog pozitivnog djelatnika i njih 22 u izolaciji. Stav epidemiologa je da se i dalje nastavi ići normalno u školu, rekao je Galić.

Što se tiče Zapadnohercegovačke županije, ministrica Ružica Mikulić kratko je u poruci napisala kako se još uvijek ne razmišlja o toj opciji.

Nešto više nam je rekla ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ dr. Andrea Jurić.
Stanje jeste u porastu, ali epidemiološka situacija je takva da za sada ne zahtjeva prelazak na drugi model nastave. Što se tiče pozitivne djece, zaista ih imamo jako mali broj. Više imamo pozitivnih roditelja pa su djeca zbog njih izdvojena, kazala je dr. Jurić.

Ni iz HNŽ ne dolaze drugačije informacije.
Sve ovisi o tome kako će se dalje razvijati situacija u smisli broja pozitivne djece i djelatnika. Ukoliko se taj broj bude povećavao onda se može razmišljati o toj mogućnosti. No, za sada o tome nema informacija, kaže glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović te dodaje.
Ipak, valja biti pripravan na sve moguće opcije, a sve će, ponavljam, ovisiti o epidemiološkoj situaciji i broju zaraženih. Želja i intencija svih nas je da se ide normalno na nastavu i to je najljepši mogući način. No, ako to ne bude moguće, onda će se primjenjivati neki drugi modeli, a sve s ciljem da se nastavni proces i dalje odvija te da se djeca obrazuju. Sigurno je kako nema kvalitetnijeg obrazovanja od onog u učionici, ali ponekad nam uvjeti određuju kako će nastavni proces odvijati.

Među roditeljima u HNŽ-u se šuška kako bi od 1. studenog djeca mogla prestati ići u školu i prijeći na online model, a spominje se i mogućnost da se prvih devet dana studenog ide na odmor, koji bi se nadoknadio tijekom zimskog ili ljetnog raspusta.

Pavlović kaže kako za sada prema Kriznom stožeru takve informacije nisu došle.
Mi nemamo takve informacije. Iz Ministarstva obrazovanja nikakvi takvi prijedlozi nisu došli. Vjerujem da bi Ministarstvo Stožer već upoznalo s tim da ima takvu namjeru. To što učitelji i nastavnici pozivaju roditelje da kroz opremu budu u pripravnosti, ne znači da toga mora nužno doći, rekao je Pavlović.

I. Ćubela | Hercegovina.info

Glas naroda

Kakav crni online?!Dokazano je da skole nisu izvor zaraze,vec svadbe i kafici i druzenja m8mo škole.
Ako zatvorite skole samo cete im ostaviti vise slobodna vremena,vise ce se druziti i tek onda ce se zaraziti.Ovako su u skoli,pridrzavaju se propisanih mjera i sad za sad stanje je skroz dobro..
Okanite se djece,vec im je nanesena steta proljetos s onim online..novi bi ih skroz unistio kao generaciju...

Znadeteli da se u školi oš crnici kontakti s koronom idu u školu ravnateljica sakriva

Sučin online, golubovi da nose zadatke i vraćaju odgovore?

svu dicu upisat u ševine škole i u HDZ zašto da ih mučimo školom kad ih čeka njemačka ili biro rada
đaba gube vrime svi na njemački kod bebeka i merkelici odma gore će naučit sve

Ne mozes ni u Njemackoj bez skole

Pozeljno je ici u skole a ne kupovati diploma na pik.ba.
I Jo's nesto . Zabraniti stranacka privatna I javna okupljanja uz prsut vino I pisme popit "ne moze nam Niko nista"... djeci Niko ukinuti normalno obrazovanje ne smije jer su ovo sve vanzakonske odluke koje su kada prodje Korona sudski utužive. Sto vise u skolu djeco I sto vode druzenja smijeha I pozitive

Nema odluke o online nastavi u HNŽ, ZHŽ i HBŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari