Čovićeva vila u Zaostrogu - ponos cilog mista

ljubuski.info

Nova kuća obitelji predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića posljednjih je dana top tema u bh. medijima. Bilo je različitih navoda i komentara, ali i pitanja o porijeklu imovine, dozvolama, tome kako je izmješten tok rijeke Radobolje itd. Čović je jučer kazao kako je sve u vezi te kuće  potpuno transparentno i dokazivo, te kako ga se samo želi zaplašiti.

“Moja obitelj i ja napravili smo plan što ćemo raditi u idućih 10 godina i kako ćemo se ponašati, kako bi sebe pripremili za jedno drugo, mirnije razdoblje života”, kazao je Čović. Uz to je obrazložio kako je prodao stan i digao kredit kako bi počeo graditi grandioznu hacijendu u mostarskim barama.

Nakon ovih Čovićevih izjava prisjetili smo se kako je u posjedu obitelji Čović bila i kuća na Jadranu, točnije u Zaostrogu. Dnevni list je prije nekoliko godina, tragajući za imovinom jednog od najmoćnijih političara u BiH, otkrio da je kuća na moru uknjižena kao vlasništvo Čovićevog rođaka. Na slikama iz 2009. vidi se prosječna kuća na kat za koju je tada sarajevskoj obitelji isplaćeno 320.000 eura. Kupoprodajni ugovor radila je odvjetnica Bernardica Čović, inače supruga Dragana Čovića.

Kada smo nedavno posjetili Zaostrog, nismo mogli pronaći istu kuću iz jednostavnog razloga što je bila za ne prepoznati. Stoga smo pitali mještane ovog malog primorskog mjesta znaju li posjeduje li tu Dragan Čović vikendicu. Troje sugovornika potvrdilo je da Čović ima kuću u Zaostrogu i pokazalo nam gdje se nalazi. No najslikovitija je bila starija susjeda obitelji Čović.

“Ajme, kako neću znati, pa to je najljepša kuća u cijelom mjestu”, odgovorila je mještanka na pitanje 'Znate li gdje se nalazi kuća obitelji Čović' i odvela nas točno pred kuću.

Tamo smo zatekli impresivno zdanje obloženo u kamenu. Vila s nekoliko katova doista je jedna od najljepših u Zaostrogu, a možda i na Makarskoj rivijeri.
Ima nekoliko katova, garaže u prizemlju. Od mora ih dijeli samo cesta. Kada je prijeđu, odmah su na plaži.

“Dragan Čović je jedan simpatičan i pristupačan čovjek. Ima najljepšu kuću, a i on je lijep”, pričala je susjeda. Mještani kažu kako obitelj Čović ne boravi često u toj kući, ali kako imaju ljude koji se o njoj brinu.  Kolika je sada vrijednost vile na moru obitelji Čović, nezahvalno je procjenjivati, ali je sigurno da se radi o višemilijunskoj vrijednosti.

Vila na Barama

Lider HDZ-a BiH u Novu godinu ušao je u novoj kući. Izgradnja doista velebnog zdanja, koje se prostire na parceli površine oko 2000 četvornih metara u mostarskom naselju Bare, završena je nedavno, a Čović se s obitelji navodno uselio pred Božić. Čovićev grandiozni objekt sastoji se od dva dijela i nalazi se tik uz Radobolju te šetnicu od koje je dijeli zid i ukrasni borovi dugački oko 200 metara. Ispred kuće se vidi i osiguranje na koje po zakonu ima pravo s obzirom da je dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a i pojedini mediji nedavno su objavili kako je Čoviću nekoliko puta prijećeno.

Dnevni list

Glas naroda

Gdje je slika ljepote?

pravi vile za bižaniju hjebe mu se za izborni zakon godinama kojeg su za[ * neprimjereno * ]i prlence i tuđman

Dao Narodu pa onda napravio vilu.a di su branitelji zapita li se DRAGANČE.može mu biti uzor TODORIĆ.sramota koga podržava većina hrvata

Sve od plaće fer i pošteno,samo udbaši profitiraju 25 godina,i HDZ ekipa,normalnom čovjeku je sve ovo gadljivo gledati i slušati ako kažeš istinu svi mu govore nu budale šta ga briga za ovo ono

vile se grade narod gladan seli u bavarsku
već viđeno ništa nova na balkanu od vlasti nacionalnih diktatura

Bogati punac

čović ima više vila nego maršal-zločinac deug TITO
dok je tito pušio kubu pušile se po jugoslaviji tvornice a kad dođe udbaški addeze samo udbaši vile grade a nnarod radi u merkelice-vrati nam se tito odvedi udbaše na goli!

Koji sve prevaranti i probisvjeti imaju puno vise Čudno bi bilo da prof dr sc Dragan Covic sa 40 godina direktorskog i predsjedničkog staza nema ništa Pa nije on Sejdo da sve propije ...Bravo predsjednice

Mnogo lepa vila

A i ona kuća u barama malo bolji privatnik sebi moze napravit

ovde su bbre pare radnika aluminija

Ima lipši kuća u ljubuškom,a koliko prica te o Tim krađama imo bi u nju jorku i Los Angelesu 100 hotela

sada će mo proizvodit aluminij u čovićevoj vili u zaostrogu -joj kad je zaple rradnici aluminija gorit će ko notre dame u parizu

Neka čovjek uživa

Naš. dragi dobročinitelj narode kaznite ih evo vam prilika lokalni izbori izađite i glasajte za bilo koga dajte šansu drugima svi vi u svojoj sredini znate dali ti drugi vrede ili ne prosuditi sami nema te šta izgubiti sve ste već izgubili bog i hrvati.

Ima Boga i njegova pravda će pobjediti.
Kako netko s trunku mozga može podržati ovoga lika. Za 20 života s obrazovanjem koje ima, s poslom koji radi, poštenim radom ne bi stekao mi četvrtinu postojeće imovine. Sram neka je njega i svakoga tko ga podržava.
Znate li koliko košta zemljište za samo kuću u Mostaru? Koliko sama hacijenda, moram nadodati kič hacijenda? Koliko njezin okoliš? Sami okoliš vrijedi koliko stan i imovina poštenog, obrazovanog čovjeka, koji, također radi. Koliko ova imovina na moru?
Koliko njihov vozni park?
Koliko stanovi svuda na ime rođaka, kumova, punaca, supruga i djece?
Bože moj kako on može živjeti sa svojom savjesti?

Bože dragi pomozi ovom jadnom narodu da opet izabere naše vođe iz KRADEZEA bolje će biti njima vama narode [ * neprimjereno * ].

Čovićeva vila u Zaostrogu - ponos cilog mista
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari