HSP: Ljubuška struja na udbaški i mafijaški način želi zagospodariti Hercegovinom

ljubuski.info

Hrvatska stranka prava objavila je kako daje potporu mostarskim studentima i izrazila je razočarenje profesorima.

Smanjenje školarine za 25 posto je više nego li realan i opravdan razlog, kao i pravo na nastavu i odnos student - profesor, a ne virtualnu 'on line' nastavu koja se sastoji od postavljanja materijala ali ne i mogućnost dvosmjerne komunikacije i postavljanja pitanja. Za 'on line' nastavu trebaju dodatni materijalni resursi samih fakulteta, ali i edukaciju samih profesora, i financijsku mogućnost samih studenata. Takva nastava se godinama provodi na nekim privatnim Sveučilištima, kao što je primjerice američki koledžu u Dubrovniku. Međutim, mi za to nismo spremni, a i ti privatni fakulteti i srednje škole su pred zatvaranjem. Ako vodstvo Sveučilišta u Mostaru želi ugasiti jednino sveučilište u BiH na hrvatskom jeziku, neka nastavi s ovakvom 'on line' nastavom, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Predsjednik HSP-a Nikola Raguž.

Kaže kako je odnos Rektorata Sveučilišta u Mostaru koje šuti, i iz kojeg se nitko nije obratio studentima intelektualni i ljudski potop.
Još je žalosnije da dva profesora tog istog Sveučilišta prof. dr. Franjo Takač i Marin Čuljak, s balkona zgrade Rektorata kamerama snimaju prosvjednike kako bi mogli te materijale koristiti u internoj istrazi 'tko je prosvjedovao'. Isto to je radio i bivši premijer HNŽ-a Miroslav Ćorić, tijekom prosvjeda prosvjetnih djelatnika ispred Đačkog doma u Mostaru. Kasnije bi uži kabinet pregledavao krupne kadrove i gledali tko prosvjeduje, pa može li se nekoga od njih zovnuti preko stranke da to više ne čine. Metoda ista, udbaška i komunistička. Za institucije vlasti, to nas i ne čudi s ovakvim strankama i ljudima koji su unutra, ali od rektora, profesora i Sveučilišta to nismo očekivali. Pa i od samog rektora prof. dr. Zorana Tomića, previše je!, naveo je Raguž.

Pozvao je studente da u ovih desetak dana, do novog prosvjeda, svaki put kada naiđu vozilom kraj zgrade rektorata na rondou, da zasviraju sirenom automobila.
Neka to bude tihi građanski ili studenski neposluh i pritisak, a policija vas za to ne može kazniti. Imate pravo na studenski neposluh, na trubljenje ispred zgrade Rektorata Sveučilišta u Mostaru. Tihi otpor može biti i na samim fakultetima, u smislu ignoriranja uplata rata za plaće profesorima i drugih formi 'izraelskog modela' grupiranja i ignoriranja uprave ili nepozdravljanja, a u radikalnim mjerama i zauzimanje rektorata ili fakulteta tijelima. Studenti ne bojte se, nemaju snage pozvati policiju na fakultete, ako odziv bude apsolutan, kao što je već dokazan, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako su "prijašnja vodstva i rektori su bili oličenje akademske razine i profesorskog zvanja".
Nažalost ova ljubuška struja koja je preuzela dio HDZ BiH, pa i cijelo Sveučilište u Mostaru, na jedan udbaški i mafijaški način želi gospodariti ne samo Sveučilištem u Mostaru, nego i gradom Mostarom i županijom HNŽ. U pokušaju su i da zagospodare cijelom Hercegovinom, ali imaju otpore u samom Ljubuškom, preko nas pravaša, i još u nekim dijelovima kao što su općine Rama i Tomislavgrad, a uskoro i u Mostaru, priopćio je HSP.

bljesak.info

Glas naroda

Molim vas da na istom ovom portalu uđete na naslov "u zadnja tri mjeseca Federacija se zadužila za 452 mil. te da pročitate komentare i posebno da obratite pažnju na komentar treći odozdo, mislim da ga je napisao netko i vladajuće stranke. Dijaspora je na nogama i puna bijesa.

Eto vidiš kolika vas pamet ubi!?Čuli treći odozdo!Pa je li iko išta u međuvremenu komentira?Niste vi ni za ovce čuvat a ne vladat.

Volim Ljubuški, Vedrana za predsjednika!!

Paponja je pošten i najbolji izbor za gradonačelnika.
Markotić je slučaj za istražitelji SIPE kako dok je bio u Parkovima varalo na ulaznicama koje su tiskane na tone ali su bile lažne.

Triba si samo napisat da je on zaslužan što se je samo prošle godine na Kravici ubralo skoro tri miliona km.A ako znaš da je varao što ne prijaviš,to bi bio kec na desetku oporbi?

Mažnjavali smo na naplati ulaznica za Kravicu.Markotiću 50%.općini 30 a radnicima 20%.
I opet ćemo ako nas Paponja ne pobjedi.

Četiri HSP-a bez članstva da govorite najpametnije nema prolaza više kod ljudi koji nisu u HDZ-u

Jesu ove slike iz Sjeverne Koreje ovi što drže sliku voljnenog vođe

Vozim auto na diesel ali slike su mi super

Na Kravici se radilo za Vedrana Markotića a ne za općinu Ljubuški.

HDZ je pobi0 naše hrvate u Kruševu.

Hosovci su ukrali Mujin mercedes još 92.Već tad su bili nasilnici bez kontrole.

HDZ je ubio obrazovanje djece sve zbog Ivana Ševe.Kupiš diplomu isto kao kruh u pekari.HDZ je Katastrofa.
Paponja je zadnja nada Ljubuškog.

HSP: Ljubuška struja na udbaški i mafijaški način želi zagospodariti Hercegovinom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari