Kvesić: Najveći je problem u tim ogromnim svadbama

ljubuski.info

Svakim danom u mostarsku Covid bolnicu stiže sve više pacijenata, ako se taj trend nastavi zdravstveni sustav mogao bi se naći u problemima, upozorava ravnatelj Sveučilišne bolnice u Mostaru Ante Kavsić.

Za sada funkcioniramo, ali vrlo brzo, ako nam se poveća broj pacijenata, morat ćemo covid pacijente prebacivati na druge odjele, a to znači mijenjanje potpunog koncepta bolnice, kazao je Kvesić upozoravajući da bi se, ukoliko dođe do povećanja broja pacijenata, povećala i mogućnost zaraze i medicinskog osoblja.

Kao mjesta najveće zaraze ljudi koronavirusom, Kvesić navodi da su to velike svadbe.
Kada analiziramo u bolnici najveći je problem u tim ogromnim svadbama i velikim klimatizacijskim sustavima na njima. Kao i u noćnim klubovima. To je jednostavno neprihvatljivo, istaknuo je.

Ako se nastavi povećavati broj pacijenata zdravstveni sustav će se slomiti

Inače, na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Kriznog stožera FBiH konstatirano je kako je situacija vrlo ozbiljna u Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji te da se zdravstveni kapaciteti u HNŽ-u proširuju kako bi primili oboljele.
Imamo jednu vrlo ozbiljnu situaciju. Slijedom toga Krizni stožer će uputiti prijedlog prema Federalnoj upravi civilne zaštite za proglašenje stanje prirodne nepogode, rekao je pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez.

Šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa istaknuo je kako najveću incidenciju rasta broja zaraženih covidom bilježe tri županije u FBiH, to su HNŽ sa 159 slučaja na 100.000 stanovnika Hercegbosanska županija sa 108 slučaja dok je najgora je Zapadnohercegovačka s 202 slučaja na 100.000 stanovnika.

Podsjetimo, jučer je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih bilo 53 osobe dok je u Zapadnohercegovačkoj županiji, prema nepotpunim rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar registrirano 29 novozaraženih osoba.

Iako Krizni stožer misli da se treba proglasiti stanje prirodne nepogode, ne očekuju nikakvo povećanje mjera koje već postoje.

RTV HB

Glas naroda

Od kada to ŽZH ima 100 000 stanovnika?

Ima ima kad su izbori.

ima na papiru a realno ne više od 60 000...

Široki 30 000
Ljubuški 30 000
Posusje20 000
Grudge 20 000
100 000

Najveći problem su partijska okupljanja i domunjđavanja i pripremanja za prevare pred izbore,svi vjernici i kršćani i svi idu na misu. Kako mogu svjesno namišćat, varat i krast a u crkvi prvi?Jeli to grijeh? Korona je pušćena namjerno da sirotinja bude još siromašnija bogataši još bogatiji,da se narod još više zamrzi ionako su među ljudski odnosi nikakvi sad će bit još gori.

Ti ne voliš Rvacku, sasma je razvidno iz tvog komentara kao takovog...

A kako ću je volit kad je ne pljačkam, ko je pljačka oni je voli. Nisam joj na proračunu i nisam u hdz-u jer oni je jedini vole.

Vole je dok medi dà nedaj boze opet zapuca picili bi ko zecevi

Kvesicu schwetz kein Scheiss, ili po naski nemoj tisra!

Kvesić, ćosić, jurič, mikulić...facepalm

Kvesic govori kako je,I da znamo...al stozer Mostara nije zabranio svadbe itd.to je trebao uradit zbog nas.Brz oporavak svima bolesnim I nek im je Bog napomoci

Zna li ovo onaj tko treba znati tko donosi odluke.
Ovo bi narod trebao upamtiti i vrednovati na izborima...svakom kako zasluzuje.

I oni priznaju da smo najgori

Jel usa sazad

Zanimljivo kako se nakon Festivala Slobode nije naglo povecao broj pozitivnih a nakon svadbi cije uzvanice su popisane imenom i prezimenom te s brojem MOBITELA taj broj SKACE .

Kvesić: Najveći je problem u tim ogromnim svadbama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari