Čović: Dogovaramo partnerstvo sa SDA

profil

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, gostujući u emisiji "Danas" Radija Bosne i Hercegovine, govorio je o optužbama na račun njegove stranke da se tokom razgovora pod okriljem Evropske unije, u stvari, rješava hrvatsko pitanje.

Odgovarajući na pitanje s kim će HDZ pred naredne izbore blisko sarađivati, Čović je odgovorio da prije svega žele to dogovoriti unutar hrvatskog naroda.

"Uvjeren sam da ćemo mi to ovaj put uspješno završiti sa Hrvatskim narodnim saborom. Pretendiramo da dobijemo dvije trećine hrvatskih glasova. Željeli bismo da ovaj put, zbog specifičnosti narednih izbora i zbog presude "Sejdić-Finci", i mnogih drugih stvari, idemo zajedno, i to ćemo ponuditi i svim drugim strankama. Što se tiče bošnjačkog naroda, intenzivno pregovaramo sa SDA o podlozi za jedan strateški dokument, jedno strateško partnerstvo između SDA i HDZ-a" - kazao je Čović.

Naravno, dodao je on, i među srpskim strankama žele imati partnere.

Na pitanje šta će se događati sa Mostarom, Čović je odgovorio da je "Mostar je jedan paket koji mi dogovaramo sa SDA".

"Ako budu išli dogovori kako smo ih posljednji put u Sarajevu dogovorili, a naredni bi trebali biti ovdje u Mostaru, vjerujem da nema nijednog razloga da Mostar, Hercegovačko-neretvanska županija i Središnja Bosna i sva druga pitanja ne budu na istom stolu istovremeno riješena. Ako to dogovorimo sa SDA u narednih petnaest-dvadeset dana, onda nema razloga da do kraja godine i za Mostar nemamo vrlo jasno riješeno pitanje. Mislim da će za Mostar biti pravljeni izbori istovremeno kada budu opći izbori" - kazao je Čović za Radio BiH.

FENA

Glas naroda

ovi ce biti presjednik ko hrta strazar

Čović: Dogovaramo partnerstvo sa SDA
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari