Krizni stožer preporučio strankama ne organizirati predizborne skupove

ljubuski.info

Zbog pogoršavanja epidemiološke situacije, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva preporučuje i poziva sve političke stranke, kandidate i kandidatkinje da predizbornu kampanju organiziraju i provode na način koji ne uključuje fizička okupljanja ljudi, odnosno predizborne skupove, već korištenje drugih komunikacijskih kanala kao što su TV, internet, plakati, printani materijali itd., priopćeno je.

Pogoršanje COVID-19 epidemiološke situacije i ubrzano širenje koronavirusa koje bilježimo u posljednje vrijeme na području Federacije BiH zahtijeva provođenje epidemioloških mjera od nadležnih organa, ali i osobnu odgovornost i donošenje ispravnih odluka svih članova našeg društva, u cilju smanjenja rizika od obolijevanja i zaštite života i zdravlja ljudi, navodi se u priopćenju.

Iz Kriznog stožera ističu kako treba osigurati neupitno pravo glasača na pristup porukama svih političkih stranaka, kandidata i kandidatkinja, kako bi mogli donijeti informirane odluke, ali dodaju da u isto vrijeme predizborna kampanja treba biti organizirana tako da se maksimalno smanji rizik od širenja COVID-19 i zaštiti zdravlje građana.
S obzirom na to da se COVID-19 prenosi s osobe na osobu, javna okupljanja predstavljaju poseban javno-zdravstveni rizik s potencijalnim posljedicama. Postoje jasni dokazi da okupljanja pojačavaju širenje zaraznih bolesti. Prijenos je moguć tijekom putovanja na događaj, na samom događaju kao i nakon događaja, kada se sudionici vrate u mjesto svog boravka. Sva okupljanja većeg broja ljudi, čak i u okviru dopuštenih, sa sobom nose povećan rizik od širenja infekcije te veći broj ovakvih skupova koji podrazumijeva i značajno veći broj kontakata među ljudima, predstavlja ozbiljan epidemiološki rizik, ističe se u priopćenju Kriznog stožera.

Stožer poziva sve političke stranke, kandidate i kandidatkinje da se prilikom provedbe svih modela predizborne kampanje koji eventualno uključuju izravnu komunikaciju s ljudima, pridržavaju svih osnovnih higijensko-epidemioloških mjera, kao što je držanje fizičkog razmaka od dva metra između osoba, nošenje zaštitnih maski, izbjegavanje rukovanja, grljenja i ljubljenja, često i temeljito pranje ili dezinfekcija ruku te održavanje respiratorne higijene.
Napominjemo kako je u razdoblju pred nama, a u ovisnosti od epidemiološke situacije, moguće uvođenje i drugačijih mjera od trenutno važećih na razini pojedinih županija ili Federacije BiH, dodaju.

Vjerujemo kako su sve političke stranke, kandidati i kandidatkinje svjesni trenutne situacije vezano za epidemiju COVID-19 te da će pokazati visoki stupanj odgovornosti prema zdravlju stanovništva u Bosni i Hercegovini organizirajući predizbornu kampanju sukladno preporukama i mjerama nadležnih institucija te na način koji smanjuje rizik od širenja COVID-19 i promovira odgovorne odluke za zaštitu vlastitog, kao i zdravlja drugih, naglasio je Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva.

Glas naroda

1. Ostanite kući
2. Budite odgovorni
3. Nosite maske
4. Izađite na izbore

A nemaju sto ni ponuditi vladajuci5829 ta i onako im narod nista vise nevjeruje

Moramo se pomirit sa jednom činjenicom da na našim stoljetnim prostorima nikada kroz povijest nije bilo dovoljno mijesta i prostora za prosperitet cijelog jednog naroda. Jedni su uvijek odlazili uvijek nezadovoljnici od odlazaka u lat insku Ameriku do SAD Kanade poslje drugog svjeckog rata u Evropske zemlje ponajviše u Njemačku uglavnom kao emigracija. Vidljivo da se to dešava i danas u jednom drugom obliku nije svaki odlazak isti veliki broj odlazaka nekada je bijo popraćen sa strahom u nekoj od ovih navedenih zemalja od samih likvidacija danas našoj dijaspori neprijeti nijedan takav vid prijetnje po osobni život tako da se ova današnja vlast ne može usporedjivati sa nekadašnjim sistemom ova današnja vlast nikom ne prijeti likvidacijom naprotiv ova vlast se izborila kod svojih Evropskih kolega političara da dobar dijo naroda može bez problema otići na rad na zapad i skrasiti se egzistencijalno u tim Državama istovremeno nikada zaboraviti svoju rodnu grudu i pomagati je u svakom obliku.

Ne trebaju njima predizborni skupovi! I prije pocetka kampanje su ljude maltretirali objavama po drustvenim mrezama! U tom slucaju bi facebook trebao sve njihove objave okarakterizirati kao "lazne vijesti" jer su opcenito laznjac.i

Dobročinitelj dolazi sa golemom pratnjom zaštitara i policije među svoje domoljube na sportski centar u Ljubuški. Zbog novonastale situacije bacanja cvijeća i trčanja štafete neće biti.Gardijan će vas poškropit uz poruku nastavimo di smo stali,pardon krali. Mole se velikobrojni aplauzeri da zbog novonastalea situacije covida ne plješću velikom vođi već se organizira igra zuje s tim da se niko iz mnogobrojne publike nema pravo okrćat. Svak desnom rukom u vertikalnom položaju išake spruženih prstiju udara u obraz(čuli obraz okle im obraz) paradon uho onoga ispred sebe. Tako lančano svak svakog dok dobročinitelj ne podigne lijevu ruku i kaže završimo započeto tada vi članovi i simpatizeri promijenite ruku, tj klepate lijevom. Neće vam bit ladno ni ušima ni dlanovima a i bolji je zvuk od aplaudiranja nakon svako druge riječi dragog vođe, i sada vrijedi termin posle svako druge riječi samo pljusak na mjesto aplauza. Volimo Ljubuški samo mi iz partije i niko više.

Samo lagano tabletice promjenit i nadoc će to...

Druže pionir jeste li se dogovorili s vašim Europskim kolegama kad će se naš narod vraćati svojim kućama???

Uvjek ista gora, promijeni tabletice itd. Pa nije narod vise lud, izvaralo ga godinama i nece pušit istu pricu deset puta, vidis sta se dešava u ljubuskom

Ovizi majušni virus čuda pravi

oće li bit ukiseljene PIVE i ćevapa nema veze što su se uščuli samo i dobro upržit ?

Koliko su samo para potrošili u ovih 30 godina na ta ri gu z sa slikama za izbore mogli su otvoriti 100 000 radnih mjesta. Ali eto...
Oprosti im Bože jer neznaju što čine.

Kad kolektivno oprostimo jedni drugima, kad počmemo svi skupa molit i postit da nam Bog dadne dobru mladež, radna mista, dobru upravu kad se oslobodimo rak rane hrvatskoga naroda a to je psovka , zavist i ogovarenje pa mi na papu lajemo niko nam nije dobar , jer kakav narod takova je i vlast jer je ona iz naroda.Ako se sami ne budemo bolji natrat će nas virusi , glad i potresi i drugi jadi jer smo umislili da smo bolji od Boga.Bog reče moreš kako oćeš ali nećeš doklen oćeš.

Imamo mi sve vec dobro, al molitva tu ne pomaze. Rijeci, a ne djela! Treba djelovat, nista se nece samo od sebe promijenit! Zasto ne bi i recimo papu komentirao ako vidim da je nesto rekao ili uradio lose. Ovaj vidim spominje istospolne brakove, pitanje je kad ce i to doci na red da se legalizira

Grdno se varaš za molitvu da ne pomaže.

Dobro, pomaže. Ali najprije pomaže da promijeniš samog sebe. ajmo svi u kolektivnu molitvu.

Kad je to Bog reka, mores kako oces ali neces doklen oces?

Treba doci na svaki skup bilo koje stranke i motkama po ledjima politicare i potjerati kucama

Zanimljivi su predizborni skupovi, svaki je jednak. Članovi partije - isti u gledalištu na svakom mjestu. Članovi - poslanici predstave se i većinom šute 4 godine, samo im ruke rade.
Tako da se skup treba održati na jednome mjestu, osim ako je meza u pitanju....

Krizni stožer preporučio strankama ne organizirati predizborne skupove
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari