Predstavljamo Krešu Vujevića, neovisnog kandidata za GV Ljubuški

ljubuski.info

Pitali smo Neovisnog kandidata za GV Ljubuški Krešu Vujevića što ga je navelo kandidirati na Lokalnim izborima?

Ja bih započeo ovaj razgovor s onom izrekom 'nikad ne reci nikad', stvarno to nikad ne treba reći, posebno ne u mom slučaju o kojem je odlučilo niz prethodnih zbivanja.
Trebalo mi je provesti nekoliko godina među obespravljenim braniteljima i našim nastojanjima da se mirnim prosvjedima izborimo za pravdu koja bi zadovoljila sve branitelje. Upravo se iz tog iskustva javilo uvjerenje kako se trebamo aktivno uključiti u politiku i tamo rješavati pitanja branitelja.

U to smo se uvjerili na samom početku, onda kad smo izigrani od naših hrvatskih političkih predstavnika okupljenih oko HNS, izigrali nas, mada su nam čvrsto obećavali kako će u Federalnom Parlamentu podržati našu Rezoluciju branitelja. Po toj bi se Rezoluciji izravnali sa srpskim vojnicima i njihovim ratnim dodatkom koji su oni počeli primati još prije 25 godina.
Unatoč čvrstom obećanju, ispred Federalnog parlamenta doživjeli smo pravi šok! Nikad neću zaboravit onaj kišni dana u Sarajevu, okupljeni sa strane ispod zida Parlamenta, mokri do kože, samo ogrnuti našim zastavama.

Kad je došlo na red odlučivanje o našoj točci Rezolucije branitelja, polovina je hrvatskih predstavnika napustila dvoranu a druga polovina glasala protiv!
Uopće nismo imali volju analizirati kako su glasale druge stranke u Parlamentu, niti nam je to bilo više važno, bili smo dovoljno poniženi od naših što nas je i natjeralo podići šator na Bijači i tražiti pravdu blokirajući granicu. Žalosno je što smo na takav način morali vladajućim i široj javnosti skretati pozornost na nepravedan i ponižavajući položaj velikog dijela branitelja HVO-a, koji od prestanka rata nisu ostvarili nikakva zaslužena prava.

Nakon nekoliko godina pregovaranja i brojnih prosvjeda i blokada na kraju je ipak odobren onaj poznati egzistencionalni dodatak u Federaciji i selektivni način raspodjele koji je ponizio mnoge i podijelio nas branitelje.
Ta su primanja mogli ostvariti samo oni koji su navršili 57 godina starosti, ako isti nemaju stalna mjesečna primanja veća od 180 maraka i pod uvjetom da se duže vrijeme nalaze na burzi rada.
Tek se sad ne želim povući, niti mogu, savjest mi ne dopušta, odlučio sam nastaviti borbu za braniteljska prava kroz politiku.
Primanja koja su pojedini ostvarili zahvaljujući prosvjedima za mnoge su mizerna, ipak, ima i onih kojima su dobrodošla. Nedavno sam susreo jednog branitelja, nisam ga vidio od davnih ratnih godina, posljednji put kad smo bili skupa na ratištu gore u bosanskim planinama.
Taj moj suborac sav sretan, odmah reče da je on s tih dvjestotinjak maraka itekako zadovoljan.
Ispriča mi kako su mu prije desetak godina zbog duga isključili struju i da više ne mora barem od toga strahovati.
Ali, kad reče da mu je tada, u tom razdoblju struja bila isključena dvije godine, sav protrnem i ponovim što je rekao!
Moj suborac isto onako uvjerljivo ponovi: "Dvi godine, možda koji dan i više!"

Eto, to su detalji koji me tjeraju u politiku, stalno su mi pred očima oni na vlasti koji se godinama guraju u prve redove, naslikavaju se za naslovnice, polažu vijence i pale svijeće našim pokojnim suborcima, a zanemaruju one žive obespravljene i povrijeđene oko sebe, i tko zna koliko još takvih živi među nama?
Svaki put kad se sjetim branitelja kojem je bila isključena struja dvije godine, branitelja s prve crte, sjetim se i jednog dede Grgića sa Humca. Njega smo poznavali po tome što je cijeli život čuvao krave, čuvao je krave i ovce u vrijeme Drugog svjetskog rata dok je bio u Partizanima, uopće kao Partizan nije nosio pušku.
Ta me sjećanja vraćaju u djetinjstvo, znali smo kako svake godine po tog dedu dolazi crna limuzina iz Općine, donijeli bi mu novo odijelo i vozili ga na proslavu "Sutjeske", valjda je tamo ratovala njegova jedinica.
Evo, neka za ovo čuju svi naši političari od Domovinskog rata na ovamo, i neka do daljnjeg više ne spominju kako se zalažu za dignitet branitelja, posebno ne oni na vlasti koji su najodgovorniji za trenutno loše materijalno stanje mnogih istinskih branitelja, kao i za brigu oko njihova liječenja.
Još nije kasno nešto poduzeti, još nam nije kasno suočit se sa stvarnim stanjem onih poštenih branitelja koji se nikad nikome nisu požalili niti su bilo što tražili za sebe! Svi smo dužni kao zajednica poštovat dignitet Domovinskog rata, to će biti jedina satisfakcija za preostalu populaciju još živućih branitelja!

Ako Grad Ljubuški može izdvajati svake godine za ALBU 300 tisuća maraka može se naći načina i za dodatnih 100 za one mlađe branitelje koji nisu obuhvaćeni spomenutim primanjima, tako da bi svi koji nemaju nikakva primanja imali nekakvu mizernu nadoknadu za provedene godine u ratu.
Time bi se i ljubuški branitelji izjednačili sa Sarajevskom Županijom koja je prošle godine ta ista primanja osigurala svim svojim borcima Armije BiH bez obzira na godine starosti.

Spominjete poslovanje s ALBA-om, podržavate li stav kandidata za Gradonačelnika, Ante Paponje o potrebi raskida ugovora?

Profesor Paponja je moj odabir za Gradonačelnika od prije četiri godine i ne mislim mijenjati svoj stav prema njemu!
A, prije nego se pokrene procedura o raskidu ugovora s ALBA-om, potrebno je staviti na provjeru kompletno poslovanje s tom firmom.
Nelogično je da se Grad Ljubuški, po tom ugovoru, obvezao mostarskom odlagalištu uplaćivati ulaz kućnog otpada po svakoj toni koje dovoze kamioni ALBA-e iz Ljubuškog.
Ako je tako, a je, onda je Ljubuški trebao uposliti na to odlagalište naše ljude u sve tri smjene kako bi ovjeravali i kontrolirali vaganje otpada i potpisivali ulazne račune. Da podsjetim, kamenolom u Crvenom Grmu posluje isto tako, kad netko dođe kupiti kamion pijeska, sve ide na vagu, plaća se po toni i izdaje se račun.
U prilog tome važno je znati da Grad Ljubuški skuplje plaća po toni ulaz otpada na odlagalište, nego što košta izlaz pijeska po toni iz kamenoloma gdje se uredno vodi evidencija kako nebi došlo do zloporabe.

Nameće se dodatno pitanje, ako bi Ljubuški uveo svoju kontrolu pri vaganju spomenutog otpada, to je obavezan jer se pristalo na takav ugovor, opet bi bilo nemoguće kontrolirati odakle ALBA sve to dovozi, i je li možda Čitluk i Grude povremeno preko ALBE na vaganju prodaju svoj otpad Ljubušacima. Zapitajmo se, bi li neki privatnik ovako neozbiljno postupio i potpisao ugovorne detalje nad kojima ne može imati kontrolu?

Sad se tek dolazi do odgovora na mnoga pitanja, znamo kako je iz Ljubuškog odselilo dosta ljudi u Njemačku, zadnjih godina odselile cijele obitelji, sve su te obitelji otkazale ALBA-ine usluge, a ispostavilo se kako je Ljubuški, navodno, počeo proizvoditi još više kućnog otpada pa je ta godišnja tonaža i cijena za Ljubušake na ulazu u odlagalište skočila za dodatnih 60 tisuća maraka.
Sve ovo upućuje na činjenicu kako se iz Gradskog proračuna, preko namjerno prilagođenih ugovora, već godinama nezakonito izvlače velike svote novca.
U prilog tome još se zapitajmo, kako to da ALBA, po čestim saznanjima iz medija, za razliku od Ljubuškog, uplaćuje svake godine 15 tisuća maraka u Grudski proračun samo zato što gospodare njihovim otpadom?

Nadam se kako i ovi moji navodi idu u prilog detaljne provjere poslovanja s Albom i sa svim drugim firmama koje sumnjivo posluju na račun svih naših poreznih obveznika.

Što bi ste još poručili ljubuškim biračima?

Živimo u vremenu u kojem je kriminal i korupcija postala obična sporedna vijest, jedni te isti vladaju desetljećima, troše javni novac bez čistih računa, okružuju se podobnim na vlasti, a oporba je za njih neznatna manjina s kojom se lako dogovarati!
Ja bih preporučio svakom našem političaru zaviriti u Povijest Dubrovačke Republike u vrijeme od prije 700 godina. Tadašnje su vlastele na vlasti prednjačile daleko ispred nas u demokraciji i zaštiti ljudskih prava, ne samo u zaštiti svojih građana već su štitili sve ljude bez obzira na vjeru i boju kože.
Dubrovačka republika je prva u svijetu ukinula ropstvo, nisu ostali samo na tome već su zabranili i prevoziti robove na svojim brodovima.
Kad je u pitanju tadašnji društveni život, vlasti su pokazivale visoki stupanj demokracije.
Dubrovačka je vlastela itekako poštovala oporbu u dijelu vlasti, kad se nešto izglasavalo svaki je glas "protiv" vrijedio dvostruko, dakle, oporba je često imala povoljnu priliku spriječiti one vladajuće u preglasavanju.

Među našim političarima nije se glasalo, niti je meni poznato da je nekome palo na pamet predložiti da se u Gradsko Vijeće mimo izbornih odluka pozove i uključi nekolicina uglednih, poštenih i sposobnih građana iz drugih naroda koji među nama žive u manjini.
Za razliku od nas, u vrijeme Dubrovačke Republike, vlastela je molila populaciju spomenutih građana da se uključe u politički život i postanu ravnopravni u tamošnjem Senatu, još su dobili naziv "Senat Umoljenih", Senat Umoljenih je zaslužan za donošenje mnogih uredbi i zakona koji su trajno ostali na snazi.

Kad su u pitanju naši nadolazeći Lokalni izbori, većina je građana izgubila povjerenje u pošteno glasanje. Još pamtimo "Klub vijećnika 305", "Veljačku kenju" ili one otvorene vreće s glasačkim listićima, te su otpečećene vreće na prošlim izborima, nakon zatvaranja Biračkog mjesta, stigle tek pred zoru u Gradsku vijećnicu iz Gornji Radišića. Još je tu dosta poznatih i nepoznatih izbornih krađa i nepravilnosti koje su godinama ukorijenjene među nama, a sve je to odbijalo građane izaći na izbore u većem broju.

Nas četvorica Neovisnih kandidata za GV, koji smo ponikli iz redova branitelja i koji se godinama zalažemo za dignitet svakog branitelja, odlučili smo uložiti veliki trud u vraćanje povjerenja građanima u poštene i pravedne ovogodišnje Lokalne izbore. Maksimalno smo iskoristili svoje zakonsko pravo u postavljanju i odabiru članova u Biračke odbore, i svima smo naglasili kako od njih samo očekujemo pošten i pravedan odnos prema svim biračima i njihovim slobodnim odlukama. Inzistirati ćemo na tome da i Gradsko izborno povjerenstvo djeluje u zakonskim okvirima, kao servis građana a ne političkih stranaka.

Zato ovaj put poručujem svim biračima da obavezno izađu na Lokalne izbore:

Drage Ljubušanke i Ljubušaci, dajte, napokon, zbacite sa sebe sve moguće stranačke okove, ucjene i pritiske! Izađite i glasajte za jednog od nas četvorice Neovisnih kandidata za GV i na dobrom ste tragu postati neovisni, slobodni i ponosni na sebe i svoju ispravnu odluku!

Glas naroda

Rasicu drži se adzeja

Ko vlada herceg bosnom zadnjih trideset godina
Komšić
ČOVIĆ sa udbašim
ILI Krešo VUJEVIĆ
Komšić nam štete nije napravija-ne date mu preko ivana u Čovićev lopovluk
Ko je odgovoran za propast Hrvata posle juge-ko obnaša VLAST doli?
Da nije kriv TITO heroj-zločinac koji je vodio više brige o "hercegovačkim ustašan koji su rušili jugu" nego Čović o zaboravljenim braniteljim -koji hrvatim utrnu aluminij ?
Neko pilu okreće naopako!

Ti.

titu i jugu nesmiš spomenit odma si protiv rvacke a to što nas "naši" potjeraše,izgladniše,istrijebiše nema veze samo nek su naši

Pozdrav Kreši i podrška. Ajde lajavci pišite sad da je komunjara i udbaš.

FOSS ;)

Kreso trebas se malo zapitat kad umres koceti p.z i drzat govor na grobu

Ništa nema od komentara samo olovka i izbori a koliko će nas uopće izaći kad svi što smo za promjene imamo prazne kuće

Krešo cilj ne opravdava sredstva do cilja!

Uhljeba je 15% ostalo je narod i oćerana HRVACKA sirotinja i možete ih pobjedit ako suknete na izbore svi-ko nemože neka ga donesu no svi na kutije da nas ne prave budalom gori od Nas!

Jadni nebili šta napraviste od udruge ZB sram vas bilo samodostatni!

Kreso nebrukaj dicu !!!
Ti si samo dobar neradnik i tu staje cila priča.

Pa neradnici su u politici znači da se uklapa

Dobro mu ga spusti.

Nešto su HDZkani UHLJEBI nerozni jer im je progledo opuhan narod ko mačići!

Dokle god nema degeneka politicarima je super

Gore je danas biti u adzeju nego 45 u ustašama

Ljudi trgnite se već ove „Lopine“ na vlasti u pomoć svojih seoskih uvlakača muljaju,kradu,asvaltiraju nam mozak i oči . Glas za Krešu,glas za Paponju . Ljubuški se budi.!!

Ako ćemo iskreno reći gdije se nalaze najveći Radnici i Neradnici istina je jako čista kao dan a ona je da se najveći Radnici nalaze u HDZu sve rade protiv svog Naroda.

Slika korisnika Krešo

Gost - 21. listopada 2020. 09:29:30
___________________________

https://ljubuski.net/22333-tri-fakulteta-metla-kanta-i-pregaca

___________________________

Dragi prijatelju, evo, ti meni jutros natjera suze na oči!
Dovoljno sam ih isplakao na aerodromu dok sam pisao ovaj članak na linku iznad.
Rano je pričati o povratku mladih koji su otišli u Njemačku, zahvaljujem Bogu što se još mogu nadati jednom godišnje vidjeti svoje dvije kćerke koje su tamo otišle.
Pa, kad bi smo i goluba, kao kućnog ljubimca, pustili da ode u Veneciju, zar bi bilo realno nadati se njegovu povratku?

Krešo

Evo sam ti ja dragi prijatelju zadnjih petnestak godina njihovim stopama a spasilo me što sam i prija dolazio.Ali mene interesuje imate li kakvu viziju,taman utopiju,da se bar zamislimo i nadu nam probudite ili ćemo samo kukat.Ako želite vlast bez ideje kako dalje,što me najviše kod svih nervira,onda smo đaba krečili.

Slika korisnika Krešo

Gost - 21. listopada 2020. 11:40:19
_____________________________

Naravno da ima nade, hitno i ozbiljno razmišljat o seoskom turizmu.
Prije toga pomoći ljubuškim lovcima uzet pod koncesiju neki pojas oko Vran planine, neka i oni tamo razvijaju lovni turizam, na ljubuškom području nema pedlja zemlje za lovce, iz vlasti ih podržavali, čorbali skupa, zbog njihovih 700 glasova.
Seoski turizam vidim u obalama naših rijeka, imamo više kupališta i plaže od Makarske rivijere.
Opet prije toga, oduzet koncesiju onim što "održavaju" obalni dio i bajere, sve to predati mjesnim zajednicama na brigu i održavanje - ima dovoljno novca u toj igri!
Svaki mi je put bilo drago odvesti obiteljske prijatelje na Bililo, Čeveljušu…..!
Lijepo je bilo uživat u njihovu divljenju i hvalenju ljepote naše prirode.
Te gazde koji drže te sezonske restorane stvarno imaju poduzetničkog dara, treba ih podržavat i poticat, a ne dopustit ljubomornim da im stvaraju probleme.
Takvim sličnim poduzetnicima omogućiti koncesije na obalama rijeka uz stroži planski razvoj…...

Krešo

Evo ću ti ja pokušat dat nekoliko prijedloga.
1.Proračun
-ukinut sva davanja koja ne potiču stvaranje novih vrijednosti
-poticati samo izvrsne studente posebno deficitarnih zanimanja
-poticati nadarene učenike voljne radu na način da im grad daje prikladnu naknadu za praktičan rad koji nikako ne smi bit fiktivan.
-osigurat sredstva za osnivanje agencije koja bi tražila naše uspješne ljude u inostranstvu,a koji bi uz određenu novčanu nagradu uspostavljali kontakt sa firmama vani i firmama u gradu u cilju poslovne suradnje(puno se ,za početak,jednostavnih pozicija može kod nas proizvodit a busevi svakako non stop putuju pa se i te stvari mogu tako dostavljat)
-uvesti prirez na neobrađeno zemljište i tim sredstvima poticati okrupljavanje poljoprivrednih površina,bilo otkupom bilo dugogodišnjim najmon a sve u cilju stavljanja neobrađenih površina u funkciju.
-ljude pod koncesiom oslobodit iste samo ako površine stave u proizvodnu funkciju,s tim da u suradnji sa polj.institutom pomognu pri tom a grad da osigura dodatnu infrastrukturu npr.dovođenje teh.vode do parcele.
2.Gospodarstvo
-sve zahtjeve za gospodarska ulaganja staviti ,u administraciji,pod hitnu proceduru.
-usklađivanje gruntovnice sa katastrom ubrzat najbrže moguće.
-parcelirat gospodarska područja i infrastrukturno opremit tako da ulagač dolazi na gotovo.
-koristit sve hidro potencijale u dobivanje novih vrijednosti pazeći pri tom na zaštitu prirode.
-pristupit općojizradi kanalizacije ,odvoza i gospodarenja otpada,naravno u suradnji sa regionom.
-školstvo uskladit sa potrebama gospodarstva i uvezat iste u praktičnoj nastavi.
-u blizini granice poticati izrade sadržaja i obrta koji mogu privuć kupce iz Hrvatske.
-u selima oslobađat ljude od nameta(g.dozvole,priključka vode struje telefona)i besplatno dodjeljivat parcele u istim ,zainteresiranim za gradnju.U suprotnom u gradu povećat davanja.
-gradit vrtiće i po selima,normalno di postoji naseljenost.
-po selima sufinancirat prodavnice na razne načine.
-dovest tehničku vodu u sva mjesta di ne postoji drugi način navodnjavanja naravno počevši od najnaseljenijih i onih di je potriba izražena
-osnovat ulagački fond iz čiji bi se sredstava radili kapitalni projekti(kanalizacija, meće,teh.voda, el.projekti)i od kojih bi ulagači imali određenu financisku korist.
3.Urbanizam
-zabraniti daljnju izgradnju grada prema zapadu u obradivom zemljištu.
-urbanizirat područja istočnog dijela grada i širit grad u tom smijeruprema Kravican i prema Miletini.
-područje bivše duvanjske stavit u funkcijj na način da se izgradi stambeno poslovni kompleks sa podzemnim garažama i unutrašnjim trgom.
-liti pritvorit područje od kina do hotela od Agrama do malog kružnog kod policije u pješačku zonu
-zabranit gradnju zgrada bez podzemnih geraža i uvest jači nazor u statiku zbog potresa(mi smo u zoni opasnosti 8 od mogući 10 )
-sa gornje strane brda Buturovice sa postojećeg puta prema s.gradu uradit odvojak puta prema lovačkoj kući u G.Radišićima,uredit borovinu ( koja je priostala i posadit novu) za izletišta a na Obalam napravit ugostiteljsko izletničke sadržaje naravno štiteći gomile i druge ostavštine.
4.Općenito
radit na vraćanju optimizma među ljude,po Bogu nije tako sve crno,naprotiv
-radit na kulturološkim promjenama jer će nam neki nesrazmjerni običaji doć glave(prekomjerne razne slave,vinčanja,krštenja, pričesti,krizme,rođendani ,mature,i razne glupost
-izbjegavat nepotribna prekomjerna ulaganja u groblja ,grobnice i sve u vezi sa tim.
-raditi sa narodom i na narodu da se počne osjećat vridnim i korisnim
-i na kraju na sve načine radit na natalitetu jer je bez toga sve ostalo nizašto

Slika korisnika Krešo

Gost - 22. listopada 2020. 10:26:00
____________________________

Hvala vam na korisnim idejama i savjetima!
Siguran sam da je sve ovo plod Vaše stručnosti i bogatog životnog iskustva u koje ste ugradili veliku ljubav prema našem Ljubuškom kraju!
Lijepo je imati u blizini osobe sličnih ideja i sličnog razmišljanja.
Dotakli ste se i Duhanske stanice, a tako bi se lijepo mogao iskoristiti onaj klesani kamen na istom lokalitetu za izgradnju širokog trga i kućica po uzoru na obližnje etno selo. Sve te kamene kućice pretvoriti u stare zanatske radionice kao suvenirnice, naravno, i druge obrte uslužne djelatnosti koje idu uz trgove i šetnice.
Uz dobre planirane projekte mogli bi taj središnji trg i popločane kamene ulice pretvoriti u "Mali Stradun"

Slažem se, samo u nadarenim učenicima počivaju budući stručnjaci i intelektualci. Po mom čvrstom uvjerenju, intelektualac se ne postaje, intelektualac se odgaja! Davno kad su mi djeca upisivala Gimnaziju, već sam im tada predlagao koja bi im, pored školskog programa, vrijedilo književna djela upoznati i kako se trebaju ponašati i ophoditi prema drugima kao budući intelektualci.

Korisno je što zagovarate uvođenje industrijske vodne mreže u naše polje, to je najjednostavniji i najisplativiji način navodnjavanja.
Ljubuške tri rijeke koje protječu kroz naša polja imaju više vode od države Izrael, uz malo razmišljanja može se industrijska voda dovesti i do svake obradive brdske parcele.

Ja i Vi imamo dosta sličnih ideja, bez obzira na Izborni ishod, bila bi mi čast upoznati Vas, pa da uz kavu o svemu detaljno razgovaramo.

Krešo

Kreso ne budi lud i ne komuniciraj s pacijentima , znas i sam kakve su tebi sanse za OV i bilo kome drugom tko nije unzlocinackoj organizaciji , jedino ih mozes pobijediti da se iselis iz Ljubuskog kao sto su napravila vecina mladih , ja znam da bi to smatrao porazom , ali ne moguce je sta promjeniti kad oni sve drze , nazalost je tako nema definicije koja to moze objasniti ,ali je tako ... Drze sve od kad se rodis (bolnica) do kad te zakopaju smrtni list opet kod njih u opcini mora covjek izvadit . Uhljebi su se rasirili ko Korona ...

Da imaju i svoga škropigudana

Sve je moguće s olovkom

Krešo Vujević je moralan i pošten,Branitelj !Zaslužuje naš glas !

Ko je jednom učinio kriminal,prevaru ili bilo kakvu rađu nečasnu i ide dalje kao da ae ništa nije dogodilo tu nema dobra za dugo!
A ovi su daloko od toga!

Pozdrav Krešo,
Ne poznajem te osobno, ali rado pročitam tvoj koji članak ili priču i iskreno rečeno drago mi je da si se kandidirao za OV.
Jako si inteligentan, duhovit i imaš ideja, imaš cilj, imaš plan, a naravno i svoj stav. Nedostataka naravno da imaš kao i svi mi, ko manje ko više, ali uz ove prethodne karakteristike, nadarenosti mislim da bi i te svoje nedostatke vrlo brzo prepoznao, poradio na njima, eliminirao ih.
Treba te podržati da uđeš u OV, bez obzira koliko bi uspio napraviti promjene, ali čisto da uneseš malo duha, malo osvježenja, malo razgovora.

Sumnjam u veliku izlaznost

Kreso pozzz evo samo jedno pitanje: sta mozes uciniti ako udes u vjece odgovor je moj cistu nulu jedino mozes dobit naknadu i to je to znaci u Ljubuskom nema oporbe svi su oni potplaceni necim znaci hdz vodi i vodit ce igru

Predstavljamo Krešu Vujevića, neovisnog kandidata za GV Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari