Krešo Šimović: "Želim zajedništvo i stvaranje, a ne korupciju i krađu!"

ljubuski.info

"Osjetio sam kako i ja kao anoniman građanin Ljubuškog moram dignuti glas protiv ovakvog stanja u našem gradu, mladi odlaze nemaju posla, sve se ruši, stvorila se velika količina nepravde i što je najgore dosadašnji bi nastavili na isti način, varanjem i obmanama, kao i do sada punih usta lažnih obećanja...." na početku razgovora započeo je Krešo Šimović - Džigo, kandidat za člana Gradskog vijeća Ljubuškog.

Šimović je predsjednik udruge "Zaboravljeni branitelji", koja se već godinama nalazi na meti politika, koje je žele podrediti svojim interesima, a kao razlog prihvačanja uloge predsjednika vidi u sljedećem:"Sramota nas je koliko smo kao branitelji razjedinjeni, koliko je nepravde napravljeno pravim i zaslužnim junacima rata, prisjetimo se lažnih mirovina, koju su potakle na osnivanje udruge i koliko zacijelo imamo udruga koje su u rukama nekih interesa, umjesto da zajedno i pošteno riješavamo probleme onih koji imaju poginule, ali i ostalih branitelja koji nisu bježali preko granice. I još da kažem svi se trebamo zahvaliti onima koji su ideju o udruzi pretočili u djelo i nakon 3 godine rada i pritiska na vlast natjerali je na braniteljski dodatak, za mene kao privremena pomoć dok ne riješimo status branitelja do kraja", jasan je Džigo i nadodaje: "Imamo mi i svojih unutarnjih problema, za koje se nadam da su iza nas. U srijedu imamo novi sastanak i molim članstvo da se odazove, jer moramo krenuti dalje, ojačati udrugu i raditi na pravima branitelja, a moj je cilj stvoriti braniteljsko zajedništvo."

Živite u Proboju, bavite se intenzivno poljoprivredom, pa ste svakako kompetentni ocjeniti kako se živi u Vašoj mjesnoj zajednici?

"Točno, ne mogu se žaliti na svoj život, živim od svojih ruku i moje obitelji, ali svi znamo kakve su nam perspektive, osobito mladih ljudi, pa i moje djece. Želim da imaju svoju radnu sigurnost i budućnost, ali izgleda da to je sada samo pusti san. Radnih mjesta nema i zato svi odlaze tamo gdje su išli i naši očevi. Iz Proboja je otišlo puno ljudi, dugo bi bilo da ih nabrajam, a kada je u pitanju pomoć općine, većinom je riječ o obećanjima. I ovoizborna pomoć se svodi na izgradnju mrtvačnica, a izgradnja infrastrukture bi trebala biti njihova temeljna briga bez da nam to nameću kao pomoć. Za glasove se vrbuju i pritišću ljudi, pa ako je to politika koju treba cijeniti, neka odluče birači i moji susjedi. S druge strane od mene mogu očekivati poštenu borbu za interes Probojana, kao i do sada. Malo nas je da se u našoj mjesnoj zajednici dijelimo na stranke i kroz ispunjenje osobnih interesa riješavamo potrebe. Puno nas je da bi ovakva ljubuška vlast mogla zadovoljiti. Zato moramo misliti na kvalitetna dugoročna rješenja, pa ću osobno podržati Antu Paponju u kandidaturi za gradonačelnika, jer smatram kako je njegov program put prema ozdravljenju Ljubuškog."

Svjedočimo smo kako gradski vijećnici kroz mandate samo slušaju, šute i dižu ruke, a grad stagnira. Za što ćete se zalagati u vijeću, ako budete izabrani?

"Prvo da pođem od moga zanimanja - borit ću se da ono što proizvedemo možemo i prodati, a to sada ne možemo. Borit ću se za rješavanje kvalitetne pomoći poljoprivrednicima od sadnje i sjetve, pa do plasmana i grad Ljubuški sustavno nikada nije poradio na organizaciji poljoprivredne proizvodnje i zahvaljujem se Paponji, koji je u svoj program stavio taj problem i potrebu. 

Nadalje, sa svojim prijateljima iz udruge, ali i sa drugim braniteljskim udrugama želimo tražiti braniteljsko zajedništvo i na pošten način rješavati braniteljske probleme. Politika ne smije dijeliti branitelje, jer to nije hrvatski interes bilo kojeg pojedinca, a niti nas u cjelini. 

U Proboju također želim da se interes i Gornjeg i Donjeg Proboja jednako uvažava. Tražit ću transparentan rad vijeća mjesne zajednice što do sada nije bio slučaj i da se više ljudi uključi prilikom dogovora oko potreba mjesta i brze realizacije, a nama trebaju uređene ceste, poljski putevi i ono što je Barbarić samo obećavao čišćenje natapnih kanala. Želim da uredi tok Vrioštice i kanal Prokop. To su do sada bila obećanja, a nova njihova obećanja su stvari koje navode na trošenje bez stvaranja nove vrijednosti."

Što poručuješ svojim Probojanima i Ljubušacima?

"Bit ću kratak - oslobodimo se zajedno ovog kriminala, korupcije, nepravde, živimo kao ljudi. Naši su išli u Njemačku raditi, ali nimalo nismo usvojili njihove vrijednosti i dozvolili smo da se Ljubuški uništava kao da nije naš. Ljubuški je sviju nas, u njemu treba vladati otvorenost prema običnom čovjeku i pustiti onima koji to mogu i znaju da na kvalitetan način upravljaju. Ako im i ova moja aktivnost pomogne, ja ću biti sretan. Ne voli se Ljubuški kroz uništavanje, poput Komunalnog poduzeća i drugoga. Zakon se mora poštovati i upravljati gradom kao svojom kućom, pošteno i s vjerom u budućnost, jer moramo stvarati, a ne sebe krasti i uništavati." - na kraju je dodao kandidat Šimović.

 

I.K.

Glas naroda

Bojim se daje puno vise...ovih..kupit..prodat i..ucjenit...slazem se s tobom

Ljubuški odavno nije onaj stari izbori će to potvrditi

Niti jedna osoba koja jedno misli,drugo radi a treće govori ne može donijeti ništa dobra nikome pa ni samom sebi u konačnici !
Politički prethodnici su tu branšu doveli n tako niske grane da treba korjenita promjena jer dok (bršljan) ima "domaćina " u ovom slučaju dio naroda koji je indiferentan on nastavlja lijepo investirat u svoj " razvoj".

Ne kontam otkud HDZ sve imaju i sve stiću posle rata a narod siromaši i iseljava se a ništa novo se ne stvara samo se rasprodava i uništava"narodna imovina" od prije stečena za vrime juge koju zovu tuga a bojim se da nam "dolazi plač i bjeda" a da ono nije bila tuga nego blagostanje RADNIKA

Nikad adz neće izgubiti Titinom politikom raseli i vladaj

Evo ovi zvučni kandidati iz oporbe su ti dokaz da nije tako.Ko je radio taj je i staka a prevaranata ima iz svih stranaka.I Paponja vam je ,kao prosvjetni radnik,sve steka u ovom sistemu.

Nikad nisam baš bija na braniku domovine, više sam se drža ustvari bija na lafeti domovine i opet uz adzovske veze ostvarija koda sam bija pa čak i ispred branika,

Više će oni štete donijet Paponji nego koristi!
Ko je na čelu udruge ZB nebi smio ni pomisliti se kandidirati za bilo kakve političke pozicije jer se ti jednostavno kosi s idejom i statutom udruge!

Svaka čast nezavisnim kandidatima i Paponji ali jedini kontinuirani korektiv grada je Tiho svi ostali se ne bi javili da nema izbora

Jeli bolan je li ovo oni Žigo nece niko da mi rekne. E ostupi đavle

Ostajemo kasaba

šta je boni sa žigom je li

Krešo Šimović: "Želim zajedništvo i stvaranje, a ne korupciju i krađu!"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari