ZHŽ žarište koronavirusa u Hercegovini, proglašeno stanje prirodne nesreće

ljubuski.info

Zbog loše epidemiološke situacije, odnosno povećanja broja zaraženih koronavirusom stanje prirodne nesreće proglasila je Zapadnohercegovačka županija. Iz istog razloga proglašenje stanja prirodne nesreće na razini Federacije BiH zatražio je Krizni stožer ministarstva zdravstva HNŽ. U toj županiji zatražen je pojačan inspekcijski i policijski nadzor, te je donesena odluka da u učionicama može biti maksimalno 18 učenika.

Rekla bih da je trenutačna situacija vrlo nepovoljna. To je razlog zbog naglog porasta slučaja koji se događa u tri hercegovačke županije ZHŽ, HNŽ i HBŽ. Međutim gledano cijelu Federaciju imamo poboljšanje u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu, rekla je Mija Blažević iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Dobre vijesti u Kantonu Sarajevo. Već nekoliko dana bilježi se znatno manji broj oboljelih. Ipak, stručnjaci apeliraju na građane da se pridržavaju postojećih mjera, jer se naredna dva mjeseca očekuje porast broja respiratornih infekcija, kaže infektolog Bakir Nakaš, a samim tim i povećanje broja zaraženih koronavirusom.
Nažalost u BiH uvijek imate neke ljude i neke grupe koje će negirati ono što postoji ili imati različite stavove što može dovesti do loših reakcija na određene mjere koje država propisuje, kaže Nakaš.

Mjere se trenutno razlikuju unutar zemlje i ovise o pojedinačnim situacijama. Ipak, one zajedničke su držanje razmaka, nošenje maski, izbjegavanje okupljanja u zatvorenim prostorima. U RS danas je 51 novozaražena osoba i nema popuštanja postojećih mjera, nego su donesene detaljnije smjernice za ugostiteljske objekte. Za jednim stolom dopušteno je sjedenje za maksimalno četiri osobe.
Nema ustajanja osim odlaska u toalet, nema sjedenja za šankovima, nema odlaska da se plati nego konobar dolazi, sve te mjere ostaju na snazi, pojašnjava Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Za vrijeme lockdowna imali smo 3000 zaraženih, a do danas blizu 27.000 zaraženih koronavirusom i 757 smrtnih slučajeva.

Glas naroda

Ah tja, čestitamo ....

ovdje je nesreća prisutna od 1945. a i od 1990. KPJ=HDZ BiH

nesreća od 1945 a od 1990 karastrofa,kuga,potop,pomor,smak svita...

Po službenim podacima,u ZHŽ je 2019 godine u kladionicama uplaćeno 100 KM po glavi stanovnika misečno.Obitelj sa4 člana je uplaćivala 400 KM misečno.

Upravo tako .. lip pozdrav !!

Stanje prirodne i neprirodne nesreće je zadnjih 30 godina em uništena priroda tvornice a narod protjeran i useljen

Neprirodne,neprirodne,ovdje u zadnjih 100 godina jedina prirodna je bila onaj snijeg 2012

Mrs. Mrs

Aj nosi vas belaj . Za 25 god uspjeti unistiti onako industriju opljackati razrusiti raseliti protjerati pa dje će gora nesreco od vas. Treba od vas bjezati I cuvati se a ne of virusa. Vi ste nesreco nad nesrecama.
Ali vama je dobro. Na nasim ledjima zivite.

U HR po seroloskim testovima vise od 400.000 prebolilo koronu, smrtnost 0.01,manja od gripe. Pametnom dosta.

Dobro nisi fakultet upisa.

Nigdje na svijetu Hrvati ne žive bolje od članova HDZ BiH a nama su oni neprirodna nesreća priroda nas još mazi

Zuerst sagen sie mir, dass Sie hier an Coronavirus gestorben sind. Jetzt rufen sie mich an, um aufzustehen und zu wählen, weil es eine Wahl ist. Verrückte in diesem Bosnien und Herzegowina.

Gleihe scheise uberall

Ja, und nach einem großen Notfall löschen sie nicht die Obergrenze, sondern lassen den Gestank sich ausbreiten.

Nasa zupanija dio Njemacke

najgori je Hrvacki uhljeb fašizam

ZHŽ žarište koronavirusa u Hercegovini, proglašeno stanje prirodne nesreće
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari