Konačno istraga višemilijunskog kriminala u gradskoj upravi Ljubuški

ljubuski.info

Protiv Stipe Bubala Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije po nalogu Federalnog tužiteljstva (dostupna cjelovita dokumentacija), provodi istražni postupak zbog više nedvojbeno počinjenih kaznenih djela pronevjere, nesavjesnog rada u službi, zloporabe ovlasti i položaja, a tiču se krivotvorenja dokumentacije pri zaduženjima grada Ljubuškog, nezakonitog vođenja financija grada Ljubuškog, vođenja milijunskih dugovanja izvan službenih financija općine, nezakonitog vođenja računovodstvene evidencije transfera novčanih sredstava prema mjesnim zajednicama...

Građani Ljubuškog, što iz neznanja, što iz interesa, su u velikom broju smatrali kako dosadašnje mnoštvo objava ove tematike nisu točne i predstavljaju politički uvjetovano blaćenje pojedinca. Nažalost, brojke i činjenice sadržane u dokumentaciji su neumoljive.

Gradska struktura koju je ustrojio Nevenko Barbarić je, nizom teških kaznenih djela, Ljubuški oštetila za višemilijunske iznose. Dokumentacija ukazuje na izvršitelje Vedrana Markotića, aktualnog vd gradonačelnika i kandidata HDZ BiH za gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća Ljubuški Tihomira Kvesića, tajnicu Vjericu Vukojević i prvog čovjeka gradskih financija, koji je činio kriminal pripremajući kaznene uratke Barbarića - Stipu Bubala.

Bubalo je ujedno predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva i čovjek kojem gori pod nogama zbog kriminala na štetu grada Ljubuškog.

Kaznena djela koja istražuje Tužiteljstvo su teža od onih koja je počinio svojevremeno najsnažniji HDZ-ovac Zdravko Boras u MUP-u ZHŽ i protiv kojeg će uskoro biti podignuta optužnica.

Gradska uprava je kroz rad Nevenka Barbarića postala bankomat kriminala, zadužena je za više od 6 milijuna KM, što je oko 55% godišnjeg proračuna grada.

Bubalu interesa svakako ne manjka, članove svoje obitelji je pozapošljavao u javnim poduzećima. Njegova obitelj je, po broju funkcija, očito jedna od najsposobnijih u Ljubuškom. Prije nekoliko dana Bubalo je zaposlio i drugu svoju sestru po političkoj, a ne stručnoj crti, dok mnoštvo drugih mladih osoba, kompetentnih, guli staž na burzi rada.

Inicijativa "Ljubušaci za Antu"

Glas naroda

Barbarić je uvalio cili HDZ u Ljubuškom u kriminalu organizaciju za izvlačenje para iz općine.

Istina je i zato treba glasati protiv Markotića

Prijatelju sta cemo za one izbore sve se zna, moj bubalo pa ti si za zenice sinko

Rano ste se sjetili...

Samo mala digresija ,ako dozvolite,ja sam u dijaspori( Bogu hvala) i otišao sam radi lažî jedne "oporbene stranke" tako da nije točno da je HDZ raselio Ljubušake ako me "kužite" .Ne morate se slagati s mojim mišljenjem,dragi HSP ,HDZ 1990,HNL,HKDU i svi vi Nezavisni...ali i vi ste u dobroj mjeri pomogli...neću odgovarati na prozivke i komentare i nisam ničiji "igrač".

Šta j to HDZ uradio za HRVACKI narod osim što mu je donio NESREĆU BJEDU i ISELJENJE a skućio sebe i rodbinu RAZNIM lopovlucim
lažne diplome
povlaštena radna mista
lopovluk izbori
krađa raznih vrsta
rasprodaja Hrvackih bogastava
udbašija posle partizanije -plavi nasljedili crvene

Jeste nas oćerali no pokopali nas niste
nismo ni mi mulad hrvacke države

Da je Vedran imalo moralne odgovornosti ima povukao bi kandidaturu i opcenito se povukao iz politike jer je vazna karika u cijelom tom kriminalu vec godinama. Ljudi su i radi manjih stvari ostajali bez politickih funkcija, svojevoljno. Dobro dosli na Wild West

Upravo se zato i ne moze povuc iz politike, jer mu oni cuvaju ledja! S obzirom da jedi drugima rade uslige. Neobjasnjivo je kao jednaovakva stranka postala kriminalna hobotnica i ima svoje pipke po cijeloj HR i BH, a moguce i sire

Politicka karijera bez i jedne mrlje, ali samo vi sirite lazi i ne istine u tome ste najbolji.

Hahaha šta reče i ostade živ

Pljačkanje proračuna je postala kradeze industrija modernizirana brojačem novca jer se više ne može brojit na ruke. Na našu žalost da takovi mogu primirisat vlast.

Najbolje da nije krao kradu svi u parkovin na kravicama, samo šta će nevenko i u saboru dobivat dio ako markotić pobjedi, i zato ce i preko mrtvi morat pobjedit il zenica i sviranje klavira

Da Markotić nije krao imali bi školu.Ovako u 21 stoljeću dica nam vide ruševinu,Lipno je jedino mjestu u bivšoj državi koje nema škole.

Aj Bogati reci kome triba škola u Lipnu,Šaba vam najmladi dečko u lipnu.

Škola je učenje od malih nogu i stjecanje znanja.To je nezamislivo u 21 stoljeću da Lipno nema školu.

Šta će LJUBUŠACIM škola kad mogu kupit u ŠEVE.

Kao da nisu

Konačno istraga višemilijunskog kriminala u gradskoj upravi Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari