Nova pravila za odlazak medicinara u Njemačku

ljubuski.info

Medicinske sestre i tehničari općeg ili pedijatrijskog smjera, pored diplome koju prilažu, moraju imati dokaz o položenom stručnom ispitu i bh. državljanstvo kako bi sudjelovali u projektu zapošljavanja medicinskog osoblja u Njemačkoj.

Za ovaj način zapošljavanja medicinskih radnika postoji veliki interes, a koordinator projekta Agencija za rad i zapošljavanje BiH podsjeća da su listopadski intervjui sa Federalnom saveznom službom za posredovanje iz SR Njemačke - ZAV o prijemu u projekat, od 26. listopada 2020. godine te da je javni poziv otvoren tijekom cijele godine i dostupan je na web stranici Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Točni termini intevjua, koji će ove godine prvi put biti održani online zbog pandemije virusa COVID-19, bit će objavljeni do 15. listopada 2020. godine.

Također, na mrežnoj stranici ove državne agencije, moguće je naći sve osnovne podatke o projektu s potrebnim obrascima, gdje aplikanti ne moraju poznavati njemački jezik kako bi sudjelovali u projektu posredovanja za zapošljavanje.

Projekat Triple Win kojeg implementira Njemačko društvo za međunarodnu saradnju - GIZ, u Bosni i Hercegovini već niz godina najsigurniji je vid posredovanja za rad medicinskog osoblja u Njemačkoj, s obzirom na to da je utemeljen na Sporazumu Agencije za rad i zapošljavanju BiH i Savezne agencije za rad SR Njemačke. Inače, projektom Triple Win se ne posreduje drugim zanimanjima, osim medicinskim sestrama i tehničarima općeg ili pedijatrijskog smjera.

Dokumentacija se dostavlja isključivo poštom i to Agenciji za rad i zapošljanje BiH (Đoke Mazalića 3, Sarajevo) a rok za slanje za listopadske intervjue s poslodavcima je srijeda, 30. rujna 2020. godine.

Prijave koje stignu do petka, 2.10.2020. godine će također biti uvažene, saopćeno je iz Agencije.

Glas naroda

Medicinski kadar ima sve neophodne upute u tim i takvim ustanovama to je prilika kakva se nepropušta odlična zarada i mogućnost napredovanja.

De ti meni,molim te,nabroji ko to od medicinskog kadra i kod nas živi loše?

Samo ševina diploma i odmah imaš plaću kirurga

Sa Ševinom diplomom možeš znaš šta

Sa Diplomom od Ševe možeš sve isto kao i sa diplomama sa drugih učilišta ali ćeš za sve njih morati dokazati da si ih zaslužio.Najgore je kad ništa ne znaš onda ti nikakva diploma pomoć ne može.Usput ,Ševu bi,u svakom slučaju, svugdi prija primili,za razliku od vas koji ga prozivate.

Znanje im ne možete oduzeti

Nova pravila za odlazak medicinara u Njemačku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari